Ağda bilgisayarları engelleme yardımarkadaşlar bizim moademden 5 kişi internete bağlanıyor.. herkes birbirlerini ağdan görüyor benim amacım bizim evdeki 3 bilgisayrın sadece birbirini görmesi diğer 2 bilgisayarında kendi arasında göremesini istiyorum bunu nasıl yapabilirim..
Konu bad_sector_66 tarafından açılmış, 1175 kişi tarafından görüntülenip, 6 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Ağda bilgisayarları engelleme yardım konusundaki toplam yorum: 6, okunma sayısı: 1175. |
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Cool Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Feb 2006
Üye numarası: #52547
Karma etkisi: 107
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 10016
|
arkadaşlar bizim moademden 5 kişi internete bağlanıyor.. herkes birbirlerini ağdan görüyor benim amacım bizim evdeki 3 bilgisayrın sadece birbirini görmesi diğer 2 bilgisayarında kendi arasında göremesini istiyorum bunu nasıl yapabilirim.. çalışma grubunu farklı yapıyorum gene olmuyo nasıl yapacam bi yardım?????
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Jul 2005
Üye numarası: #28465
Karma etkisi: 0
![]() Karma: 46
|
![]() (Sağ tık) ağ balantılarım > özellikler > [ağ bağdaştırıcın] > (sağ tık) özellikler > tpi / ip iletişim kuları mevcut ip adresi ataman otomatikse onu manuele al ve bende "10.0.0.2 olan modemin ip adresini (ağ geçidini) mesela 10.0.0.x yap ... bu durumda makina internete bağlanmaz ... bunun dışında alternatif administration programlarıyla çözebilirsin |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2005
Üye numarası: #24728
Karma etkisi: 14
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 711
|
Hayir bu yöntem ile de gizleyemezsiniz.
Yapman gereken su; Start >> Run >> NET CONFIG SRV /HIDDEN:YES Bunu yaparsan, Registry' de su anahtari; 'HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Servi ces\LanmanServer\Parameters\hidden' "1" degeri ile degistirmis olursun. Böylelikle Network Explorer penceresinde hickimse seni göremez. Fakat yine de eger sabit IP var ise IP ni bilen birisi sana o IP üzerinden baglanabilir. Bu durumda da yapman gereken en basit sey, basit bir Firewall kurman. Böylelikle IP ni bilseler bile sana ping atip makinanin ayakta olup olmadigini anlayamayacaklardir. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=95369 Ama eger sabit IP almiyorsan, DHCP üzerinden her baglandiginda dinamik IP aliyorsan o zaman hicbir sorunun kalmaz. Bu yöntem ile internete de cikabilirsin. Kolay gelsin, Düzenleyen SASE : 04-10-2006 at 15:01. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2006
Üye numarası: #74766 Yer: im ben bööle Forumu :D
Karma etkisi: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 499
|
Teşekkürler SASE.. Gerçekten pratik bir püf
Ama etkili !! |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Cool Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Feb 2006
Üye numarası: #52547
Karma etkisi: 107
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 10016
|
ben anlatamamışım arkadaşlar sorun şu....biz interneti iki ayrı ev olarak kullanıyoruz.. ağ bağlantılarımda her iki evde birbirini görmesini istemiyorum.. dosyalrımı paylaşıma açtığım zaman diğer evdeki elemanlar görebiliyor ama ben onların değil sadece bizim evdeki elemanların görmesini istiyorumm... iki ayrı grup kurmayı istiyorum.. ama yapamadım...
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Hızlı Çırak
![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2005
Üye numarası: #17466
Karma etkisi: 8
![]() Karma: 26
|
aslında tüm bu çözümlerin dışında paylaşımdaki yetkileri kaldırıp şifreli bir kullancı ile bunu rahatlıkla yaparsın. yani dosyalar herkes tarafından görünür. fakat içine girmek için şifre ister. bunun içinde ilk eönce everyvone iptal edeceksin.
Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=95369 bilgisayarım sağ tuş yönette yeni bir kullanıcı ve şifre oluşturup sonra paylaştırcağın klasöre yanlızca o kullancı yetkis verirsen sorunun hallolmuş olur. bu en basit yöntem. herhangi bir freeewall koyarsın. ve yanlızca bağlanmasını istediğin makinanın ip adresinin sisteme girşini sağlarsın. zone alarm yada sygate personal gibi programlar oldukça iyidir bu işte. ama bu kadar zahmete girmek yerine çokta öenmli değil dersen güvenlik tavsiyem 1nci yöntemdir. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Cool Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Mar 2005
Üye numarası: #9607
Karma etkisi: 0
![]() Karma: 10
|
paylaşıma verdiğin dosyanın sonuna $ koyarsan bilemezler mesela run a \\192.168.1.3\c$ yazarsan c yi herkez göremez ama c$ yapan herkez girebilir
|
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|
|