Ata'dan Hitler'e okkalı cevap!Ata'dan Hitler'e okkalı cevap! Hitler Atatürk'ün yaptığı bir işe kızmış, 'dursun' diye mesaj göndermiş. Ama Atatürk'ün cevabı öyle okkalı olmuş ki, susup oturmuş... İşte o cevap; Atatürk’ün gerçekleştirdiği üniversite reformunun
Konu thebeatles tarafından açılmış, 2309 kişi tarafından görüntülenip, 30 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Ata'dan Hitler'e okkalı cevap! konusundaki toplam yorum: 30, okunma sayısı: 2309. |
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Feb 2008
Üye numarası: #196073 Yer: LALELİ
Karma etkisi: 46157
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 4614900
|
Ata'dan Hitler'e okkalı cevap!
Hitler Atatürk'ün yaptığı bir işe kızmış, 'dursun' diye mesaj göndermiş. Ama Atatürk'ün cevabı öyle okkalı olmuş ki, susup oturmuş... İşte o cevap; Atatürk’ün gerçekleştirdiği üniversite reformunun anlatıldığı “Son Devrim” isimli kitap büyük ilgi görüyor. Gazeteci Nüket Aşkın tarafından kaleme alınan kitapta, 1933 üniversite reformunun sancılı süreci ve bu dönemde Hitler’den kaçarak Anadolu’ya sığınan bilim adamlarıyla reformun nasıl gerçekleştirildiği anlatılıyor. HİTLER'İN TEHDİDİ ATATÜRK'ÜN CEVABI Türk Hükümeti’nin kendisinin kovduğu Yahudi bilim adamlarıyla temas kurduğunu öğrenen Hitler, “Benim ortadan kaldırmak istediğim bu Yahudi alayını Mustafa Kemal koruyamaz. Buna müsaade veremem” diyerek Atatürk’e “Bu komünist profesörleri ülkenize sokmayın” mesajını gönderir. Atatürk, Bu bilgiyi kendisine ileten Hariciye Vekili Tevfik Rüştü Aras ve Maarif Vekili Reşit Galip Bey’e “Bir onbaşı beni cinayetlerine alet edemez” diyerek Türkiye’ye sığınmak isteyen Alman profesörlerin işlemlerinin hızlandırılması talimatını verir. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2007
Üye numarası: #129311 Yer: SAMSUN-Kuşadası- AYDIN
Karma etkisi: 37822
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 3781291
|
Okudum...
Hitler'in bir sözü vardır bilir misiniz? "Bir gün bana kızacaksınız, bütün yahudileri öldürmediğim için" Stalin ise dozu kaçırmıştır ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Cool Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Feb 2010
Üye numarası: #425854
Karma etkisi: 59
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 5625
|
Okudum...
Hitler'in bir sözü vardır bilir misiniz? "Bir gün bana kızacaksınız, bütün yahudileri öldürmediğim için" Stalin ise dozu kaçırmıştır Ama haksız da sayılmaz bence. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2005
Üye numarası: #10441
Karma etkisi: 91
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 8396
|
Albert Einsteini de Atatürk getirtmiş ve Einstein , istanbul üniversitesinde öğretmenlik yapmıştır.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Elit Üye
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Feb 2008
Üye numarası: #196371 Yer: Eznora
Karma etkisi: 25318
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 2530908
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Oct 2006
Üye numarası: #96379
Karma etkisi: 6264
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 625645
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Banned
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Aug 2009
Üye numarası: #357498 Yer: kocaeli körfez
Karma etkisi: 0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 3354600
|
Ve dahası bilim adamları kabul edilmemiş duymuştum. aslını bilmiyorum
Düzenleyen BedliS : 08-03-2010 at 20:06. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2006
Üye numarası: #45988 Yer: im yok yatmaya
Karma etkisi: 4404
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 439728
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Hızlı Çırak
![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2010
Üye numarası: #414389
Karma etkisi: 3
![]() Karma: 10
|
mustafa kemal Türkiye Cumhüriyetini kurdu. onun vede bütün silah arkadaşalrının yeri mekanı cennet olsun..
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Aug 2005
Üye numarası: #32574 Yer: istanbul
Karma etkisi: 982
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 97529
|
evet, bu olaylarla ilgili ömer zülfü livaneli nin engeregin gözündeki kamasma isimli kitaptada biraz bahsediyordu baslarinda...
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Elit Üye
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Feb 2008
Üye numarası: #196371 Yer: Eznora
Karma etkisi: 25318
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 2530908
|
Alıntı:
Buyrun |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Cool Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jul 2008
Üye numarası: #243933
Karma etkisi: 964
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 96000
|
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2010
Üye numarası: #414467
Karma etkisi: 350
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 34740
|
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Feb 2010
Üye numarası: #429360
Karma etkisi: 0
![]() Karma: 10
|
Uluslararası ilişkiler bölümü bitirdim ağır bir tarih eğitimi gördüm takdir edersiniz ki ve Bildiğim kadarıyla Hitler politikaları ile erken dönem cumhuriyet politikaları hiçbir zaman çakışan çıkarlar olmamıştır.. Aksine birbiriyle bir derece uyumlu ve ortak çıkara dayalı politikalardır.. dolayısıyla bana bu yazı pek inandırıcı gelmedi
ama tabi ortada güvenilir bir kaynak varsa boynum kıldan incedir![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2006
Üye numarası: #50592
Karma etkisi: 2589
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 258010
|
Hadi ordan kitabın yalan yanlış bilgilerle dolu olduğunu nede belli
Atatürk 1938de ölmüştü Naziler ise yahudileri öldürmeyi değil beleş işçi gibi çalıştıracaklardı asıl plan buydu Yahudileri öldürmenin adı üstünde "Son çözüm"dü.Adolf Eichmann(Siyonist olduğu söylenmektedir) gibi adamlar tasarlamıştır.İkinci dünya savaşanın sonlarına doğru 1944-45 gibi soykırım olmuştur. Eğer Hitler böyle bir yazı göndermişse bu Abd yada Sovyet Nazi arşivlerinden hiç olmadı bizim arşivlerimizden çıkar belgeyi göstersinler o zaman inanırım 1933de Hitler iktidara yeni gelmişti komik olmayın,Nüket Aşkın! Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=357339 Sayın Nüket Aşkın bu kitabı kimlere yaranmak için yazdınız? Düzenleyen hacker-inside : 12-03-2010 at 23:30. |
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|
|