Askerlik Yapamamak !Yakın bi zamanda başımdan geçen olayı anlatmak istiyorum sizlere, ayrıca yorumlarınızı da tabii.. Bir kaç hafta önce askerlik şubesine gittim muayane olmak için. Muayane esnasında doktor gözlüğümü farkedip derecesini sordu.
Konu SylarGray. tarafından açılmış, 1025 kişi tarafından görüntülenip, 53 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Askerlik Yapamamak ! konusundaki toplam yorum: 53, okunma sayısı: 1025. |
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
En Güzel Kullanıcı Adı
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jul 2008
Üye numarası: #242972 Yer: Karabük
Karma etkisi: 27569
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 2756137
|
Yakın bi zamanda başımdan geçen olayı anlatmak istiyorum sizlere, ayrıca yorumlarınızı da tabii..
Bir kaç hafta önce askerlik şubesine gittim muayane olmak için. Muayane esnasında doktor gözlüğümü farkedip derecesini sordu. Tek bir gözümün 8 civarı olduğunu belirttim ve beni Taksim Gümüşsuyu Asgari Hastanesi'ne sevkettiler. Orda da doktora göründüm bir hafta sonra gel heyete görüneceksin dedi. Neyse bi hafta da öyle böyle geçti sonuç itibariyle ''Barışta askerliğe elverişli değildir, seferde görev yapar.'' diye bir kağıt tutuşturdular elime. Askerlik yapmayacağımı öğrenenlerin bi kısmı oh yırttın, millet para veriyor gitmemek için ne şanslısın, bu devirde kimin için askerlik yapacaksın güzel olmuş diyenler varken bi kısmı da askerlik yapmayan adama kız vermezler, yarım adam sayılırsın, tüü senin 1,90 boyuna tüküreyim gibi yorumlar yapıyor ![]() Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=498020 Sizin yorumunuz nedir? Aynısı başınıza gelse ne hissederdiniz? Şimdiden tüm yorumlara teşekkür ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2005
Üye numarası: #4844 Yer: im o ayakları ...
Karma etkisi: 65086
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 6506929
|
dostum benim şahsi düşüncem şudur ;
milletin yarım adam vs.... demesi hikaye askerlik her Türk erkeğinin borcu olarak görülür fakat senin sağlık yönünden elverişli olmaman belkide senin hayati bir riskden kurtarır demek istediğim gözünün rahatsız oldugunu bile bile askere gitmen yanlış olur. düşünki bir çatışma vs... gibi bişeyde daha kötü sonuçlar doğurabilir (Allah göstermesin ) fazla takma bence milletin dediklerini engelleyemezsin ayrıca bu sadece senin başına gelen bir şey değil boş ver gitsin elindeki şansı değerlendir derim ben Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=498020 vatan borcu sadece askerlik ile ödenmez ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Banned
![]() Kayıt Tarihi: Aug 2011
Üye numarası: #557105
Karma etkisi: 0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1467
|
Şırnak - İdiL - Dibek ÜS Bölgesi C timi Kartallar Makinalı tüfek Nişancısı(BİXİCİ) <====> Şimdi ben sana ne diyim kardeşim
![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jul 2009
Üye numarası: #346326 Yer: Kemer/ANTALYA
Karma etkisi: 12409
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1240510
|
askerliğin iki çeşit yaparsın. batıda paşalara hizmet edersin. özellikle ankarada paşa geliyor saklanın, paşa gelecek 3 saat sonra burda düzgün şekilde bekleyin -5 -10 larda yani birlikteki köpek kadar kıymetin olmaz.
Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=498020 birde gidersin doğuda yaparsın. komtanlar orda sana batıda davrandığı gibi davranmazlar abi kardeş ilişkisi içinde tuttuğun nöbetin hakkını vererek yaparsın. elverişsiz raporu aldıysan bence fazlada zorlama oraya gidince aklımı .... edeyim deme olasılığın çok yüksek. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jul 2007
Üye numarası: #133070 Yer: Kreuzberg
Karma etkisi: 54860
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 5484797
|
Alıntı:
O kız vermezler diyen kimse harbiden saçmalamış. Askerlik yapmaya elverişsiz olan birisinden askere gitmesini istiyorsa vatanını sevmiyor demektir ![]() Ne diyebiliriz ki.. Hakkında hayırlısı olsun, ben senin yerinde olsam sağdan soldan gelecek laflara bakmam. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
1st Class WarrioR
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2009
Üye numarası: #327434
Karma etkisi: 1887
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 188354
|
olaya şöyle bir bak ileride evlenip çocugun oldugunda sana baba nerede askerlik yaptın askerde neydi diye sordugunda oglum baban çürüktümü diyeceksin.?
