Ağda İnternet Paylaşım sorunu

iki tane xp pro pc var.Bir tanesi usb modemle internete bağlı.Ve cross kablo ile ethernet üzerinden network var.Ama interneti paylaştıramıyoruz.Sanırım protokollerle ilgili bir sorunumuz var veriler alıp veriliyor gibi fakat Konu SiberKorsan tarafından açılmış, 3108 kişi tarafından görüntülenip, 8 yanıt almış.

Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!

Karşı sistemi kendi makineniniz gibi kullandıran uzaktan yönetim programı.
  • Canlı ekran izleme,vnc ve mouse kontrolü
  • Antiviruslerce %100 tanınmaz, güncelleme garantili
  • Ortam sesi dinleme
  • Webcam izleme
  • Online/offline keylogger
  • Kopyala/Yapıştır, Clipboard Yöneticisi (Canlı)
  • Warlogger desteği
  • Çalıştırma,upload,download,yeniden adlandırma,silme,gizli çalıştırma,thumbnail görüntüleme(indirmeden dosya görme)
  • Registry yöneticisi (tam özellikli)
  • Msn şifrelerini ve geçmişteki tüm adresleri çıkartma
  • Firefox şifrelerini çözme
  • Görev yöneticisi, görev sonlandırma
  • Çalışan programları listeleme
  • Bağlı sistemlerin yaptığı işlemleri tek listede görme!
  • Binder / dosya birleştirici
  • Virus tipinde resource kullanmadan bindleme özelliği
  • Mp3,resim,jpeg,vs her türlü dosya ile birleşip,exploitler ile link üzerinden,htmlden yayılır
  • Keyloggerda dll kullanmadan system hooklarıyla loglama ve tabii dll kullanmadan kimse yapamıyorken %100 sisteme zarar vermeden stabil bütün dünya dillerinde loglama.
  • Internet Explorer 9 şifre çözme
  • Chrome Şifreleri (bütün sürümler)
  • Firefox Şifreleri (bütün sürümler)
  • Internet Exporer Şifreleri (bütün sürümler)
  • Safari Şifreleri (bütün sürümler)
  • Reklam Bot ile site reklamı, dosya yükletme, bulaştırma,vs. MSN,Yahoo Messenger,ICQ ve AIM sistemlerinin hepsini tanır. Reklam bot aynı anda birden fazla sisteme komut verebilir.
  • Browserda geçmiş verileri, form girdilerini kayıt edip trojandan erişme
  • Klavye Kilitleme
  • Mouse Kilitleme
  • Masaüstü Gizleme
  • Sistemlere takılı flash/usb disk varsa bulaştırma Birden fazla sisteme aynı anda autorun oluşturabilir.
  • Uzaktan exe yükletme Aynı anda birden fazla sisteme exeleri tek komutla yükletebilir.
  • Fake sistem kilitleme. Tek tıklama ile karşı sistemi restart/yeniden başlat moduna geçmiş gösterip kilitleme. Kullanıcı fişten çekmediği sürece siz istemedikçe bilgisayarı kapatamaz, yeniden başlatamaz.
  • Karşı sistemin yeniden başlatılma talebinde masaustu ve bütün ekranı kapanıyor gibi gösterip kapanış sesini çalara kullanıcıyı bekletme. Kullanıcı sistemi kapatmak istediğinde siz izin vermezseniz windows kapanmaya çalışıyor gibi görünür ancak yonetim panelinden her türlü işlem yapılır.
  • Sistem servislerini yönetme
  • Outlook şifreleri çözme. (bütün outlook versiyonları outlook expressler dahil)
  • Otomatik güncelleme özelliği ile yakalanma durumunda kısa sürede otomatik güncelleme alma
Sadece 690 TL! Satın almak için iletişim formunu kullanabilirsiniz.

Ayrıca, iki farklı üst sürümü var:
Özel Trojan 990 TL: İstediğiniz isimle çalışıp, istediğiniz yere kopyalanır ve başlangıçta, msconfig'de, registry'de görünmez.
ÖZEL TROJAN 1490 TL: Görev yöneticisinde ve sistemin hiç bir yerinde görünmez.

