Acil Yardım Please20 kullanıcılı bir şirketde internet bazen çok yavaşlıyor bazeb gayet iyi. Bazen de modem kilitleniyor açıp kapatınca internete giriyor. Böyle bir durumla karşılaşan varmı acaba, varsa lütfen yardımlarınızı bekliyorum. Sanırım
Konu Ozi2000 tarafından açılmış, 484 kişi tarafından görüntülenip, 7 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Acil Yardım Please konusundaki toplam yorum: 7, okunma sayısı: 484. |
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Cool Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Aug 2006
Üye numarası: #83759
Karma etkisi: 6
![]() Karma: 10
|
20 kullanıcılı bir şirketde internet bazen çok yavaşlıyor bazeb gayet iyi. Bazen de modem kilitleniyor açıp kapatınca internete giriyor. Böyle bir durumla karşılaşan varmı acaba, varsa lütfen yardımlarınızı bekliyorum. Sanırım 1 veya daha fazla makina modemi sürekli yoruyor bunu nasıl bulabilirim. Yardımlarınıza şimdiden teşekkür ederim.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2006
Üye numarası: #67545 Yer: ███▓▒,.:;/\;:.,▒▓███
Karma etkisi: 413
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 40566
|
onun bildigim kadarı ile önlemi yok en iyi önlem daha iyi kalitelşi bir modem alman
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
En Karizma Üye
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2005
Üye numarası: #23165 Yer: İstanbul / Beyoğlu
Karma etkisi: 33216
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 3320283
|
normalde 20 tane bilgisayar var ise ideal hiz 2 megabittir. siz kac kullaniyorsunuz?
20 tane bilgisayarin ayni anda internete erisim saglayabilmesi icin 256'lik veya 512'lik bir hiz pek ise yaramiyor. bu yuzden kesintiler olabilir. modem'le pek ilgisi yoktur. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Cool Üye
|
Modemler alakası yok 4 tane modem denedim. Hızla da alakası yok 1024 bağlanıyorlar ve 3 senedir öyle kullanılıyordu. Sorun yeni oldu. Sanki internet trafiği çok yoğun istek dışı birşeyler oluyor ondan sanırım. Ama onu nasıl bulacağım kolay yolu ile onu araştırıyorum.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Cool Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Apr 2005
Üye numarası: #10629
Karma etkisi: 0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 43294
|
Netwokteki herhangi bir bilgisayar (veya birkacı) networkü sürekli mesgul edecek paketler yolluyor olabilir (veya pc ye bulaşmış bir virüs bunu yapabilir).Böyle bir durumda network cok agırlasır yavaslar.Eger download da ediliyorsa bundanda olabilir.Modemin bulundugu ortamda önemli yani sıcaklık belli bir zaman sonra modemi şişiriyor.bunu düşünmek lasım...
Eger sorun pc lerden ise hangi makinanın yordugunu anlamak için işin zor,yine fazla pc yok networkte kabloları tektek cıkarıp deneyebilirsin. Veya iyi bir "network monitör" programı bulup bakabilirsin networkün alış-verişine... Şunuda ekliyim zaten 20 pc li bir network.hub kullanıyorsan swicth kullan derim.Sebeb HUB kullanıldıgı zaman bir pc nin biri baska bir pc ye ulasacagı zaman gönderdiği broadcast paketi bütün pclere gider,SWİCTH te ise gönderilecek data noktadan noktaya,birebir iletileceği için networkü data trafiğinden kurtarır. Düzenleyen wolfmen : 25-04-2007 at 14:07. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Elit Üye
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2005
Üye numarası: #16901 Yer: yeniden Ankara
Karma etkisi: 13966
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1395560
|
Buna benzer bir konu yakın zamanda açılmış olmakla birlikte ben yinede bildiğim kadarıyla cevap vermeye çalışayım.
Birincisi eğer imkanın varsa güçlü bir makinayı internet sunucusu yapman.Bu sayede girilen siteleri,alınan ve gönderilen paketleri,sayılarını,boyutlarını,bilgisayarda kullanılan programları(paylaşım programı vs.) görmen ve önlem alman. İkincisi ise bilgisayarları bağladığın hub(bu arada tdk bu alete ne isim taktı bilen varsa söyleyin) ile modem arasına geçici olarak başka bir hub bağlaman ve bu yeni bağlamış olduğun hub a ethernet izleyen program(etherdetect veya etherial dı sanırım) kurulmuş olan bir bilgisayar bağlayıp ağı bir süre izlemen.Ağını sıkıştıran bilgisayarı (eğer bilgisayarlarına sabit ip adresi vermiş isen) çok rahat bulabilirsin. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=132552 Kolay gelsin.. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2005
Üye numarası: #7529 Yer: Ankara-Aydın
Karma etkisi: 1433
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 142202
|
ModemLe pek aLakası yoktur bence ....
İnternet hızına göre deişir... Eğer 1 Mbit hızın varsa 20 kişi aynı anda çıkıyosa nete, 56 k Lık bi bağLantı oLur... |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Cool Üye
|
çözdüm bu işi 10 gün oldu ama işlerimin yoğunluğundan yazamadım 1 makinanın ethernetinden çıktı sorun. Bu kilitliyormuş bilginize ,
|
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|
|