Acil Yardım Lütfenn!!!h.günler arkadaslar size bi sorum olucaktı yardım ederseniz cok sevinirim Bende 2 adet pc var bu bilgisyarları ethernet üzerinden birbirine nasıl bağlaya bilirim ? Yani ethernet kablosuyla 2 bilgisayarı birbirine
Konu sekora tarafından açılmış, 799 kişi tarafından görüntülenip, 8 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Acil Yardım Lütfenn!!! konusundaki toplam yorum: 8, okunma sayısı: 799. |
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Cool Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2006
Üye numarası: #48475
Karma etkisi: 43
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 3676
|
h.günler arkadaslar size bi sorum olucaktı yardım ederseniz cok sevinirim
Bende 2 adet pc var bu bilgisyarları ethernet üzerinden birbirine nasıl bağlaya bilirim ? Yani ethernet kablosuyla 2 bilgisayarı birbirine nasıl bağlarım Şimdiden Yardımlarınız için teşekkür ederim... Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=178947 NOT:ETHERNET İÇİN GEREKLİ KABLONUN ADI NEDİR MODEMİN ETHERNET KABLOSU İŞİMİ GÖRÜRMÜ ? Düzenleyen sekora : 10-12-2007 at 11:24. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Aug 2005
Üye numarası: #33153
Karma etkisi: 36
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 2931
|
Valla çok güzel baglanir.
![]() Modemin yaninda gelen kablonun adi cross tur.isini gorur. Kabloyu takinca yerel ag baglatisi bulundu falan der.muhtemelen ag kurulum sihirbazi calisir,sonra zaten ip configrasyonunu otomatik olarak yapar.sana pek bisey kalmaz. Benim kanaatimce eger bu 2 bilgisayar birbirine modemle bagliysa,amac oyun ag da oynamaksa veya dosya göndermekse hic dokunma.zaten birbirini bu 2 bilgisayar görür.ekstradan bisi yapmana gerek yoktur.hatta msnleri acip dosya transferini de öyle yapabilrsin. (tabi maksat ögrenmek degilse) |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2007
Üye numarası: #129311 Yer: SAMSUN-Kuşadası- AYDIN
Karma etkisi: 37822
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 3781291
|
arkadaşım...
ilk önce elindeki materyaller nelerdir.. bunları yazarsan daha sağlıklı yardımcı oluruz... modemin markası ve de modemin kaç çıkışlı.. bilgisayarında ( her ikisinde de ethernet var mı)... bilgisayarların uzaklığı ne kadar oılmalıdır( bu bilgiye ethernet olmadığında ihtiyaç vardır)... cevanımdan sonra sana yapacaklarını anlatırım... ancak buradan editleyerek yazarım sen konuya arsıra bakarsın. burayı değiştirerek cevap verrim. post kasmak adetim değildir... 1-bağlantıyı kuracak olan kişi sen misin.? 2-kablon var mı? 3-kondektörün var mı? 4-makasın var mı(kondektörü bağlamak için... 5-kondektörlerin bağlanırken kablodaki renk sıralamasını biliyor musun..? ben yazayım...: turuncu/beyaz-turuncu-yeşil/beyaz-mavi-mavi/beyaz-yeşil-kahverengi/beyaz-kahverengi (yukarıda: 8'lik bir kabloyu bağlama sıralaması bulunmaktadır.. kondektörün tırnağı alta gelecek şekilde tutulur ve kablolar takılır...renk/renk şeklinde olanlar ise çift renkli kablolar içindir...) gerekli açık olarak anlatımı ise gerekli bilgileri buraya yazdığında sana detaylı bir şekilde dikkatlice yazarım... Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=178947 kolay gelsin... not: (notun için) ethernet için gerekli kablonun ismi: ethernet kablosu.. modemin ethernet kablosu da. diğer bilgisayarın uzaklığına göre işini görür.. ancak 2 tane kablo olmalı... Düzenleyen HasretGÜMÜŞ : 13-12-2007 at 02:43. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Oct 2007
Üye numarası: #149788
Karma etkisi: 39
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 3435
|
modem al ag baglantılarım keydini paylaşım ver sonra ağ ismi ver onada öteki bilgisayara ağ ismi ver sonra bilgisayar dan paylaşım var ordan c: veya başka yerleri aç daha bir sürü yönten var hocam
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Nov 2007
Üye numarası: #157703 Yer: istanbul
Karma etkisi: 0
![]() Karma: 10
|
ilk başta L3 ve üstü cihazlarda cros(çapraz) kablo kullanmalısın.
kablolama isleminden sonra bilgisayarların ağ bağlantılarımda tcp ıp proklun bilgisayarlara aynı networkdeymiş gibi ıp numaraları vereceksin sonra sonra bilgisayarlara cmd komut satırından pig atıyomu diye bakıcaksın sonra bilgisayarın local poliçelisinden izin atamlasın |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Cool Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Jan 2008
Üye numarası: #188320
Karma etkisi: 6
![]() ![]() Karma: 194
|
Alıntı:
dostum cok iyi anlatmıssın ama günümüzde artık kablo jakları satılıyo biliyosun.. kimse kendi ugrasmaz yani kablolama icin..ama bilgi icin güzel anlatmıssın..kardes sen bi cross kablo al ve iki pc nin ethernet girislerine tak sonra kurulum sihirbazından kur ve olayı hallet..modem üzerinden baglıcaksan modemin icinde dhcp oldugundan zaten ip ler oto verilecektir..kurduktan sonra komut satırından bide ping atmayı dene agda iletisim varmı dogrulamıs olursunDüzenleyen beg4mercy : 27-01-2008 at 01:13. |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2007
Üye numarası: #129311 Yer: SAMSUN-Kuşadası- AYDIN
Karma etkisi: 37822
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 3781291
|
Alıntı:
![]() jak= kondektör... yukarıda kondektör diye bahsettiğim şey zaten jak.. hehe ![]() |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Cool Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Jan 2008
Üye numarası: #188320
Karma etkisi: 6
![]() ![]() Karma: 194
|
hayır dostum onu demek istemedim..bizde bilioz kondektörün= jak oldugunu....kabloların renklerinin sırasını felan anlatmıssın ya..zaten hazır satılıyo demek istedim....
neyse uzamasın bosver hadi kib.. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Feb 2005
Üye numarası: #3251 Yer: le Bir Ederim LAN burayı
Karma etkisi: 858
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 84672
|
Kablo şemaları ve gerekli bilgiler DONANIM bölümünde yeterince anlatilmiş durumda
Biraz araştırma yapsaydın. |
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|
|