Ağda İnternet Paylaşım sorunuiki tane xp pro pc var.Bir tanesi usb modemle internete bağlı.Ve cross kablo ile ethernet üzerinden network var.Ama interneti paylaştıramıyoruz.Sanırım protokollerle ilgili bir sorunumuz var veriler alıp veriliyor gibi fakat
Konu SiberKorsan tarafından açılmış, 3108 kişi tarafından görüntülenip, 8 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Ağda İnternet Paylaşım sorunu konusundaki toplam yorum: 8, okunma sayısı: 3108. |
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2005
Üye numarası: #7071
Karma etkisi: 0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: -15832
|
iki tane xp pro pc var.Bir tanesi usb modemle internete bağlı.Ve cross kablo ile ethernet üzerinden network var.Ama interneti paylaştıramıyoruz.Sanırım protokollerle ilgili bir sorunumuz var veriler alıp veriliyor gibi fakat ufak bir sorun var çözemiyoruz.Lütfen yardım edin.
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Super Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Nov 2004
Üye numarası: #17 Yer: Xonguldak
Karma etkisi: 7675
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 766332
|
Alıntı:
Karmaşık oldu ama anla artık ![]() |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Daimi Üye
Üye numarası: #4192
Karma etkisi: 31
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 2383
|
Selam Siberkorsan;
Öncelikle cross kablonuzun benim bu bölümde açmış oluğum utp kablo yapımı [resimli anlatım] bölümündeki standartlara uyup uymadığına bakmalısın. ikinci olarak Windows 2000/XP'de Adım Adım ICS ile Internet Paylaşımı Windows 2000/XP işletim sisteminde Internet paylaşımı daha da kolay yapılıyor. Şimdi Modem'in bağlı olduğu bilgisayar ve ağdaki diğer bilgisayarların nasıl ayarlanacağına bakalım. Modem'in olduğu bilgisayar için gerekli ayarlamalar: Denetim Masası - Ağ ve Çevirmeli Bağlantılar kısmına gelin. Burada sisteminizdeki kurulu olan Dial up Modem, Ethernet kartları,yada diğer ağlar ile ilgili bağlantıları göreceksiniz. Yukarıda görmüş olduğunuz gibi Modem'in olduğu bilgisayarda genelde 2 tane bağlantı bulunuyor. Birincisi diğer bilgisayarlarla olan ağ bağlantısı, ikincisi de DialUp yada Internet'e çıkmak için kullanmış olduğunuz diğer bağlantı türlerinin bilgisayarınızda kurmuş olduğu bağlantılar. Örneğin yukarıda benim bilgisayarımdaki Kablo Modem'in bağlantısını ve diğer bilgisayarlarla olan network bağlantısını görüyorsunuz. Yapmanız gereken tek şey DialUp yada Kablo Modem bağlantınızın özelliklerine girip paylaşım kısmından "Bu bağlantı için Internet Bağlantı Paylaşımı'nı etkinleştir" seçeneğini işaretleyip tamam demek. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=15082 Tamam dedikten sonra ekrana bir uyarı mesajı geliyor. Yerel ağ bağdaştırıcınızın yani Ağ'a erişirken kullanmış oldunuz ethernet kartınızın IP adresi 192.168.0.1 olarak sabit olmak kaydıyla değiştiriliyor.Uyarıda şunu söylemeyi de ihmal etmiyor: "Diğer bilgisayarların otomatik IP adresi almak üzere ayarlanmanız gerekiyor". Bazen karşılaşılan sorunlardan biri de ethernet kartlarının hangisinde Modem'in bağlı olduğunu karıştıran kullanıcılar bazen burada karışıklık yaşayabiliyorlar. Nedeni ise paylaşıma açarken Kablo Modem'in yerine, LAN bağlantısını paylaşıma açmaktır. Çünkü bu seferde sabit IP, Modem'in olduğu bağlantıya verilecektir.Kablo Modem'e sabit IP verilince de ağınızdaki diğer kullanıcıları bırakın siz bile Internet'e çıkamazsınız. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: May 2005
Üye numarası: #20914
![]() Karma: 10
|
benzer bir sorunda ben yaşıyorum, bir home ve bir professionel iki tane xp makinayı direk lan la birbirine bağladım... ilk başlarda hiç bişeyi paylaştıramadım ama sonraları aynı işlemleri defalarca tekrarlayarak (artık şansımamıdır nedir) inteneti paylaştırmayı başar dım, fakat dosya paylaştıramıyorum, aslında home edtion daki dosyalara ağdan ulaşıyorum ama professionel de ki paylaşımlara giremiyorum, zaten bil gisayar lar birbirlerini ağda bulunca sınırlı bağlantı kuruldu falan diyor sonra ne olduğunu anlamadan düzeliyorlar ama yine de pro. nın dosyalarına ulaşamıyorum
ulaşmaya çalıştığımda bu hata yı veriyor başta sp2 nin güvenklik duvarından olabileceğini düşündüm, kapattım ama yine olmadı... bu arada güvenlik duvarı her açlışışta kendini otamatik açıyor, devamlı kapalı kalmasını kaldırmadan sağlayabilirmyim yardımcı olunursa çok makbule geçecek ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Daimi Üye
Üye numarası: #4192
Karma etkisi: 31
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 2383
|
arkadaşım sorunun sanırım bilgisayarın dosya ve yazıcı paylaşım ın ın açılmamasından kaynaklanıyor. birde şunu dene.
ağ bağlantılarından geçerli olan lan bağlantısının üzerine sağ tıkla özellikler de daha sonra aşağıdaki listede microfost ağları için dosya ve yazıcı paylaşımı seçeneği var onun seçili olup olmadığına bak. eğer seçili değilse muhtemelen bu yüzden bu hatayı alıyorsun onu seçip uygula dedikten sonra (yeninden başlattıktan sonra) sorunun düzeleceğine inanıyorum. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Çırak
|
"mikrosoft ağları için dosya ve yazıcı paylaşımı" sekmesi işaretli ama ben bir kaldırıp tekrar yükleyim şimdi
başka bir çzm yolu varmı dır ??? |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Cool Üye
Üye numarası: #6870
![]() Karma: 8
|
helal bea logic resimlerle falan anlatmışsın.anlamayan kalmaz herhalde bu konuyu
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Çırak
|
ya logic başka önerin varmı ben hala aynı dertten muzdaribim, bilin teki sorunsuz giriyo diyerine ama bitanesine ulaşılamıyor(ana bilgisayar) ama neti rahat rahat kullana biliyorum diğer bilden
???? |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Sep 2006
Üye numarası: #88661
|
merhabalar.
aynı sorun bende de var fakat dedklerinizi aynen yaptığım halde çözülmedi sorunum. masüstü bilgisayarım usb modem ile internete bağlanıyor.laptop ile ağ bağlantısı kurmuş durumdayım masaüstü arasında.masaüstü bilgisayarın dosyalarını görüp değiştirebiliyorum, laptopun da öyle.fakat nednse laptopta internete girmek istediğimde giremiyorum.bilgisayarın ethernet kartının ip adresi 192.168.0.1, laptopunki ise 192.168.0.2 Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=15082 otomatik ip adresi seçili modemde. ne yapmam gerek arkadaşlar, yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler. |
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|
|