56 belediye başkanı mahkemede!56 belediye başkanı mahkemede # Doğu ve Güneydoğu'da 56 'seçilmiş' belediye başkanı, salı günü Diyarbakır Ağır Ceza'da 15 yıl hapis istemiyle yargılanmaya başlanacak # 'Roj TV kapatılmasın' diye Danimarka Başbakanı'na
Konu hacker-inside tarafından açılmış, 448 kişi tarafından görüntülenip, 10 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
56 belediye başkanı mahkemede! konusundaki toplam yorum: 10, okunma sayısı: 448. |
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2006
Üye numarası: #50592
Karma etkisi: 2589
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 258010
|
56 belediye başkanı mahkemede
# Doğu ve Güneydoğu'da 56 'seçilmiş' belediye başkanı, salı günü Diyarbakır Ağır Ceza'da 15 yıl hapis istemiyle yargılanmaya başlanacak # 'Roj TV kapatılmasın' diye Danimarka Başbakanı'na mektup yazan başkanlar 'PKK'ya bilerek ve isteyerek yardım etmek'le suçlanıyor Roj TV'nin kapatılmaması için Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen'e mektup gönderen DTP'li 56 Belediye Başkanı hakkında açılan dava salı günü başlıyor. Başkanlar için 'PKK'ya bilerek, isteyerek yardım ettikleri' iddiasıyla 15'er yıla kadar hapis cezası isteniyor. Türkiye'nin 'PKK'nın yayın organı olduğu' gerekçesiyle hemen her platformda Roj TV'nin yayınının durdurulması için başlattığı girişime geçen yıl DTP'den tepki gelmişti. Doğu ve Güneydoğu'da 56 DTP'li belediye başkanı 21 Aralık 2005'te Roj TV'nin yayın yaptığı Danimarka'nın Başbakanı Rasmussen'e mektup gönderdi. Başkanlar ortak imzalı mektupta "Türkiye'de gerçek bir demokratik hayatın yeşerebilmesi için, Roj TV'nin sesi susturulmamalı. Bu, yerel yönetimler düzeyinde temsil ettiğimiz insanların samimi ve ortak talebi. Bu sesin ortadan kaldırılması demokrasi, insan hakları ve demokratik medeniyetin temel özgürlükleri için verilen mücadelede önemli bir mekanizmanın kaybedilmesi anlamına gelecektir." Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=93709 Asker ve hükümetin mektuba tepkisi üzerine İçişleri Bakanlığı müfettişleri soruşturma başlattı, ardından da Diyarbakır Başsavcılığı, DTP'li başkanlar hakkında ceza soruşturması yürüttü ve sonunda dava açıldı. Başsavcılık iddianamesinde Roj TV'ye destek mektubuyla sanıkların örgütsel propaganda yaptığı savunulmuştu. Roj TV'nin PKK görüşleri doğrultusunda yayın yaptığına yer verilen iddianamede, sanıkların PKK'nın üst düzey yöneticilerinin Türkiye'ye yönelik tehditlerini içeren yayınlarını göz ardı ederek bu TV'ye destek vermeleri eleştirildi. İddianamede sanık başkanlar hakkında TCK'nın 220/7, 314/2, 53 maddeleri uyarınca 'bilerek ve isteyerek silahlı örgüte yardım etme' fiili işleme gerekçesiyle 15'er yıla kadar hapis cezası istendi, savcı başkanların görevden alınmasını da telep etti. Sanıklar arasında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Batman Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan, Tunceli Belediye Başkanı Songül Erol Abdil de yer aldı. 'Başka Kürtçe yayın yoktu' Davanın ilk duruşması salı günü Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılacak. Sanık başkanları Diyarbakır Baro Başkanı avukat Sezgin Tanrıkulu, Başkan Yardımcısı avukat Tahir Elçi, İHD Diyarbakır Şube Başkanı avukat Selahattin Demirtaş'la DTP Genel Başkan Yardımcılarından avukat Hasip Kaplan'ın da aralarında bulunduğu avukat grubu savunacak. Avukatlar, Türkiye'nin de tarafı olduğu uluslararası anlaşmalar da gözetilerek 'anadilde eğitim hakkı' ve 'ifade özgürlüğü' kapsamında dava konusu mektubun suç oluşturmayacağını savunacak. RTÜK'ün de bu dava açıldıktan sonra haftalık Kürtçe TV yayınlarında süre kısıtlamasının kaldırılmasına yönelik hazırlıklarına da dikkat çekilecek savunmada, sanık başkanların ifade özgürlüğü çerçevesinde hareket ettiklerine vurgu yapmaları bekleniyor. Avukatlar, sanıkların sözkonusu mektubu, Türkiye'de Kürtçe yayın yapan televizyon bulunmadığı için Roj TV'yi izleyen vatandaşlardan gelen talepler üzerine gönderdiklerini dile getirecekleri öğrenildi. Bugüne kadar ilk kez tek davada ve düşünceleri nedeniyle bu kadar çok sayıda seçilmiş belediye başkanının sanık yapıldığı davayı, yabancı medya ve AB'nin de izlemesi bekleniyor. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2006
Üye numarası: #55471
Karma etkisi: 20514
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 2049777
|
bu adamlar ceza falan almazlar ve dahada azarlar, bana kalırsa hükümetin içindede bunlara hoşgörü gösteren insanlar var hele içişleri bakanı Abdülkadir Aksu için yazılan çizilenlerin doğruluğuna inanmak istemiyorum
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Nov 2004
Üye numarası: #206 Yer: :P
Karma etkisi: 51
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 4257
|
Ceza alacaklarını hiç zannetmiyorum.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Dec 2005
Üye numarası: #40965 Yer: istanbul