Sürümler: 1200 TL: - Kimsenin bulamayacağı şekilde çalışır!> m3hm3t. 1750 TL: %100 gizlidir, RAM'de çalışır ve bentrojanim.exe olarak çalışsa dahi hiç bir yerde görünmez.

Wardom.Com.TR bir bilgisayar güvenliği sitesidir; hack konuları bilgisayar güvenliğinin ve bilgisinin uç noktaları olduğundan dolayı, kullanıcıları bu konularda bilgilendirmek ve güvenliklerini arttırmak için yazılmaktadır.

Geri Dön   Wardom.Com.TR > Bilgisayar Güvenliği > Networking - Ağ Güvenliği
Üye Ol Sözlük Üye Listesi Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Konu Başlıkları: agda internet paylasim sorunu
Üye Olmadan Yorum Yazmak İçin Tıklayın!
Ağda İnternet Paylaşım sorunu konusundaki toplam yorum: 8, okunma sayısı: 3108.

Eski 05-06-2005, 03:33   #1
SiberKorsan
Daimi Üye

SiberKorsan's Avatar

Üye numarası: #7071
Karma etkisi: 0 SiberKorsan seviye: -999999SiberKorsan seviye: -999999SiberKorsan seviye: -999999SiberKorsan seviye: -999999SiberKorsan seviye: -999999SiberKorsan seviye: -999999SiberKorsan seviye: -999999SiberKorsan seviye: -999999SiberKorsan seviye: -999999SiberKorsan seviye: -999999SiberKorsan seviye: -999999
Ağda İnternet Paylaşım sorunu

iki tane xp pro pc var.Bir tanesi usb modemle internete bağlı.Ve cross kablo ile ethernet üzerinden network var.Ama interneti paylaştıramıyoruz.Sanırım protokollerle ilgili bir sorunumuz var veriler alıp veriliyor gibi fakat ufak bir sorun var çözemiyoruz.Lütfen yardım edin.
SiberKorsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla

Görüntülediğiniz konu içerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan Wardom Internet Adresimizde 5651 Sayılı Kanunun 8. Maddesine ve T.C.Knın 125. Maddesine göre yayınlanmakta olup içeriğinden yazarı sorumludur. Bu konu hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler için webmaster \@wardom.org adresi ile iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 3 (üç) gün içerisinde Wardom yönetimi olarak tarafımızca gereken işlemler yapılacak ve avukatlarımız size dönüş yapacaktır.
Eski 05-06-2005, 04:54   #2
TARIK
Super Moderator

TARIK's Avatar

Üye numarası: #17
Yer: Xonguldak
Karma etkisi: 7675 TARIK seviye: 2000TARIK seviye: 2000TARIK seviye: 2000TARIK seviye: 2000TARIK seviye: 2000TARIK seviye: 2000TARIK seviye: 2000TARIK seviye: 2000TARIK seviye: 2000TARIK seviye: 2000TARIK seviye: 2000
Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi SiberKorsan
iki tane xp pro pc var.Bir tanesi usb modemle internete bağlı.Ve cross kablo ile ethernet üzerinden network var.Ama interneti paylaştıramıyoruz.Sanırım protokollerle ilgili bir sorunumuz var veriler alıp veriliyor gibi fakat ufak bir sorun var çözemiyoruz.Lütfen yardım edin.
Bu konularda tam anlamı ile iyi sayılmam ama sorun 2 tane olabilir. Birincisi kablonun başlıkları değişmeli yani 2 PC için paralel bağlanmalı bir PC tamircisi anlar. Eğer sorun bu değilse Ağdan internete gircek PC de Ağ bağlantlarım sağ tıklayıp özellikler demen lazım. Ordan lan ve yüksek hızda internette bulunan ağ bağlantı simgesine sağ tıklayıp özellikler İnternet erişim sistemleri Özellikler... Ip Adresi Pc ye bir ip salla varsayılan ağ geçidi internet alacağın pc ipi yeğlenen dns sunucusu aynı ağ alacağın ip gelişmiş ekle ordan kendi pcne verdiğin ipi tekrar Tamam de oldu..

