2 Laptop (Vista) Wireless ve 1 PC'yi (Xp) LAN Router aracılığı ile bağlamak?Merhaba, şuan 2 Vista Ultimate yüklü laptop ve 1 PC var evimde. Bunlar 1 router üzerinden bağlanıyor. Laptop'lar her zaman wireless, PC her zaman direk kablo üzerinden router a bağlanıyor.
Konu cevaps tarafından açılmış, 1000 kişi tarafından görüntülenip, 8 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
2 Laptop (Vista) Wireless ve 1 PC'yi (Xp) LAN Router aracılığı ile bağlamak? konusundaki toplam yorum: 8, okunma sayısı: 1000. |
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Cool Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Feb 2005
Üye numarası: #1462 Yer: İstanbul
Karma etkisi: 0
![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 313
|
Merhaba, şuan 2 Vista Ultimate yüklü laptop ve 1 PC var evimde. Bunlar 1 router üzerinden bağlanıyor. Laptop'lar her zaman wireless, PC her zaman direk kablo üzerinden router a bağlanıyor. Fakat benim istediğim şeyi bir türlü gerçekleştiremiyorum. Tüm bilgisayarların birbirini görmesini ve oyun/dosya paylaşımı yapabilmeyi istiyorum. Çok araştırmama rağmen bir türlü buna çözüm bulabilen kimse göremedim. Bazıları ağ'da görmeyi başarmış fakat dosya paylaşımını başaramamış. Ben henüz ağ'da görmeyi bile başarabilmiş değilim açıkçası
![]() Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=247097 Bu konuda fikri olan varsa, tamamen bilgisiz bir kişiye anlatır şekilde açıklarsa çok sevinirim. En olmadı fikir verirseniz onları denemek isterim. Şimdiden sağolun |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2006
Üye numarası: #49867
Karma etkisi: 196
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 18998
|
slm,
ben de aslında yeni bir başlıl açacaktım ama buradan devam edeyim; ben bilgisayarlar router üzerinden kablo ile bağlanıyorlar. ben pyrotrans adlı proramı yükledim, forumda full olarak mevcut. bir birlerini görüyorlar ve dosya paylaşımı yapabiliniyor. benim sorunum şu, vistadan xp'ye dosya gidiyor ama xp'den vistaya aktaramıyorum. vistada bir şeylari ayarlamak e değiştirmek gerekli ama bulamadım. vistanın güvenlik duvarını falan kapatıp denedim olmadı. ben bu konuda yardım istiyorum. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=247097 size önerim bu programı deneyebilirsiniz. eğer siz de problem yaşarsanız benim izlediğim yol şu, her 2 makinaya filezilla ve winftp server kurdum. bu şekilde dosya transferi yapılabiliyorum. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Cool Çırak
|
hocam daha sakin daha dingin bi yolla bağlayamıyor muyuz bu bilgisayarları?
illa bu kadar karmaşa gerekiyor mu vista ve xp'yi router dan bağlamak için? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2008
Üye numarası: #183208 Yer: İstanbul
Karma etkisi: 38920
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 3890879
|
wlan aldın laptoplara ip verin Masa üstüne de ip verin o şekilde deneyin.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Cool Çırak
|
zaten şuanda wlan olanlar 192.168.1.10 ve 20, pc ise 40.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 3890879
|
Ağlar için dosya ve yazıcı paylaşımı yüklü mü ağ bağlantılarında kontrol ettiniz mi?
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Banned
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2006
Üye numarası: #46248 Yer: Istanbul
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 855182
|
Zaten bilgisayarlarınız aynı ağda diyebiliriz.
XP'den Vista ları görebilmek için tüm bilgisayarların çalışma grupları aynı olmalı. Vista'dan tüm ağı görebilirsiniz fakat XP'de biraz kastırıyor bu işlem .Bir de Vista'da dosya ve paylaşım merkezine girip ordaki paylaşım seçeneklerini yapılandırmanız gerekmekte. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Cool Çırak
|
Hocam dediklerinizin hepsini sanırım yaptım ben. Tüm bilgisayarlar EV çalışma grubunda fakat hiçbir şekilde birbirlerini görmüyorlar. dosya ve paylaşım merkezinde de, wireless bağlantı üzerinden olan ağa tam dosya paylaşımı verdim. hala aynı
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Ustası
|
çalışma grubunu WORLDGRUOP yap birde o şekilde dene
deneme yanılma yöntemlerinine baş vur. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| vista xp router ağ kur |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|