Arama Motoru Optimizasyonu (SEO)Arama motorlarında sitenizi daha iyi listelemek için bilgi paylaşımı yapabileceğiniz bölümümüz... |
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
konusundaki toplam yorum: 30, okunma sayısı: 2183. |
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Banned
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2006
Üye numarası: #46753 Yer: Samsun
Karma etkisi: 0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1879
|
![]() Turkcell'in kurucu ortağı Murat Vargı'nın da ortak olduğu bir girişimle kurulan hakia faaliyete geçti. MV Grup ve KVK hakia'nın ortak girişimi olan hakia, yeni teknoloji ile hizmete girdi. Google, Yahoo, ve MSN gibi arama motorlarına çok yakında rakip çıkmaya hazırlanan hakia’nin yatırımcı listesine K.V.K. İletişim ve MV Grubu eklendi. Murat Vargı, teknoloji yatırımları dünyasından önemli isimlerin yer aldığı hakia Yönetim Kurulu’na katıldı. Murat Vargı hakia hakkında “Ulaşılabilen bilginin hızla arttığı dünyada, bu bilgiyi organize etmek, ulaşılabilir ve kullanılabilir hale getirmek daha da önem kazanmaktadır. Semantik algoritmalarla bu sürece kendine has bir yaklaşım getiren hakia.com’un internet ortamındaki aramaları çok geliştireceğine inanıyorum. MV Grubu ve KVK olarak bu heyecanlı girişimin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz.” dedi. ANLAM ODAKLI ARAMA MOTORU Arama teknolojileri evriminde yeni bir çağ başlatmayı amaçlayan hakia internet’in ilk anlam-odaklı (semantik) arama motorunu geliştirmektedir. Anlam-odaklı arama motoru kullanıcıya kelime benzerliğinin yanı sıra anlam benzerliği olan cevaplar getirebilmekte ve bu sayede arama sonuçlarının kalitesini bugünki alışılmış seviyenin çok üstüne çıkarabilmektedir. Gelişiminin %28’ini tamamlamış olan hakia BETA arama motoru Kasım ayında tam kapasite ve ürün sunumuyla Amerika’daki tanıtımına başlayacaktır. hakia BETA versiyonu hakia.com sitesinde halen kullanıma açıktır. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=71229 hakia teknolojisi ilk nesil arama motorlarının (Google, Yahoo gibi) kullandığı indeklesme teknolojisini geride bırakıp, kurucusu Dr. Riza Can Berkan’ın icat ettiği MAQ (Mapping of Anticipated Queries) altyapısının üzerine kurulmuştur. Index alt-yapısının anlam-odaklı aramalara uygun olmadığına dikkat çeken Riza Can Berkan, ”arama teknolojisinde MAQ veya benzer sistemlere geçiş, anlam zenginliğini üretmek için artık kaçınılmaz bir yol ayrımı. Bu yeni yolda Murat Vargı gibi bir vizyoner ve KVK gibi bir teknoloji şirketini bünyemize katmaktan çok mutluyuz.” diye ekledi. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=71229 hakia Hakkında hakia Internet’in ilk anlam-merkezli arama motorunu gelistirmektedir. Günümüzün lider arama motorları (Google, Yahoo, gibi) sadece anahtar kelime, meta arama, indeksleme ya da buna benzer ilk-nesil teknolojileri kullanmaktadırlar. hakia teknolojisi yepyeni bir alt yapı tasarımı ve üzerine kurulmuş semantik algoritmalari içermektedir. hakia sorulan soruyu bir insan gibi algılama ve komple cevaplar verme kapasitesine sahip bir arama motoru olma yolunda önemli ilk adımları atmış ve bu becerisini otomatik bir halde "öğrenerek" geliştirmek üzere tasarlanmıştır. New York merkezli hakia’nin hedefi ilk üç arama motoru sıralamasında yerini almaktır. M.V. Grubu Hakkında 1993 yılında Murat Vargı tarafından kurulan M.V. Grubu, Türk ekonomisinde önemli konumda bulunan varlıklardan oluşmaktadır. Telekom servis ve dağıtım sektörlerinde lider şirketlerin kurucu ortaklığından sonra Grup medya ve gayrimenkul sektörlerinde yatırımlarına devam etmektedir. Uluslararası alanda yatırımlarına New York’da konut projesi yapımı ile başlayan Grup, en son olarak merkezi ABD’de bulunan hakia isimli internet arama motoru şirketine iştirak etmiştir. Yatırımlarında çok seçici davranan Grubun yatırım kriterleri, kendi yönetim kadrosu olan önemli miktarda aktif büyüklüğü ya da ciddi oranda büyüme potansiyeli olan şirketlere ya da fikirlere yatırım yapmaktır. K.V.K. Teknoloji Ürünleri ve Ticaret AŞ. Hakkında 1993 yılında kurulan K.V.K., Türkiye'nin lider cep telefonu distribütörüdür. K.V.K. sayısı 2000’leri aşan bayisiyle; Sony Ericsson, Nokia, BenQ-Siemens, Samsung, Motorola, Blackberry, i-mate gibi dünyanın önde gelen cep telefonları ve data ürünlerinin, lider GSM operatörü Turkcell'in ve Atel’in hat ve kontör kartlarının, “K.V.K. Tools” cep telefonu aksesuarlarının satış ve dağıtımını yapmaktadır. Satış sonrası hizmet desteği ile de her zaman müşterilerinin yanında olan K.V.K., pazarlama stratejilerini tamamen müşteri memnuniyeti odaklı olarak yürütmektedir. Haber7 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Banned
![]() Kayıt Tarihi: Jun 2006
Üye numarası: #73031
![]() Karma: 10
|
türkçe kelime ve türkçöe destegi olmuyan türk arama motoru
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jul 2005
Üye numarası: #28910
Karma etkisi: 10
![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 312
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Cool Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Feb 2005
Üye numarası: #1936
Karma etkisi: 9
![]() ![]() Karma: 147
|
rezalet sadece onu diyorum benim 3 yıl önceki kayıtları buluyo.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Apr 2005
Üye numarası: #15617 Yer: alibabaoglan.com
Karma etkisi: 26
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1809
|
daha önce bu konu hakkında bir yazı okumuştum..
