Arama SorgusuSelam beyler; Asp kullanıyorum, pek bilmemekle beraber uğraşlarım sonucunda netice alamamamdan dolayı buraya konu açmayı uygun gördüm. Yapmayı istediğim şey minimum 3 maximum 8 sorgu gelecek querystringden like ile aynı
Konu Elite_Angel tarafından açılmış, 390 kişi tarafından görüntülenip, 6 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Arama Sorgusu konusundaki toplam yorum: 6, okunma sayısı: 390. |
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Cool Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Feb 2006
Üye numarası: #53724 Yer: Yok Valla Yemem Toqum... Yav Yeni Yedim Israr Etme.. Aaa!
Karma etkisi: 7
![]() Karma: 58
|
Selam beyler;
Asp kullanıyorum, pek bilmemekle beraber uğraşlarım sonucunda netice alamamamdan dolayı buraya konu açmayı uygun gördüm. Yapmayı istediğim şey minimum 3 maximum 8 sorgu gelecek querystringden like ile aynı kolondan arama yapacak varsayıyorum 8 değer geldi kolonda bu 8 değerinde bulunduğu sütunları sıralıycak sonra aynı işlemi sırasıyla gelen değerlerin tüm 7li olasılığına göre tekrar sıralıycak bu şekilde son 3 e kadar gidecek yani maximum kaçtan başlarsa sırasıyla geriye doğru olasılıklarıyla arayacak varsayıyorum. input kısmına 5 veri girildi önce veritabanında beşininde yer aldığı sütunları sıralıycak sonra bu 5 giriden 4lü olasılıklarla veritabanında arama yapacak. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=356280 Tabi her sorguyu yazdırıcak.. Bilmiyorum istediğim şey mümkün mü asp de mümkün değilse hangi dilde mümkün ona kasayım. Sizden acil rica ediyorum, acil cevap alırsam çok makbule geçicek.. Şimdiden tşkler. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Banned
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2006
Üye numarası: #46248 Yer: Istanbul
Karma etkisi: 0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 855182
|
Selamlar, anlatmak istediğinizi tam olarak anlayamadım. O yüzden daha anlaşılır ve detaylı yazabilirseniz yardımcı olmaya çalışacağım. Özellikle kolonları. Kaç tane kolon içerisinden arama yapılacak ve bunlar gibi..
Öbür türlü yardımım da faydalı olmayabilir.. Ama istediğiniz şey büyük olasılıkla mümkündür. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Cool Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Feb 2006
Üye numarası: #53724 Yer: Yok Valla Yemem Toqum... Yav Yeni Yedim Israr Etme.. Aaa!
Karma etkisi: 7
![]() Karma: 58
|
Alıntı:
Kod:
Arama Tablosunun
gln"=request.quertstring("input1")
gln1=request.quertstring("input2")
gln2=request.quertstring("input3")
gln3=request.quertstring("input4")
sql="select * from tablo where nitelik like '
"&gln&"' or nitelik like '"&gln1&"' or nitelik like '"&gln2&"'" sql=sql& " or nitelik like '"&gln3&"' order by id"
şeklinde sorgu yaptığımı farzedelim;
sorgu veritabanından istenen değerlerden herhangi birine uyan satırı döndürecektir fakat diyelimki ben herhangi birine değilde herhangi bi üçüne ya da ikisine uyan satırın gelmesini istiyorum sanırım şartlı or da diyebilirim mümkün mü nasıl
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Banned
|
Or yerine And koyarsanız eğer and koyduğunuz yerler şartlı hale gelecektir
. Bütün SQL türlerinde geçerlidir.Kusura bakmayın trafik kazası geçirdim de cevap biraz geç oldu.. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Banned
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2006
Üye numarası: #49776 Yer: Kainat
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 22159
|
st Geçmiş olsun Önce İnşallah birşey yoktur.. st nin de dediği gibi and koyarsan arama kriterlerini inputlardan gelen veriyi alabilirsin...
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Banned
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Cool Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Nov 2010
Üye numarası: #503469
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 71557
|
Arkadaşım aradığın kod burada başka yerdede bulamazsın çünkü ben bir emlak scriptinde sabaha kadar elimde kağıt kalem kafa patlatarak yapmıştım
<% gelenveri1=request("gelenveri1") gelenveri2=request("gelenveri2") gelenveri3=request("gelenveri3") Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=356280 gelenveri4=request("gelenveri4") gelenveri5=request("gelenveri5") if gelenveri1<>"" then sorgu=" and tablo='"&gelenveri1&"'" end if if gelenveri2<>"" then sorgu=sorgu & " and tablo='"&gelenveri2&"'" end if if gelenveri3<>"" then sorgu=sorgu & " and tablo='"&gelenveri3&"'" end if if gelenveri4<>"" then sorgu=sorgu & " and tablo='"&gelenveri4&"'" end if if gelenveri5<>"" then sorgu=sorgu & " and tablo='"&gelenveri5&"'" end if sql="select * from tablo where tablo <> ' ' "&sorgu&" %> st arkadaşımızın dediği gibi olur ama requestden gelen değişkenin birisi boş olursa hiçbir kayıt listeleyemezsin.Verdiğim kodlarla tam ve sağlıklı sonuç elde edersin. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| arama sorgusu, asp |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|
|