Cgi ve PHP ScriptleriPerl,PHP ve benzeri dillerle ilgili bölümümüz. |
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
konusundaki toplam yorum: 41, okunma sayısı: 8959. |
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2005
Üye numarası: #1177 Yer: 51. Bölge
Karma etkisi: 100
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 9138
|
ASP Sunucusu Kurulumu
Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=4735 Öncelikle Başlat > Denetim Masası > Program Ekle-Kaldır > Kur 'a girip ISS Information işaretleyip kuruyoruz. böylece windowsumuzu asp sunucusuna dönüştürüyoruz. PHP Sunucusu Kurulumu http://www.php.net adresinden php'nin windows için son sürümünü indiriyoruz. şuanki son sürüm "php-5.0.3-Win32.zip" indirdiğimiz zip dosyasını C:\Inetpub\PHP içine açın. C:\Inetpub\PHP içine girip PHP5TS.DLL dosyasını ; 95,98,Me için c:\windows\System NT,2000,XP için c:\windows\system32 klasörüne kopyalayın. C:\Inetpub\PHP içindeki PHP.ini-dist adındaki dosyayı notepad ile açın. "extension_dir=" satırını bularak karşısındaki "./" yazısını silip yerine C:\Inetpub\PHP yazın. daha sonra ";browscap =" satırını bulun ve başındaki ; kaldırıp karşısındaki "extra/browsecap.ini" yazısını c:\windows\browscap.ini olarak değiştirin. PHP.ini-dist dosyasının adını PHP.ini olarak değiştirin. yazının sonunda linki verilen browscap.ini dosyasını indirip c:\windows klasörüne atın. Başlat > Programlar > Yönetimsel Araçlar > Internet Information Services (ISS) yi açın. bu yol ile bulamadıysanız ; Başlar > Çalıştıra %SystemRoot%\system32\inetsrv\iis.msc yazın. Soldaki listeden "Varsayılan Web Sitesi" yada "Default Web Server" üzerinde sağ tıklayıp Özellikler e gelin. "Home Directory" yada "Giriş Dizini" sekmesine gelin. "Cofiguration" yada "Yapılandırma" düğmesine tıklayın."Ekle" butonuna tıklayın. Yukardaki yola c:\inetpub\php\php5isapi.dll yazın.Uzantı kısmınada .php yazın. Başlat > Çalıştır > cmd yazın dos penceresini açın. net stop iisadmin yazın. daha sonra net start w3svc yazın. bu saniyeden itibaren windowsunuz php anlar hale gelir. deneme yapmak için yeni bi metin dosyası oluşturun. <? PHPinfo(); ?> yazıp index.php olarak kaydedin. c:\inetpub\wwwroot klasörüne atın. http://localhost/ adresine girdiinizide PHP Version bilgilerini gösteren sayfa ile karşılaşırsanız hatasız bi şekilde sunucunuzu PHP anlar hale getirmişsinizidir. By Sting ... Düzenleyen Sting : 02-07-2005 at 17:54. Sebep: LINK DÜZELTİLDİ !!! |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Feb 2005
Üye numarası: #2743 Yer: KKTC
Karma etkisi: 0
![]() ![]() Karma: -172
|
Eline saglık Cok güzel döküman...
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Banned
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Feb 2005
Üye numarası: #1735 Yer: yemez...
![]() Karma: 10
|
PhP Triad kullanıyorum. Php-Nuke 7.5 kurdum. anasayfa olarak başka bir theme kullanmak için borwser a ne yazacam yada nasıl bir ayar kullanacam!
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Dec 2004
Üye numarası: #1038 Yer: Sanal world
Karma etkisi: 8
![]() Karma: 25
|
En iyidir php triad..
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Cool Üye
Üye numarası: #1726
Karma etkisi: 8
|
php triad, easy-php hepsi aynı mantık...Makinaya bi php bide mysqladmin koyuyo...en kolay yöntem gerçi diğerleride cok zor deil
) asimcan senin sorunu anladıgım kadarıyla bişiler soliyim:Theme kurmak istiyosan internetten indirdiğin themeleri direk php nin içindeki theme klasörüne atıyosun sonra admin pnelinden prefences(secenekler) giriyosun) ordan theme i seçiyosun bu kadar... |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Daimi Üye
Üye numarası: #1435
Karma etkisi: 91
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 8310
|
sting elne sağlıkta bu ISS her makinaya kurulmuyor kimsede bunu belirtmiyor mesela bende home edition var ona kurulmuyor
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Forum Kalfası
Üye numarası: #1453 Yer: İstanbul
Karma etkisi: 84
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 7562
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Banned
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Nov 2004
Üye numarası: #403 Yer: Uzay
![]() Karma: 14
|
Çok teşekürler sting gerçekten işime yaradı
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Apr 2005
Üye numarası: #10627
|
GD image library i serverime kurmak istiyorum. bu konuda bilgisi olan veya herhangi bir adres önerebilecek olan arkadas var mı. Serverimde php + mysql mevcut.
Simdiden sagolun. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Mar 2005
Üye numarası: #8716
|
Ya arkadaşlar bana bu zamanlarda herkesin kullandığı forum kurulumu lazım ör:özmena.com eğer gönderirseniz sevinirim....
msn: my_doom@tnn.net |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Banned
|
Bakar mısınız burdaki browscap.zip linki ölmüş...bu dosyada aradım bulamadım internette. bi upload yapabilir misiniz.
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Nov 2004
Üye numarası: #386
Karma etkisi: 713
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 70442
|
Alıntı:
eğer php için istiyosan php_browscap.ini indirip ismini değiştirip windows a atacaksın kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Banned
|
Teşekkür ediyorum ve saygılarımı sunuyorum ve de istersen seni mod yapiim.
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2005
Üye numarası: #4192
Karma etkisi: 31
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 2383
|
arkadaşlar ben easy php kullanıyorum gerçekten çok güzel zaten phpmyadmin i ile birlikte mysql sunucusu entegre geliyor bence ideal
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Cool Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Mar 2005
Üye numarası: #6033