Milli UnsurlarSiyasi konular hariç,bilgi ve öngörülerinizi paylaşabilirsiniz. |
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
konusundaki toplam yorum: 20, okunma sayısı: 995. |
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Mar 2005
Üye numarası: #7810
Karma etkisi: 0
![]() Karma: 14
|
Selamlar,
Bir çalışmam için araştırma yaparken bi forum tartışması buldum, paylaşmak istedim yazıları sonuna kadar okudum başka bir ülkeden biri rum-Türk ağız dalaşı gibi okur sanki, Kıbrıs'lı Türkler(!) ne kadarda benliklerini kaybetmişler üzüldüm doğrusu. Link |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Mar 2005
Üye numarası: #7810
![]() Karma: 14
|
buda başka bir yazı Kıbrıs ile ilgili, yeni konu açmak istemedim, belki verilmiştir diye düşündüğümden.
‘Bize okulda Türklerin barbar olduğu öğretildi’ Kıbrıs Rum kesiminden gazeteci Andonis Angistiyonidis, “Eğitim sistemimiz içinde Türklerin barbar olduğuna inanmak zorunda kaldım.” dedi. Kıbrıs Türk Kültür Derneği İstanbul Şubesi’nin ‘1963 Kanlı Noel Olayları 41. Yıldönümü’ nedeniyle düzenlediği basın toplantısına telefonla katılan Angistiyonidis, “Türk ve Rum halklarının yıllardır ayrı yaşadıklarını ve bu nedenle her iki halkın da birbiriyle ilgili sağlıklı bilgiler edinemediğini’’ söyledi. Yıllardır kendilerine devlet politikası ile Türklerin barbar olduğunun anlatıldığını bildiren Angistiyonidis, davetli olduğu İstanbul’daki programa da sınırdan geçerken yaşadığı sorunlar yüzünden katılamadığını bildirdi. ‘Kan Sesi’ adlı belgeselin yapımcısı Angistiyonidis, “Eğitim sistemimiz içinde Türklerin barbar olduğuna inanmak zorunda kaldım. Tarihî gerçekleri araştırınca, kendimi karısı tarafından aldatılmış bir adam gibi hissettim. Gerçeklerin bize söylenenlerle ilgisi yoktu.” dedi. Rum gazeteci Andonis Angistiyonidis, 40 yaşında olduğunu ve ancak 1974 yılında araştırmaya başladıktan sonra Türklerin barbarlıklara maruz kaldığını gördüğünü vurguladı. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=80926 Rum gazeteci Andonis Angistiyonidis, “Bizim içimizde de barbarlar olduğunu keşfettim. Belgeseli hazırlarken şoke oldum. Ve bu belgeseli izleyen çevremdekiler de şoke oldular. Türklerin barbar olduğu çığlığına karşı, 3 günlük, 15 günlük bebeklerin bile katledildiğini görmek büyük hayal kırıklığı yarattı.” dedi. “Tarihin yeniden yazılması gerektiğini ve bu gerçekleşmeden bir uzlaşmanın söz konusu olamayacağını” dile getiren Angistiyonidis, “amacının Rumları hedef göstermek değil, okullardaki yanlış eğitimin hiçbir şeye hizmet etmeyeceği gerçeğini ortaya çıkarmak olduğunu” vurguladı. Angistiyonidis, kendisinin “hain” olarak suçlanmasına önem vermediğini de kaydederek, “Önemli olan inandığım doğru yola hizmettir. Bu nesilde nefret ortadan kalkmalıdır. Çocuklarımın Türklerden nefret etmesini istemiyorum. Kıbrıs Türkü’ne yönelik yapılacak olumsuz hareketler, kardeşime yapılandan farklı sayılmamalıdır.” diye konuştu. “Türklerin barbar olduğu şeklinde eğitimle büyüyen çocukların nefret dolu olacağını” kaydeden Angistiyonidis, “Bu belgesel benim Türklerden özürümdür.” dedi. Şube Başkanı Zehra Bilge Eray da, Kıbrıs Türklerinin 1954 yılından beri her türlü baskıya uğradığını anlatarak, “Bu haftanın ‘mücadele ve şehitler haftası’ olduğunu” söyledi. Toplantıda daha sonra Angistiyonidis’in “1974 yılında Kıbrıslı Türklerin uğradıkları toplu katliamları” anlatan “Kan Sesi” adlı belgesel izlendi. ## Kaynak |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2006
Üye numarası: #49192
Karma etkisi: 9
![]() ![]() ![]() Karma: 247
|
Ben ordaki olayı tam anlayamadım ama sanırım bi rum Türk kavgası war heralde. Yazıya gelince evet böyle şeyler oluyo duymustum bizim hakkımızda önyargılı tutumları war ok saygılar..
