adsl modem birleştirmeMerhaba arkadaşlar, benim iki tane ADSL modemim var bunlar ethernet çıkışlı ve her ikisi de 10.0.0.x grublarında ve küçük bir firmaya (kendi içinde) host hizmeti veriyor,ne yazıkki telekomun bulunduğumuz yere
Konu ugtuze tarafından açılmış, 1545 kişi tarafından görüntülenip, 9 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
adsl modem birleştirme konusundaki toplam yorum: 9, okunma sayısı: 1545. |
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Oct 2007
Üye numarası: #151089
Karma etkisi: 0
![]() Karma: 10
|
Merhaba arkadaşlar,
benim iki tane ADSL modemim var bunlar ethernet çıkışlı ve her ikisi de 10.0.0.x grublarında ve küçük bir firmaya (kendi içinde) host hizmeti veriyor,ne yazıkki telekomun bulunduğumuz yere 4GB hat (yada diğer hizmetleri )verememesinden dolayı çalışan hattımızın yanına destek olması amacı ile 2.hattı aldık,şimdi bu iki ayrı adsl birleştirerek tek bir AD ve DC yönlendirmem gerekiyor Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=168623 yada bana bir yol gösterin gerekirse ikinci bir web server bile kurabilirim yoksa potron beni yiyecek lütfennn ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Dec 2005
Üye numarası: #45304
|
ugtuze selam
ılk olarak web hosting veriyorsan DMZ bolgesınden yayın yapmanı onerırım.Local de web server ın durması mantıklı degıl...Open BSD de PF firewall kullanırsan aşagıdakı gıbı bır yapı olusturabılırsın LAN FXP0 DAN - DMZ DE FXP1 DEN INTERNETE CIKAR ![]() Kolay gelsin Düzenleyen mrbig : 18-10-2007 at 20:49. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Banned
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2006
Üye numarası: #55546 Yer: İSTANBUL
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 22588
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2005
Üye numarası: #3302 Yer: istanbul
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: -974
|
Yapıyı tam bilemediğim için değişik yöntemler kullanman mümkün,bir firewall'un varsa firewall'da iki network kartı üzerinde birleştirebilir load balance yada active-passive modda çalıştırabilirsin.
Eğer çok basit bir yapıysa yani sadece server,bilgisayar,adsl modemler ve switch'ten bahsediyorsan iki adsl modemide switch' direk olarak girebilirsin ve bir takım kullanıcıların gatewayi olarak bir adsl modemi diğer kalanlara ise diğer adsl modemi girebilirsin.Ayrıca yüksek metric'li ikinci route olarak diğer modemleride eklemen mümkün. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Çırak
|
arkadaşlar çok basit bir yapı mevcut,server (AD ve DNS+mail) + server (web)+ 2X ADSL bu konuda CAN-TR arkadaşımızın önerdiğini yapmak isterim eğer daha iyi ise
fakat çok iyi network bilgim olmadığı için bana döküman lazım |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Daimi Üye
|
böyle bir yapı için bir firewall kurman gerekiyor,bunun için en azından bir pc ayırman gerekiyor ve dmz'i de katarsan 4 network kartı takman gerekiyor(adsl1,adsl2,local area,dmz)
Kullanmayı tercih edeceğin firewall'a göre dökümanlar bulabilirsin ancak önce buna karar vermelisin,tavsiyem eğer bütçede ayırabiliyorsan open source kullanmaman, |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Çırak
|
Alıntı:
üstad bende open source almak istemem ama patronun karşısına çıkıpta ( üstelik bugünlerde burnundn soluyor bana karşı ) bana para ver diyemem ,en iyisi siz bana bu konuda open source olabilecek iyi alternatifleri sunarsınız çok sevinirim bide kaynak tabi |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Daimi Üye
|
Linux IPChains:
http://www.enderunix.org/docs/ipchains.html Linux Turtle Firewall: http://www.turtlefirewall.com/ Linux Shorewall: http://www.shorewall.net/ |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
1st Class WarrioR
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Dec 2006
Üye numarası: #99578 Yer: İstanbul
Karma etkisi: 2848
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 283847
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|