Karma etkisi: 67
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 6052
|
Bizim zannımızın önemi yok, Bunlar Devlet Güvenliğini tehtid edecek unsur taşıyıp taşımadıkları belli olması için sorguya bile alınabilir. ( çünkü dokunulmazlık sadece milletvekillerinde var )
Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=93709 Her insan mevkisini makamını Devleti için yapması gerekenleri bilmeli. Fakat sahip olduğu yeri çıkarı için kullanmaya kalkarsa ( koltuk sevdası ) bedelini ödemeyede mahkumdur. Eğer hala Türkiye Türk Ceza Kanununa göre yönetiliyor ise, Yok Ab kabunu ile yönetiliyor, AB bize ceza yazar gözü ile bakarsak halkın devletine güvenci yiter ve bu kaybedilecek en büyük onurdur. Neden duvara savaşa hayır yazan kız sürüm sürüm süründürüldüde bunlara serbest geçiş var? Demezmi halk? Belediye başkanı oyla seçiliyor. Bu insanı başa seçenlerde böyle düşünüyorsa olay sadece belediye başkanı ile sınırlı olmayacak gibime geliyor parti üyelerininde içerisinde tehlikeli sayılabilecek kişilerde aniden sorguya alınabilir. Amaç ne benim düşünceme nede başka birisinin düşüncesine göre haraket etmektir. Ben bilmediğim için olası senaryoları söyledim. Fakat Türk Ceza Kanunu kişinin bilip bilmediğine bakmaz gerekeni yapar. Geçte olsa adalet yerini bulur. Unutmayalımki Amerikalı askeri yöneticiler Körfez Savaşında Uçak gemisinde savaşa hayır diyen pilotları infaz etmişti. Bu haberi tvlerden seyrettiğim için söyledim. Çok eski olay fakat ibret alınması gereken bir olay. Bunca ezilmeyi Türkiye yıllardır yaşadıktan sonra kendi insanının çabası ile bir yerlere geldiği zaman sahip olduklarını siyasi oyunlarla kaybedecek değil ya. Buna ne vatan sevgisi taşıyan canlar nede akıl sahibi olanlar izin vermez. Ne konuştum ya kusura bakmayın birazda palavra sıktım olsun ya hata insana mahsus bende hatalıyımdır. siz doğrusunu bilin önemli olan da sizlersiniz. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2006
Üye numarası: #73088 Yer: İSTANBUL/GAZİOSMANPAŞA
Karma etkisi: 54175
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 5415322
|
özellikle o diyarbakır belediye başkanı olacak yaratık,osman baydemir resmi makamda örgüt lideri gibi davranıyor.en başta onun başını ezmek gerek.bunlara devletin kendisinde bulunan bazı kişiler hoşgörü gösteriyor.çünkü içlerindeki terörist asla ölmüyor.örnek verilmiş daha başka vermeme gerek yok sanırım.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2006
Üye numarası: #47801 Yer: im KALBİN
Karma etkisi: 44090
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 4407476
|
Ceza almayacaklarını yazan arkadaşlara tam olarak katılıyorum.
Aslında mahkeme tarafından suçu sabit görülene kadar herkes masumdur. Bunların suçlarını yargımız sabit görse bile karar AİHM den döner ve hatta bu konuda bölücülere tazminat bile ödemeye mahkum olabiliriz. Örneklerini burada saymaya gerek yok. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=93709 Tahkim i kabul eden Türkiye, hukuki anlamda AB nin yaptırımlarını da kabul etmiş demektir. Bütün mesele AB ye karşı olmak veya yanında yer almaktır. Kolay gelsin esen kalın. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
En Agresif Üye
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2006
Üye numarası: #66357 Yer: AYDIN
Karma etkisi: 26968
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 2695061
|
valla bencede hiç bir şey olmaz... içişleri bakanına dikkat edin turgut özal zamanında içişleri bakanıykende pkk bu kadar azmıştı... ne tesadüf değilmi...
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Nov 2005
Üye numarası: #38875
Karma etkisi: 40
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 3339
|
alpi haklısın ya, insan biraz düşününce bağlantıları kurabiliyor
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: May 2005
Üye numarası: #18414
Karma etkisi: 0
![]() Karma: 10
|
valla bende hiç ceza alacaklarını sanmıyorum.
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2005
Üye numarası: #25922 Yer: ben de anlamadım yerimi malatya-van arası heryer :D
Karma etkisi: 4262
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 424888
|
Alıntı:
kim ne derse desin türkiye türk ceza kanununa göre yönetilmiyor eğer öyle olsaydı bu olayların ortaya çıkması bile uzak bir hayal olurdu bazıları için ensen sağlamsa kanunlar karşısında ayakta kalırsın ayrıca şöyle bir durum var ortada bunların aldığı destekle yukardakilerin aldığı destek aynı kesim it iti ısırmaz diye bir laf vardır bilirmisiniz bunlara ceza gelmesi bazılarının sonunu hazırlayacak onun için bunlara birşey olmayacağına herşeyime bahse girerim |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2005
Üye numarası: #20574 Yer: ISTANBUL
Karma etkisi: 18911
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1890220
|
emegine saglik dostum...
|
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|
|