baş ağrısına ne iyidir? diyorsunuz cevabını buluyor yani arama mantığı farklı.. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: May 2006
Üye numarası: #67750
![]() Karma: 10
|
ya ben türkçe bilmiyorum ya bu şirketler bilmiyor.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Banned
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Feb 2006
Üye numarası: #52052
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 396880
|
bende denedim geçen hafta.bunu türk işi diye yepenlerın a.q sanki bizim resmi dilimiz ingilizce.elin gavurununun bile arama motorları türkçeyi destekliyor.
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Banned
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Feb 2006
Üye numarası: #54037
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 3776
|
Alıntı:
Her ne kadar şimdilik Türkçe desteği olmasa da ben bunun şirket politikası olduğunu düşünüyorum. Ortak dil olarak kabul edilen İngilizceyle tüm Dünya da kullanıma açılmak, daha sonra diğer dil seçeneklerine yavaş yavaş geçiş yapmak. Bu süre zarfında da çalışma mantığında ve görülen eksikliklerde yenilikler yaparak sürekli popüler durumda olmak. Aynı google ve diğer firmaların yaptığı gibi. Bilişim Dünyasında kendi Ülkemizin girişimcilerine destek verelim yapıcı eleştirilerle yardımcı olmaya çalışalım. Düzenleyen A_LEE : 01-07-2006 at 10:39. Sebep: Ekleme |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Cool Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2006
Üye numarası: #72390
Karma etkisi: 6
![]() Karma: 14
|
mantık falan demişsiniz ama hiç bir şekilde aklım kabul etmiyor onların mantığını..
kendi sitemi arattığımda sonuç bulamıyor..ve ana sayfayı indexlememişte eski bi alt sayfayı indexlemiş..bana garip ve zayıf geldi |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Elit Üye
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2005
Üye numarası: #20110 Yer: siz berduş gibi dağıttım kendimi...
Karma etkisi: 7693
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 768386
|
Madem TM niye Türkçe Değil?
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Banned
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Apr 2005
Üye numarası: #10972 Yer: Afrika'da kanat çırpan bir kelebeğin, Güney Amerika'da yaptığı kasırgayı istiyorum,KAOS istiyorum...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 310994
|
I'm preference Google
![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Sep 2005
Üye numarası: #35128
Karma etkisi: 679
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 66961
|
teşekkürler bilgilendirdiin içinn
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jul 2005
Üye numarası: #28910
Karma etkisi: 10
![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 312
|
Hocam aynen senin gibi düşünüyorum bugune kadar türk interneti ve sitelerinin gelişmesi için birçok ücretsiz hizmetler verdim de ama herzaman şunu savunurum ne yapılırsa yapılsın bazı milli unsurlara sahip çıkılmalıdır. Eğer sahip çıkılmadan yapılırsa bunun türklere ve(ya) türkiyeye katkısı yoktur. Katkısı yoksa da kullanmam... Artık dilimizi yozlaştırmayalım ! Yabancılarla konuşuyorum msn vb araçlarla dilimizi arapça diye biliyorlar ve ben onlara arapça değil türkçedir dilimiz diyorum ve bunu derkende içim sızlıyor Atatürkün bıraktığı değerler şuan ne halde
Gerçekten yazık... |
|
|
|
|
|
#14 |
|
En Karizma Üye
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2005
Üye numarası: #23165 Yer: İstanbul / Beyoğlu
Karma etkisi: 33216
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 3320283
|
Hakia.com 2005'in 11. ayinda acildi. haber cok eskimis sanirim.
![]() Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=71229 Hakia'yı Yaratan Ekip: (Soldan sağa) Chris Gates, Tony Prikes, Greg Gong, Melek Pulatkonak, Anderson Anastacio, David Jones, Rıza Can Berkan, Scott Tibaldi, Victor Raskin, Brad Lauretti, Kartal Güner, Adit Nathan. Firmayı 2004 yılında kuran, ABD'nin New York şehrinde yaşayan nükleer fizikçi bir Türk; Rıza Can Berkan. Site, ayrıca girişim yatırımcısı Pentti Kouri'den 5 milyon dolarlık yatırım desteği almış. Kelime anlamına gelince; Hakia, Fince 'araştırmacı' anlamına gelen 'hakija' sözcüğünden türetilmiş. Bize göre tek eksiği elbette Türkçe desteği. {yukaridaki yazinin bir bolumu radikal'den alintidir. basarili olacaklarini hic ama hic sanmiyorum. Semantik (anlam-odaklı) algoritmalarla kendine has bir yaklaşım getiriyormus. hic sanmiyorum google'in neler yaptiginin farkinda degiller sanirim. yani google'a rakip olmalari bana gore soz konusu olamaz. kolay gele. Edit: Turkiye'nin arama motoru demissiniz; bunlar kapital yonetimlere bagli onde giden tekelcilerdir.hepsinin cani cehenneme. kimse icin bir sey yapmazlar.Düzenleyen Joker : 01-07-2006 at 21:56. Sebep: Turkiyenin arama motoru mu ? |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Banned
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2006
Üye numarası: #46753 Yer: Samsun
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1879
|
Alıntı:
bu haber , haber 7 sitesinde 24 haziranda yayınlanmış ve oradan buraya iktibas edilmiştir. |
|
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|
|