ağda aynı mac adresleribir program aracılığıyla ağda olan birinin mac adresini alıp kendiminkiyle değiştirdim diyelim(hatta bilgisminide aynı yaptım) yada gateawayin kiyle değiştirdim diyelim tam olarak ne olur? bişey olmaz ise mac adresini paylaştığım
Konu santrana tarafından açılmış, 1573 kişi tarafından görüntülenip, 9 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
ağda aynı mac adresleri konusundaki toplam yorum: 9, okunma sayısı: 1573. |
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Apr 2006
Üye numarası: #63225
Karma etkisi: 0
![]() Karma: 10
|
bir program aracılığıyla ağda olan birinin mac adresini alıp kendiminkiyle değiştirdim diyelim(hatta bilgisminide aynı yaptım) yada gateawayin kiyle değiştirdim diyelim tam olarak ne olur? bişey olmaz ise mac adresini paylaştığım adama gelen paketler banada uğrarmı? uğramazsa neden?
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2006
Üye numarası: #65840 Yer: izmir - ksk
Karma etkisi: 10
![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 368
|
bu konuya fazla hakim diilim ama iyi bildiğim mac (media access control yada medium access control diye geçer) adresini degiştiremezsin sadece maskeleyebilirsin
mac eger bilmiyosan açıklayım dünyada her cihaz için 1 tane ve eşi olmayan 48 bitlik hexadecimal bir degerdir kullanıldığı protokoller Ethernet , token ring , Wi-fi , Bluetooth , FDDI , SCSI MAC adresleri, aralarına ":" işareti konarak 16'lı tabanda yazılır: 01:23:45:6B:FF:A4. Bazı MAC adresleri özel adreslerdir: FF:FF:FF:FF:FF:FF adresi tüm cihazlara yayın yapmak (broadcast) için kullanılır. İlk bitleri 01 olan adresler, Ethernet ve FDDI'de birçok cihaza yayın (multicast) için kullanılır.(örnek olarak üstte yazılan mac) Yerel olarak atanmış MAC adresleri 02 ile başlarlar. MAC adresleri ile IP adresleri arasındaki bağ ARP ve RARP protokolleri tarafından yapılır. ip sini öğrenmek istediğiniz host a arp sinyali çekersiniz , mac ini öğrenmek içinde rarp sinyali çekersiniz neyse gelelim soruna gateway ile değiştirsem ne olur gateway in mac adresini maskeleyebilirmisin bilmiyorum maskelemediğini varsayarsak sen kendi mac ini gatewayin mac iyle değiştirirsen büyük ihtimal agda ya sorun çıkacaktır yada o host u göremeyecektir kanımca bu düşünce sorundan başka bişi getirmez |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Dec 2005
Üye numarası: #45118
|
[quote=ecco;959840]bu konuya fazla hakim diilim ama iyi bildiğim mac (media access control yada medium access control diye geçer) adresini degiştiremezsin sadece maskeleyebilirsin
mac eger bilmiyosan açıklayım dünyada her cihaz için 1 tane ve eşi olmayan 48 bitlik hexadecimal bir degerdir kullanıldığı protokoller Ethernet , token ring , Wi-fi , Bluetooth , FDDI , SCSI MAC adresleri, aralarına ":" işareti konarak 16'lı tabanda yazılır: 01:23:45:6B:FF:A4. Bazı MAC adresleri özel adreslerdir: FF:FF:FF:FF:FF:FF adresi tüm cihazlara yayın yapmak (broadcast) için kullanılır. İlk bitleri 01 olan adresler, Ethernet ve FDDI'de birçok cihaza yayın (multicast) için kullanılır.(örnek olarak üstte yazılan mac) Yerel olarak atanmış MAC adresleri 02 ile başlarlar. MAC adresleri ile IP adresleri arasındaki bağ ARP ve RARP protokolleri tarafından yapılır. ip sini öğrenmek istediğiniz host a arp sinyali çekersiniz , mac ini öğrenmek içinde rarp sinyali çekersiniz Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=102909 yerel ag baglantilarindan ozelliklere gir orada baglanirken kullanin orada ethernet kartin yaziyor bu ethernet kartini yapilandira gir usten gelismise gel secim media typeta networkadresi tikla yanda yok ve dger kisimlari var degere tikla ve yeni mac adresini gir (gonul isterdiki iste olmiyim ve olayi resimli anlatayim ama neyse)bu arada mac adresi cakismasi olursa tcp ip olayindan ve switchlerin mac adres tablosundan foyan ortaya cikar gibime geliyor ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2006
Üye numarası: #65840 Yer: izmir - ksk
Karma etkisi: 10
![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 368
|
mac adresi değiştirilmez sadece maskelenir !!!!!!!!!
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2005
Üye numarası: #19215 Yer: Broadcast (255.255.255.255)
Karma etkisi: 352
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 34262
|
aynı mac adresi iki defa bir landa kullanılamaz
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Çırak
|
ben böyle bişiy denedim iki bilgisayarda ağbağlantısı kuruldu(söyle yaptım yanlız: gerçek mac sahibi ağ ile bağlantısı yoktu önce ben mac adresimi maskeleyerek(bende değiştirmek derken bundan bahsetmiştim) ağabağlandım sonra diyer bilgisayar ağabağlandı. benim ip adresim orjinal bilgisayarın mac adresi ile aynı olduğu için onun ipsini aldım(Sanırım bir servis bunu sağlıyordu yani mac adresiyle ip yi atıyordu yada ilişkilendiriyordu? emin değilim yani işin özü networkten pek anlamam). ama bunu kısa süreli denedik(bağlandımı bağlandı diyerekten birkaç saniye yani) dediğiniz gibi bütün ağı göçertmek gibi bir riske giremezdim. ama devam etseydim switch yada router tam olarak ne gibi bir tepki veriyor yani kimin orjinal kullanıcı olduğuna nasıl karar veriyor?
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Cool Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Nov 2005
Üye numarası: #40047
Karma etkisi: 7
|
aynı mac adresi zaten dünyada olamaz
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Çırak
|
kimse olduğunu savunmuyor zaten(bknz.maskelemek) benim merak ettiğim böyle bir durumda switchin yada routerın nasıl bir tepki vereceği.. lütfen kısa ve konuyla alakasız cevaplar yazmayın.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2005
Üye numarası: #5804 Yer: Sakarya
Karma etkisi: 17131
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1711158
|
Swicth yada router mesaj vermez çünkü onu ilgilendiren yada görevi gereği olan birşey değildir ki.? Bilgisayarında da sıkıntı çıkacağını zannetmiyorum sadece bağlandığın siteler yada servisler (Server) lar mc kontrolü yauıyorsa belki Log tutarken uyarı şeklinde yada Botlar tarafından i saldırı uyarısı olarak görüp Filtreleyebilirler seni.? Mac adresini değiştirmekteki kastını anlamadım.?
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Çırak
|
aslında yukarıdaki anlattığımı şunun için düşünmüştüm ama araştırınca böyle bir yöntemle olamıyacağını anladım sorun konuşmalarını dinlemek istediğim kişi arp-s msdos komutunu kullanarak gateawayle kendisi arasında statik bir bağ kurmuş durumda bilgisayar her açılışında bu komutu girmek için bir bat dosyası oluşturulmuş bu önlemi nasıl aşarım die düşünmüştüm ama bu yolla olmıycak sanırım. bildiğiniz herhangi bir yol varsa açıklayarak yazarsanız sevinirim
|
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|
|