Karmaşık oldu ama anla artık
TARIK Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 05-06-2005, 10:39   #3
Logic
Daimi Üye

Logic's Avatar

Üye numarası: #4192
Karma etkisi: 31 Logic seviye: 2000Logic seviye: 2000Logic seviye: 2000Logic seviye: 2000Logic seviye: 2000Logic seviye: 2000Logic seviye: 2000Logic seviye: 2000Logic seviye: 2000Logic seviye: 2000Logic seviye: 2000
Arrow

Selam Siberkorsan;

Öncelikle cross kablonuzun benim bu bölümde açmış oluğum utp kablo yapımı [resimli anlatım] bölümündeki standartlara uyup uymadığına bakmalısın.

ikinci olarak

Windows 2000/XP'de Adım Adım ICS ile Internet Paylaşımı

Windows 2000/XP işletim sisteminde Internet paylaşımı daha da kolay yapılıyor. Şimdi Modem'in bağlı olduğu bilgisayar ve ağdaki diğer bilgisayarların nasıl ayarlanacağına bakalım.

Modem'in olduğu bilgisayar için gerekli ayarlamalar:

Denetim Masası - Ağ ve Çevirmeli Bağlantılar kısmına gelin. Burada sisteminizdeki kurulu olan Dial up Modem, Ethernet kartları,yada diğer ağlar ile ilgili bağlantıları göreceksiniz.

Yukarıda görmüş olduğunuz gibi Modem'in olduğu bilgisayarda genelde 2 tane bağlantı bulunuyor. Birincisi diğer bilgisayarlarla olan ağ bağlantısı, ikincisi de DialUp yada Internet'e çıkmak için kullanmış olduğunuz diğer bağlantı türlerinin bilgisayarınızda kurmuş olduğu bağlantılar. Örneğin yukarıda benim bilgisayarımdaki Kablo Modem'in bağlantısını ve diğer bilgisayarlarla olan network bağlantısını görüyorsunuz. Yapmanız gereken tek şey DialUp yada Kablo Modem bağlantınızın özelliklerine girip paylaşım kısmından "Bu bağlantı için Internet Bağlantı Paylaşımı'nı etkinleştir" seçeneğini işaretleyip tamam demek.
Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=15082

Tamam dedikten sonra ekrana bir uyarı mesajı geliyor. Yerel ağ bağdaştırıcınızın yani Ağ'a erişirken kullanmış oldunuz ethernet kartınızın IP adresi 192.168.0.1 olarak sabit olmak kaydıyla değiştiriliyor.Uyarıda şunu söylemeyi de ihmal etmiyor: "Diğer bilgisayarların otomatik IP adresi almak üzere ayarlanmanız gerekiyor".

Bazen karşılaşılan sorunlardan biri de ethernet kartlarının hangisinde Modem'in bağlı olduğunu karıştıran kullanıcılar bazen burada karışıklık yaşayabiliyorlar. Nedeni ise paylaşıma açarken Kablo Modem'in yerine, LAN bağlantısını paylaşıma açmaktır. Çünkü bu seferde sabit IP, Modem'in olduğu bağlantıya verilecektir.Kablo Modem'e sabit IP verilince de ağınızdaki diğer kullanıcıları bırakın siz bile Internet'e çıkamazsınız.
Logic Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 15-06-2005, 20:05   #4
kayikci
Çırak

