Ağ adres çevrimini altetmeInternet kafede oturmuş Internet'te anonim gezebilmek için önümdeki Linux makineye uzaktan erişebilmeyi hayal ediyordum. Denemeye karar verdim. Shell erişimi yok. Linuxu kuran bunu düşünmüş olmalı. Kafedeki bir görevlinin omuzları üzerinden
Konu the_hazard tarafından açılmış, 504 kişi tarafından görüntülenip, 6 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Ağ adres çevrimini altetme konusundaki toplam yorum: 6, okunma sayısı: 504. |
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Dec 2005
Üye numarası: #44463 Yer: Sıkıldım Güneşle Yalnızlığı Paylaşmaktan Bu Boş Sahilde
Karma etkisi: 2194
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 218465
|
Internet kafede oturmuş Internet'te anonim gezebilmek için önümdeki Linux makineye uzaktan erişebilmeyi hayal ediyordum. Denemeye karar verdim. Shell erişimi yok. Linuxu kuran bunu düşünmüş olmalı. Kafedeki bir görevlinin omuzları üzerinden şifreyi görmeye çalıştım ama gözlerim bunun için çok yavaştı. Web browser ile web serivis varmı diye bakmayı denedim. O da işe yaramadı. Ön kapı sıkıca kapalıydı. Aynı amaçlarla bir başkasının "arkakapı" (backdoor) açıp açmadığını merak ettim. whatismyipaddress.com adresine gittim ve IP adresini öğrendim ve not aldım. Okul laboratuvarına döndüğümde bu adresi inceledim ve kafedeki makineler için Ağ adres çevrimi (NAT-Network Address Translation) yapan bir DSL router olduğunu öğrendim. Bu ucuz ve güvenli olduğu için genelde tercih edilen bir kurulum. Tabi düzgün kurulmuşsa.
g00gle@perciplex:g00gle [205] telnet 63.228.xxx.xxx Trying 63.228.xxx.xxx... Connected to 63.228.xxx.xxx. Escape character is '^]'. Flowpoint/2200 SDSL [ATM] Router fp2200-32 v3.5.1 Ready Login: Acaba varsayılan şifreler listesinde olabilirmi? www.phenoelit.de/dpl/dpl.html adresine gittim (bu site DMCA tarafından tehdit ediliyor, kapanabilir) ve varsayılan şifrenin "admin" olduğunu gördüm (acı ama gerçek). Login: ***** Logged in successfully! Peki şimdi? Flowpoint'i dahili, NAT uygulanan makineye spesifik servis/port yönlendirme yapacak şekilde ayarlamalıyım. Biraz Google (kötüye) kullanımı ile buldum: #dhcp list ve kafedeki DHCP isteği yapan makinelere ayrılmış özel IP adresleri listesini gördüm. IP'lerden birini seçip Flowpoint'in bu makineye port yönlendirme yapmasını sağlayacak komutu girdim. FTP'yi seçtim çünkü pek çok linux dağıtımında varsayılan olarak kurulu geliyor: #rem addServer 192.168.254.19 tcp ftp wan #exit Şimdi de bu makineye bağlanmayı deneyelim: g00gle@perciplex:g00gle [206] ftp 63.228.xxx.xxx Connected to bir.internetkafe.makinesi 220 bir.internetkafe.makinesi FTP server ready Name (bir.internetkafe.makinesi:g00gle): Tamamdır, çalıştı. burdan sonra yapılabiliecekler hayal gücüne kalıyor. Burda dikkat edilmesi gereken, Flowpoint yönetici şifresini değiştirmedim, DHCP IP havuzunda değişiklik yapmadım veya istenmeyen bazı problemlere yol açmadım. Hatta işim bitince sistemi önceki durumuna geri getirdim: Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=113450 #rem delServer 192.168.254.19 tcp ftp wan Eğer bunları yapmak isterseniz yönlendirilen servis olarak telnet'i seçmeyin. Bu router'a olan bağlantınızı kesecek ve sonrasında bağlanamamanıza yol açacaktır. Ayrıca Flowpoint'i incelemeye başlamadan önce log'lamayı kapatmanızı da tavsiye ederim: #system log stop Bu örnek bir Internet kafe ayarları için geçerli olsa da başka yerlerdeki ayarlarda da çalışabilir çünkü çoğu kimse 1) NAT'a düşünmeden güveniyor 2) varsayılan şifreleri değiştirmeyecek kadar tembel. Belki bu örnek Cisco DSL router'ları içinde kolayca gerçekleştirilebilir. BEYENDİYSENİZ KARMA BEKLERİM |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Dec 2005
Üye numarası: #44463 Yer: Sıkıldım Güneşle Yalnızlığı Paylaşmaktan Bu Boş Sahilde
Karma etkisi: 2194
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 218465
|
nedense bu bölüme asirı bi ilgisizlık var ???? acaba ndn ??????
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2005
Üye numarası: #19215 Yer: Broadcast (255.255.255.255)
Karma etkisi: 352
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 34262
|
eeeeeee ?
![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Nov 2005
Üye numarası: #40355
Karma etkisi: 0
![]() Karma: 21
|
güzel bir bilgi sağol..
birde ip adresini inceledim demişsin bağlantının detaylarını nasıl alırız bunu açıklarsan sevinirim ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
1st Class WarrioR
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Aug 2006
Üye numarası: #82334 Yer: 6
Karma etkisi: 8668
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 865336
|
Tşkler paylaşım için...
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Nov 2006
Üye numarası: #97933
Karma etkisi: 0
![]() Karma: 10
|
yok bee güzell ellerine sağlı
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2005
Üye numarası: #25922 Yer: ben de anlamadım yerimi malatya-van arası heryer :D
Karma etkisi: 4262
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 424888
|
ilginç bi yol ama güzelmiş
![]() şifrelerin değiştirilmemesi hoşuma gitti ![]() boş bi vaktimde deneyecem başka neler yapılabilir ona da bakabilirim ![]() |
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|
|