Acil IP hakkinda cevaphello i wanna ask that
Konu my.serjo tarafından açılmış, 564 kişi tarafından görüntülenip, 9 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Acil IP hakkinda cevap konusundaki toplam yorum: 9, okunma sayısı: 564. |
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Dec 2006
Üye numarası: #101004
Karma etkisi: 0
![]() Karma: 10
|
hello i wanna ask that
Düzenleyen my.serjo : 22-12-2006 at 20:12. Sebep: yok |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2005
Üye numarası: #7529 Yer: Ankara-Aydın
Karma etkisi: 1433
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 142202
|
demek istediğinden pek bişi anLamadım yani anLatmak istediğinden. ama sana internet hizmetini veren firma mutLaka senin yerini tespit eder die düşünüyorum...
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
1st Class WarrioR
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2005
Üye numarası: #19756
Karma etkisi: 7636
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 762424
|
ne demek istediğini anlamadım ayrıca ilk mesajın bu yüzden istemeden de olsa seni sömürgenler sınıfına koyuyorum buda sana - puan getiriyo =Pp neyse siz çözüm bulmaya devam edin saygılar...
Dip Not : Yanlış anlaşılmasın konu hakkında bilgim yok ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Çırak
|
Hello i wanna ask that
Düzenleyen my.serjo : 22-12-2006 at 20:12. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2005
Üye numarası: #3302 Yer: istanbul
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: -974
|
sanırım öncelikle bir şirkette çalışıyorsun
firmanızda iş gücünü artırrmak için herkese internet erişimi verilmiyor yada belirli saatlerde veriliyor.Büyük ihtimalle bir firewall tarafından ip tabanlı kısıtlama yapılmış bu da demek oluyorki local ip'ni değiştirmen durumunda internete çıkabiliyor olman normal.Ancak işin komik kısmı sizi kısıtladığını sanan sistem yöneticileriniz sizin ip'nizi değiştirmenizi engelleyecek yada ip'nizi sabitleyecek bir sistem kullanmayı düşünememesi yada "amaan kim bilecek ip'yi değiştirmeyi" demesi.Sonuç olarak sen ip'ni başka bir kişinin ip'si ile değiştiriyorsun bilmeden.Bu durumda internete çıkma hakkı olan atıyorum ayşe kullanıcısının ip'sini alıyorsun ancak o anda ayşe'nin ip'si ile çakışıyorsun ve bu durumda ayşe yada sen network üzerinden düşüyorsun ve ayşe sistem bölümünü çağırıyor bakıyorlarki ağda ip çakışması var ve diyorlarki birisi ip'sini değiştirmiş ve ayşenin ki ile çakışmıs firewall log'larını inceliyorlar ayşenin ip'sinin çıkışını bakıyorlar ve mac adresini alıyorlar,gidip ayşeninki ile kontrol ediyorlar ve farklı bir mac adresi sonra ister tek tek dolaşarak ister switch yönetim panelinden bu mac adresinin hangi porta takılı olduğuna bakıyorlar ve atıyorum 43 nolu porta takılı olduğunu keşfediyorlar bu portun 43 'nolu portun diğer ucuna doğru gidiyorlar ve kimi görüyorlar bil bakalım Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=108679 o sensin ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Çırak
|
Hello i wanna ask that
Düzenleyen my.serjo : 22-12-2006 at 20:13. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Banned
Üye numarası: #100378
![]() ![]() ![]() ![]() Karma: -346
|
arkadaşım zaten ip dışında bir mac adresi vardır her bilgisayırın sabittir ve buradan senin mac adresinin ayşenin mac adresi olmdığı anlaşılıp senin mac adresinden seni bulmaları kolaylaşır bölelikle. onuda geçtim ayşenin ipsinide kısıtlayıp ayşeye yeni bir ip verip olayı bölede çözelbilirler ama senide muhakkak bulurlar normalde senin pcye user yetkisi ile kısıtlamalar getirmeleri gerekir ama arkadaşlar getirmemiş benden sana tavsiye belirli bir ipden sürekli girme her seferinde ip ni şirketteki diğer iplerle değiştir bölelikle takibin biraz daha zorlasır. kolay gelsin
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Daimi Üye
|
2000 civarı bilgisayar var diye bunun kontrolünün zor olduğunu sanma,networklerde node sayısı çoğaldıkça yönetimsel açıdan daha iş rahatlatıcı yazılım,donanım ve uygulamalar kullanılır bu durumda it yöneticisinin işi 30-40 makina handle etmekten dahada kolaylaşır çünkü elindeki ekipmanlar yeterlidir,tabi bu sizin firmanın bu işe yaptığı yatırıma bağlı,mac adresi arkadaşında dediği gibi senin makinanın ethernet kartının bir nevi numarasıdır ve kartın fiziksel olarak üzerinde yazar o yüzden buna göre tesbitin yapılabilir..
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Çırak
|
Bilgilerinize ve yorumlariniza tesekkurler anladim demek istediginizi su ana kadar bir sorun cikmadi tavsiylerinizi uyguluycam herhangi bir sucu varmidir acaba?Yasal bisey olmadigi belli yada gitti yere kadar yada kisitlama gelene kadar en azindan mac adresini gizleme gibi bir durum soz konusu mu pekala bu tur programlar yok mu ?Hepinize kolay gelsin...basarilar
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Daimi Üye
|
malesef mac adresi gizlenmez,bir karsılığı yazılımsal olarak görünür bir taneside donanımın üzerinde küçük bir etiketle gözükür.Cezası varmı dersen yasal olarak bir suçu yok ancak sistem adminleri üst yöneticilere söylerse işinden olabilirsin bundan büyükte ceza olmaz sanırım
![]() Son olarak güvenliğe biraz razı olmalıyız diye düşünüyorum.. |
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|
|