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Dec 2004
Üye numarası: #548
Karma etkisi: 49
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 4145
|
kendim yeni konu acacaktim ama bunu gorunce gerek duymadim.3 ay once kibristaydim.ve sok oldum.ordakilerin pkkdan farki kalmamis emin olun...%90i Turkiye'ye ve Turklere karsi...
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Aug 2006
Üye numarası: #82094
Karma etkisi: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 473
|
walla bende bişi anlamadım arada bi bayrak indirme kawagası geçiyor ama
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Cool Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2006
Üye numarası: #56129
Karma etkisi: 20
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1342
|
ben çoğunu okudum beyler!!!bu ne böle a.q anlamadım gitti beyler bnce bu şerefsizler türkçe bilen rumlar
başka bişey olamaz!verecen şunları rumların eline iice bi analarını sikecekler sonra nasıl yalvarırlar türkiye die!harbiden banlanmayı göze alarak sövüyorm kusurabakmayın ama sizde okusanız hak verirdiniz!amma şerefsizmiş bunlar!vatan sevgisini faşistlikle eş anlamlı yapmışlar!ama suç bunlarda değil bunları yetiştiren ciğ süt emmiş orospu analarında gavat babalarında ibne hocaların!Adamlara bak yaa!tek çözüm o adamları vatandaşlıktan çıkaracaksın rum kesimine göç ettireceksin madem çok sevion rumları s.git onlarla yaşa!bizim vergilerimizle rum tohumlarını besliyomuşuzda haberimiz yokmuş a.q!acaip gıcık oldum yaaa! |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Feb 2006
Üye numarası: #51318 Yer: Antalya/๓єгкєz
Karma etkisi: 2137
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 212643
|
ya bu kavgalar forumlara bile sıçramışş.!.! naaaplım artık.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Super Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Nov 2005
Üye numarası: #39488 Yer: kripton
Karma etkisi: 42827
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 4280074
|
ulan şimdi bizim dayı boşu boşuna mı öldü kıbrıs savasında ordaki türkleri kurtarmak için??:@
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Banned
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2005
Üye numarası: #8054 Yer: Trab-Zoné!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 3826
|
Türklüğü inkar eden bizden değildir.
Boşuna PArmaklarınızı Yormayın derim ! |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Aug 2005
Üye numarası: #33887
Karma etkisi: 1772
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 176260
|
Kıbrıslı Türklerin bizi istemicek duruma gelmesi çok acı birşey..
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Cool Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2006
Üye numarası: #56129
Karma etkisi: 20
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1342
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jul 2006
Üye numarası: #78789
Karma etkisi: 160
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 15400
|
ne yazıkki durum böyle metatron kıbrıslı türkler bizleri sevmiyorlar... hitap ederken bize türkler diye hitap ederler(sanki kendileri türk değilmiş gibi) kıbrısta askerlik yapan bir arkadaşıma yoldan geçen bir kadın onun bulunduğu nöbetçi kulübesine doğru sizi görmektense rumların altına yatmayı tercih ederim diyecek kadar sevmiyorlar bizi...anlatılanlara göre bizi işgal gücü olarak görmekteler...
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2006
Üye numarası: #55471
Karma etkisi: 20514
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 2049777
|
bütün platformlarda bizler hala Kıbrıs için mücadele ederken bizim hakkımızda böyle düşünüyorlarsa çok yazık
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2006
Üye numarası: #49958
Karma etkisi: 52
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 4446
|
Alıntı:
zaten onların sltına yata yata böyle kanları bozulmuş ya |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Oct 2005
Üye numarası: #38032 Yer: Bilmem Ki!
Karma etkisi: 10
![]() ![]() ![]() Karma: 227
|
bi atom bombası güneydoguya koycan, bi atom bombası da kıbrısa koycan.
rumun derdi de bitecek kürdün derdi de!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|
|