Askerlik Yoklama Kacaklıgı durumu ..Öncelikle Yardımcı olacaklara teşekkür ediyorum. 19 yasındayken askerligimi tecil ettirdim. Yasım suan 23 ve tecilim dolmus ama haber verilmedi muhtardan kagıt gelmesi lazımmıs gelmedi. Bende bugun subeyi aradim durumumu ogrenmek
Konu .Gallant. tarafından açılmış, 2843 kişi tarafından görüntülenip, 75 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Askerlik Yoklama Kacaklıgı durumu .. konusundaki toplam yorum: 75, okunma sayısı: 2843. |
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Oct 2010
Üye numarası: #487848 Yer: Ankara
Karma etkisi: 319
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 31725
|
Öncelikle Yardımcı olacaklara teşekkür ediyorum.
19 yasındayken askerligimi tecil ettirdim. Yasım suan 23 ve tecilim dolmus ama haber verilmedi muhtardan kagıt gelmesi lazımmıs gelmedi. Bende bugun subeyi aradim durumumu ogrenmek icin. Yoklama kacagı oldugumu soylediler. "Yoklamaya hemen gelsem ne zaman askere alınırım" dedim. "Bugun gelsen bugun alınırsın" dediler. Şakamı yaptı ciddimi söyledi anlayamadan ayrıntıya girmediler ve telefonu kapattılar. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=476967 4 senelik tecilim doldu ve yoklama kacagıyım.Yarın yoklamaya gidicem. Beni cidden alıkoyarlarmı yoksa gidecek olan en erken celple askere alırlarmi? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Oct 2006
Üye numarası: #96394 Yer: It's a lonely planet
Karma etkisi: 2539
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 253221
|
Tecil hakkını doldurmuşsan, her hangi bir okulda okumuyorsan ve askerlik yapmana engel bir durum yoksa direk alırlar diye biliyorum. Fakat sen yarın yine de şubeye git ve durumu anlat onlar daha iyi bilir.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Sep 2008
Üye numarası: #265254
Karma etkisi: 11487
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1147900
|
Hemen askere gitmeyi düşünmüyorsan şubeye falan gitme. Telefonla öğren iyice. Ona göre hazır olduğun bir zamanda gidersin. Yoksa paket yapıp yollarlar ne olduğunu anlamazsın
![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Cool Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Apr 2007
Üye numarası: #117884 Yer: ist
Karma etkisi: 6
![]() Karma: 10
|
bence devlet dairesine bir süreligine işin olmasın kendini hazır hissettiginde gidersin
şubeye gidersen 3 gun içinde teslim olman gerektiginide söyleye bilirler hazırlıklı ol |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Dec 2005
Üye numarası: #41886
Karma etkisi: 109
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 10203
|
arkadaslar bende 1991 aralık 20 doğumluyum acık öretime gidiyorum ne zaman askere gidicem kağıtmı gelicek acık öretim tecil ediyomu herhangi bir bilgisi olan varmı yoksa ben asker kacağımı sayılıyorum nedir durum
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Cool Üye
|
okuyorsan okul tecıl ettiriyor diye biliyorum belkide yanılıyorda olabilirim ama
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Daimi Üye
|
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Cool Üye
|
Alıntı:
sen okulu devam ettir dostum gerisini boşver en fazla seni alıp götürmeye kalkarlar en yakın şubeye okuduguna dail bi yazı götürürsün olur biter sorun yok yani boşver sen her bin kişiden birinin evine giderler asker kaçagı diye o kişide genelde ya askerliğini bitirmiştir yada askerdedir |
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Daimi Üye
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Cool Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2010
Üye numarası: #460568
Karma etkisi: 1255
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 125397
|
Gallant, universite bitirdiysen +2 yıl süren var, tabii tecil için gitmen gerekirdi. Gitmediysen de sorun degil, orada bir mazeret dilekçesi yazdırıyorlar. Bilmiyordum kağıt gelmedi fln sıkarsın bir şeyler
![]() Ayrıca hemen alma diye bir şey yok belli tarihlerde askere adam gönderilir. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Cool Üye
|
okulun bitene kadar askerlikten yana kafan rahat olsun kimse bi yere ne götürebilir nede ceza yazabilir ama okulla alakan kesilirse kalma devamsızlık gibi askeriyeden mektup gelir gelmessede yine ceza yazmazlar ama ceza olarakta gördukleri yerde götürürler
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Banned
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Oct 2008
Üye numarası: #271411 Yer: ίslâறbol
Karma etkisi: 0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1642962
|
Şubeye gidersen anında askere gidersin.. Eğer kafanda şuan gitmek yoksa, durumun el verişli değilse, kendini hazırla gideceğin zaman şubeye git ve askerliğine başla.. Ama gitmeyeceksen şubeye gitme, durumuna falan bakmadan alırlar askere..
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2007
Üye numarası: #129311 Yer: SAMSUN-Kuşadası- AYDIN
Karma etkisi: 37822
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 3781291
|
Acemi birliğine ne kadar geç gidersen o kadar geç başlarsın, bişey kaybetmezsin. iç tüzük önemli değil oradaki komutanlar durumu kurtarırlar, mazeretinn durumuna göre ki mazeretin geçerli gibi duruyor.
O yüzden, komutanlarına da bu şekilde anlat, bekletme bir an önce git. Yoksa ceza yersin. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=476967 Önemli olan usta birliğine geç kalma, yoksa 1 gün exra 1 gün demek. Hemen git, kimseye bakma. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Oct 2010
Üye numarası: #487848 Yer: Ankara
Karma etkisi: 319
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 31725
|
Söyledigin gibi Telefondaki görevli "Bugun gelsen bugun alınırsın" deyince kararsız kaldim gitsem bi dert gitmesem bi dert. Her ihtimale karsi hazırlıklı gitsem iyi olacak sanırım.19 yasımdayken daha 20 degiliim sabahın 9 unda kapıya polis dayanmıstı bırak yoklamayı asker kacagısın diye. Yasım daha 20 ye gelmemis asker kacagı olmusum nasıl bir sistem anlamadım. Aynı gün saat 4 e kadar izin verdiler tecil et diye edemezsen gelip alıcam dedi. gittim 4 sene tecil edip kurtulmustum. Simdi yarın gidincede yaka paca alabilirler aynısını yaptılar cunku.
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Dec 2008
Üye numarası: #291913
Karma etkisi: 2835
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 283125
|
Açıköğretimde okuyorsan 2 yıl üstüste aynı sınıfta kalmadığın sürece Aöf tecilini otomatikman yaptırıyor. Ama eğer aynı sınıfta 2 sene üstüste kalırsan öğrencilik haklarından yararlanamıyorsun. Aklında bulunsun.
|
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Bu Konuda Aradığınızı Bulamadıysanız Şunlara Bakmanızı Öneririz
|
||||
| Konu | Konu Yazarı | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
| aöf askerlik durumu | actionhero | Yardım | 2 | 09-11-2010 10:28 |