Üye numarası: #20914
Karma etkisi: 0 kayikci seviye: 10
benzer bir sorunn

benzer bir sorunda ben yaşıyorum, bir home ve bir professionel iki tane xp makinayı direk lan la birbirine bağladım... ilk başlarda hiç bişeyi paylaştıramadım ama sonraları aynı işlemleri defalarca tekrarlayarak (artık şansımamıdır nedir) inteneti paylaştırmayı başar dım, fakat dosya paylaştıramıyorum, aslında home edtion daki dosyalara ağdan ulaşıyorum ama professionel de ki paylaşımlara giremiyorum, zaten bil gisayar lar birbirlerini ağda bulunca sınırlı bağlantı kuruldu falan diyor sonra ne olduğunu anlamadan düzeliyorlar ama yine de pro. nın dosyalarına ulaşamıyorum

ulaşmaya çalıştığımda bu hata yı veriyor
başta sp2 nin güvenklik duvarından olabileceğini düşündüm, kapattım ama yine olmadı...
bu arada güvenlik duvarı her açlışışta kendini otamatik açıyor, devamlı kapalı kalmasını kaldırmadan sağlayabilirmyim

yardımcı olunursa çok makbule geçecek
Attached Thumbnails
sorun.JPG  
kayikci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 15-06-2005, 20:14   #5
Logic
Daimi Üye

Logic's Avatar

Üye numarası: #4192
Karma etkisi: 31 Logic seviye: 2000Logic seviye: 2000Logic seviye: 2000Logic seviye: 2000Logic seviye: 2000Logic seviye: 2000Logic seviye: 2000Logic seviye: 2000Logic seviye: 2000Logic seviye: 2000Logic seviye: 2000

arkadaşım sorunun sanırım bilgisayarın dosya ve yazıcı paylaşım ın ın açılmamasından kaynaklanıyor. birde şunu dene.

ağ bağlantılarından geçerli olan lan bağlantısının üzerine sağ tıkla özellikler de daha sonra aşağıdaki listede microfost ağları için dosya ve yazıcı paylaşımı seçeneği var onun seçili olup olmadığına bak. eğer seçili değilse muhtemelen bu yüzden bu hatayı alıyorsun onu seçip uygula dedikten sonra (yeninden başlattıktan sonra) sorunun düzeleceğine inanıyorum.
Logic Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 15-06-2005, 20:29   #6
kayikci
Çırak

"mikrosoft ağları için dosya ve yazıcı paylaşımı" sekmesi işaretli ama ben bir kaldırıp tekrar yükleyim şimdi başka bir çzm yolu varmı dır ???
Attached Thumbnails
sorun3.JPG  

Eski 15-06-2005, 21:13   #7
SCRiPToRiuM
Cool Üye

SCRiPToRiuM's Avatar

Üye numarası: #6870
Karma etkisi: 0 SCRiPToRiuM seviye: 0
Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder

helal bea logic resimlerle falan anlatmışsın.anlamayan kalmaz herhalde bu konuyu
SCRiPToRiuM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 15-06-2005, 23:14   #8
kayikci
Çırak

hala yardım

ya logic başka önerin varmı ben hala aynı dertten muzdaribim, bilin teki sorunsuz giriyo diyerine ama bitanesine ulaşılamıyor(ana bilgisayar) ama neti rahat rahat kullana biliyorum diğer bilden ????

Eski 30-06-2008, 14:36   #9
sananeyau
Çırak

Üye numarası: #88661
Karma etkisi: 0 sananeyau seviye: 10

merhabalar.

aynı sorun bende de var fakat dedklerinizi aynen yaptığım halde çözülmedi sorunum.
masüstü bilgisayarım usb modem ile internete bağlanıyor.laptop ile ağ bağlantısı kurmuş durumdayım masaüstü arasında.masaüstü bilgisayarın dosyalarını görüp değiştirebiliyorum, laptopun da öyle.fakat nednse laptopta internete girmek istediğimde giremiyorum.bilgisayarın ethernet kartının ip adresi 192.168.0.1, laptopunki ise 192.168.0.2
Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=15082

otomatik ip adresi seçili modemde.

ne yapmam gerek arkadaşlar, yardımcı olabilir misiniz?
Teşekkürler.
sananeyau Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla

Üye Olmadan Yorum Yazmak İçin Tıklayın!
Konudaki toplam yorum: 8, okunma sayısı: 3108.

Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama

Gönderme Kuralları