Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL!
Adım adım pardus kurulumu. Resimli.Pardus önyükleyicisi ile kurulum için donanımınıza en uygun seçeneği seçebilir, hafıza testi yapabilir ya da sabit diskinizde bulunan bir yükleyiciyi çağırabilirsiniz. http://www.pardus.org.tr/ekran-goruntuleri/kurulum/pardus-01.jpg Bu ekranı görüyorsanız demektir ki, YALI çalışmaya başladı, |
|
|||||||
Adım adım pardus kurulumu. Resimli. konusundaki toplam yorum: 10, okunma sayısı: 3302. |
|
|
|
|
#1 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Nov 2006
Üye numarası: #96972 Yer: ...................................
Karma etkisi: 30960
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 3094431
|
Pardus önyükleyicisi ile kurulum için donanımınıza en uygun seçeneği seçebilir, hafıza testi yapabilir ya da sabit diskinizde bulunan bir yükleyiciyi çağırabilirsiniz.
![]() Bu ekranı görüyorsanız demektir ki, YALI çalışmaya başladı, kısa süre sonra kurulum konusunda tercihlerinizi sormaya başlayacak... ![]() Pardus'u kullanmak için Genel Kamu Lisansı'nı onaylamalısınız. Lisans metnini bu pencerede okuyabilirsiniz. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=235483 ![]() Bu adımda bilgisayarınızın klavye haritasını seçip anında deneyerek doğru çalışıp çalışmadığını da kontrol edebilirsiniz.. ![]() Disk bölümlendirme aracını nasıl kullanacağınıza karar vereceğiniz aşamaya vardınız. Veri kaybetmemek için açıklamayı çok dikkatli okuyun! (windows için Fdisk kısmı) ![]() Diskinizi kendiniz bölümlendirmeyi tercih ederseniz, YALI sizi, disklerinizi listeleyen bu ekrana getirecektir. ![]() En az bir disk bölümünü Pardus sistem dosyalarına ayırmanız gerekir. Kullanıcı dosyaları için ayrı bölüm ayırırsanız yedeklemesi kolay olabilir. Burda Swap:unix sistemlerde genelde swap alanlari dosya olarak degil partition olarak yeretilirlar ki buda swap erisiminde onemli bir performans saglar. genelde boyu ramin iki kati olarak yaratilir ama 2 gb ram olan bir sistemde 4 gb swap acmanin da bir manasi yoktur. diskteki yerlesim konusunda ise farkli yaklasimlar vardir. performans kaygisini sallayip diskin sonuna da yazilabilecegi gibi, ilk partition olarak diskin basinaveya rootun hemen arkasina da konabilir. hatta interlaced olarak root - swap - usr -swap - hede - swap seklinde bolunebilirde. ![]() Sisteminize Pardus'u kurmaya fiilen başladınız. Paketlerin kopyalanması on dakika ya da disk ve işlemci hızlarınıza bağlı olarak biraz daha uzun sürebilir. ![]() Artık Pardus sisteminize kuruldu. Şimdi kullanmaya başlamak için son bir kaç soruya yanıt vermelisiniz. Yetkili kullanıcınızın parolası ne olmalı? ![]() Bu aşamada sistem yükleyicisini nereye yüklemeniz gerektiğine karar vermelisiniz. Bir fikriniz yoksa MBR en doğru tercihtir. ![]() MBR:dos/windows'ta "fdisk /mbr" yazilarak yeniden yapilandirilabilir. hatta bu methodun insanlari boot viruslerinden kurtardigi da olmustur. Kısaca olayı bilgisayarınız açılışta grub ekranına gelerek bilgisayarınızı windows'da mi yoksa pardus'la mı açmanızı istediğinizi soran ekrandır. Bu olmazsa sisteminiz her zaman pardus ile açılır. ![]() Sisteminiz artık açılışa hazır. ![]() Güncelleştirmeleri yapmayı unutmayın!... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Banned
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2006
Üye numarası: #70585 Yer: Ankara
Karma etkisi: 0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 652857
|
Peki Hem Windows XP Hemde Pardus İçin Hangi Ayarları Yapmalıyım?
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Oct 2007
Üye numarası: #147320 Yer: TForm1 = class(TForm)
Karma etkisi: 1020
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 101491
|
Flash Disk le Kuramadım
Ubuntu kurdum onuda Wireless tanıtamadım EEEPc için LAzım FlashDisk Kuran Anlatırsa Sevinirim.Çok araştırdım ama çözüm bulamadım.FlashDisk Bootable Edemedim Pardusu. Ubuntuyu Becerdim fakat o olmadı. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Apr 2008
Üye numarası: #217817
Karma etkisi: 66
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 6200
|
ben bisey sorcam hic bilmiorum bu pardus u xp li harddiske disketsiz sadece cdsiyle kurabiliyormuyuz?Xp silincek tabik.Yada sora pardustan sıkılıp xp ye disketsiz donebiliormuyuz?Ben disket formatdan anlamıorum da tesekkur ederim
![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Cool Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Apr 2005
Üye numarası: #15555
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 6514
|
pardusu kurdum ama internete baglanti yapamiyorum ayarlar nasil yapiliyor bilen varmi
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Apr 2008
Üye numarası: #217817
Karma etkisi: 66
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 6200
|
ben bisey sorcam hic bilmiorum bu pardus u xp li harddiske disketsiz sadece cdsiyle kurabiliyormuyuz?Xp silincek tabik.Yada sora pardustan sıkılıp xp ye disketsiz donebiliormuyuz?Ben disket formatdan anlamıorum da tesekkur ederim
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Feb 2007
Üye numarası: #109549 Yer: gök inlesin!!
Karma etkisi: 472
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 46798
|
internete bağlanmak için sağ altda monitör resmini tıklayın ve yapılandırın
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Cool Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2009
Üye numarası: #327557
Karma etkisi: 82
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 7950
|
paylaşım için teşekkürler...
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Banned
![]() Kayıt Tarihi: May 2009
Üye numarası: #327737
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 18153
|
Arkadaşlar pardus ve windows işletim sistemlerini bir arada kullanmak isteyen varsa yapması gereken çok kolay. Önce windows işletim sistemlerini kurun vista, windows 7 yada xp. Daha sonra pardus cd sini takın tekrar başlatın kuruluma başlayın. Pardus kurmadan önce benim tavsiyem windows ortamında hard disk üzerinden 20 gb kadar bir alan oluşturun. neyse kuruluma geçin. aşamaları geçin sonra size hard disk ile ilgili bir seçenek gelecek orada en alttaki seçeneği seçin. Hayır hard diskimi ben biçimlendirceğim seçeneğini. İleri deyin sonra gelen bölümden oluşturduğunuz 20 gb olan bölümü seçin ve aşağıdaki seçenekten sadece pardus sistem dosyaları zorunlu seçeneğini seçin ve uygula deyin. İşlem bittikten sonra pardus bu bölüme kurulacak diyecek. ileri deyin ve kuruluma başlayın. Tabi mbr seçeneği ile oynmayın kendi seçtiği gibi olsun. sağlıklı bir şekilde kurulum yapacaksınız.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: May 2010
Üye numarası: #449699
![]() Karma: 10
|
Resimler çalışmıyor.Resimleri tekrar yüklermisin?
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Sep 2009
Üye numarası: #371081 Yer: le Birim :)
Karma etkisi: 6172