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
En Romantik Üye
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Dec 2006
Üye numarası: #99597 Yer: in 7 kat dibinden (cehennemden)
Karma etkisi: 15931
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1591993
|
Alıntı:
Anıl hiç takma kafana boyuna posuna vs. benim abimde yapmadı askerliği sağlık durumu elverişsiz olduğu için ve bunu herkesinde bilmesi gerekmiyor çok uzak insanlar tanıdıklar vs. sorduğunda okuluna devam ediyor henüz, tecil ettirdi gibi şeyler söylenince bir daha soranda olmuyor zaten. Yıllar oldu yani geçti gitti bu durumu kimse bilmediğinden kimse yarım falan da diyemedi kapı gibi adam nereye yarım diyorlar leyn ![]() Allah göstermesin oraya gidipte sıkıntı çekmektense hiç gitmemek daha iyi, sen kendi içinde vatan sevgini çözümledikten sonra askere gitmedende vatani görevini değil er, paşalar gibi yaparsın ![]() |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jul 2009
Üye numarası: #346326 Yer: Kemer/ANTALYA
Karma etkisi: 12409
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1240510
|
Alıntı:
. Neyse askeriyenin sistemi apayrı bir konuda tartışmak gerekiyor. ayrıca ben babama hiç askerlik anılarını sormadım . Vatan borcu ödemek lazım ama komtanlara hizmet ederek vatan borcu ödenmez. |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
1st Class WarrioR
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2010
Üye numarası: #446898 Yer: çok uzakta, öyle bir yer..
Karma etkisi: 9766
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 976078
|
Ben de askerden önce gözlük kullanıyordum, bana komando olamaz raporu verdiler, askerliğimi komando birliğinde tamamladım..
Askeriye de o kadar saçma işler oluyor ki; hadi batıda yaparsan belki askerlik senin için pek problem olmaz, bir şekilde bitirirsin ama doğuya gidersen o gözlüklerle karakolda, dağda, kum torbaların, kayaların arkasında askerlik yapıp nöbet tutup, oldu ya çatışma tarzı olaylara maruz kalırsan hem kendin hemde diğer askerler için riskli bir durum.. Askerlik yapmayana kız vermezlermiş.. Kişiliğin düzgünse, sağlam bir işin varsa, para da varsa en alasını verirler merak etme Saçma sapan düşünceler bunlari takma kafana..Kendini riske atma, MarJiNal'in dediği gibi vatan borcu sadece askerlikle ödenmez ![]() |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jul 2007
Üye numarası: #133070 Yer: Kreuzberg
Karma etkisi: 54860
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 5484797
|
Alıntı:
Neden elverişsiz raporu veriliyor?. Örneğin; Kısmi olarak görmediği göz ile birisi askere alınsa, mayına bassa.. kendi sakat kalıp bir kaç arkadaşı sayesinde şehit olsa.. Madem öyle şimdide bu yönden bakalım (saçmada olsa bakalım) ![]()
Mi?? Diyecek!? Sana ne kadar anlatsakda kolay kolay anlayacağını sanmıyorum. Bu konu hakkında fikir bile belirtmeyecektim, sadece insanlar yanılmasın diye yazıyorum. |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2011
Üye numarası: #520293
Karma etkisi: 5066
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 506056
|
1- Herkes askerlik yapmalıdır, askerlik vatan borcudur.
2- sağlık sebebi ile (hiç bir üçkağıt olmadan) askerlik yapamamak bir eksiklik değildir, sağlık sebebi ile askerliğini yapamayan birisine söz söylemek adiliktir. Askerliğini yapmadığı için söz söylenecek kişiler sahtekarlıkla, üç kağıtçılıkla sahte çürük raporu alıp askerlikten kaçanlardır. 3- Siz hiç bir üç kağıtçılık olmadan askerliğinizi yapamıyorsanız üzülmeyin, gayet doğal bir şey bu başınıza gelen.. üzülmesi gerekenler sahtekarlardır. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2007
Üye numarası: #112559 Yer: ankara
Karma etkisi: 12922
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1291516
|
kafaya takacak hiç bir şey yok. gözlerinde problem varmış. Mantıklı olan senin askere gitmemendir. bu halde bile askere gitmen lazım diyenleri bir IQ testine sokmak lazım taban puanda rekor kırarlar kesin.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2011
Üye numarası: #518862 Yer: antalya
Karma etkisi: 253
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 25146
|
o rapordan banada göndersen yhaw
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2009
Üye numarası: #328927 Yer: BURSA
Karma etkisi: 37197
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 3718973
|
Laf edeni bana yolla , dilini koparayım.
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2006
Üye numarası: #73314 Yer: WoLfaL1x
Karma etkisi: 15320
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1530864
|
SylarGray öncelikle hoşgeldin,gözükmüyordun uzun zamandır...
![]() Konuya gelince sana gelene kadar durumdan rahatsız olması gereken o kadar insan var ki... ![]() energix gibi hastalıklı düşüncelere bakma sen. |
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Bu Konuda Aradığınızı Bulamadıysanız Şunlara Bakmanızı Öneririz
|
||||
| Konu | Konu Yazarı | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
| TSK’nın yeni askerlik taslağı | Ulu | Güncel | 0 | 12-10-2010 11:11 |
| Askerlik Süresi 12 Ay Olacak | HARBİKIZ | Güncel | 14 | 26-04-2010 00:01 |