Atatürk: Gerekirse Tek başıma devrimlerimizi korurum20.03.1925 tarihinde, Konya Türk Ocağı'nda yapılan bir toplantı esnasında Türk Ocağı üyelerinden Operatör Doktor Eyüp Sabri Beğ'in: - Devrimlerimize karşı çıkan ve kendini din yolunu göstermekle yükümlü sayan bir sınıf
Konu x15 tarafından açılmış, 517 kişi tarafından görüntülenip, 9 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Atatürk: Gerekirse Tek başıma devrimlerimizi korurum konusundaki toplam yorum: 9, okunma sayısı: 517. |
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Cool Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2006
Üye numarası: #48785
Karma etkisi: 0
![]() Karma: 54
|
20.03.1925 tarihinde, Konya Türk Ocağı'nda yapılan bir toplantı esnasında Türk Ocağı üyelerinden Operatör Doktor Eyüp Sabri Beğ'in:
- Devrimlerimize karşı çıkan ve kendini din yolunu göstermekle yükümlü sayan bir sınıf var, bu sınıfa karşı ne gibi önlemler alınmalıdır? Sorusu üzerine Gazi Mustafa Kemal Atatürk ayağa kalkarak şu cevabı vermiştir: - Benim ve benimle aynı görüşte arkadaşlarımın yapacağı şey mutlaka ve mutlaka o adamı tepelemektir. Sizlere bunun da ötesinde bir söz söyleyeyim. Mesela bunu sağlayacak kanunlar olmasa, bunu sağlayacak meclis olmasa, öyle olumsuz adımlar atanlar karşısında herkes çekilse ve ben kendi başıma yalnız kalsam, yine tepeler ve yine öldürürüm. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=66894 Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri'nden alıntıdır. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: May 2005
Üye numarası: #17743
![]() Karma: 10
|
Din gericilik olduğunda yalnıştır.Ancak dinsiz olmakta bir ülkenin ilerlemesi değil çökmesidir.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Daimi Üye
Üye numarası: #47610
Karma etkisi: 7
![]() Karma: 20
|
devletin dini olmaz, devlet dinle yönetilemez.. Atatürkü'ün sözleri yeteince açık bence..
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2006
Üye numarası: #48115 Yer: .
Karma etkisi: 1261
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 125374
|
YÜce Atamiz Burda VerdİĞİ Cevapla Aslinda Bİze Yİne Bİr IŞik TutmuŞ. ÇaĞdaŞlik Dİnsİzlİk DeĞİldİr.......................................... ....
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Banned
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2005
Üye numarası: #20767
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 2620
|
Öldürmek mi? Kim vermiş bu canı? Bunu Atatürkün söylediğine inanmıyorum. Can almak kolay mı?
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Cool Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2005
Üye numarası: #15783
Karma etkisi: 8
![]() Karma: 22
|
atatürkün böyle basit laflar edeceğine inanmıyorum
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Feb 2006
Üye numarası: #52298 Yer: "ŞANLI"urfa!!!
Karma etkisi: 1005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 99615
|
bencede din aşırıya kaçtığında kötüdür ki Atatürk'de bunu belirtiyo.ha Atatürk'ün onu öldürürüm dediğine bende şüpheyle yaklaşıyorum ama konuyu açan arkadaşın bi bildiği wardır belkide
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Nov 2004
Üye numarası: #447 Yer: αηкαяα
Karma etkisi: 193
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 18490
|
bunu Atatürk'ün söylediğine inanarakmı yazdın buraya çok merak ediyorum
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Cool Üye
Üye numarası: #48785
![]() Karma: 54
|
Bu sözlerin gercekten Atatürk tarafından söylenip söylenmediğini anlamak için ilk önce sözlerin içeriğini iyice anlamalıyız daha sonra Atatürk'ün kim olduğunu neler yaptığını bilmemiz gerekir.Soruya bakalım ;
Devrimlerimize karşı çıkan ve kendini din yolunu göstermekle yükümlü sayan bir sınıf var, bu sınıfa karşı ne gibi önlemler alınmalıdır? Devrimlere karsı cıkan ve din yolunu gösteren sınıfdan kasdedilen halifelik,saltanatın kaldırılmasını içine sindiremeyen, tekke ve zaviyelerin kapatılmasını, harf inkılabını , kılık kıyafet kanununu, cumhuriyeti ,laikliği ,medeni kanunu ve diğerlerini kabul etmeyen şeriatçı yobaz sınıfını oldugunda hem fikiriz sanırım..Eğer bunda ortaksak zaten anlasılmayacak birşey yok ama yine de ben devam edeyim.Şimdi Atatürk bu devrimleri kimin için yaptı ? Elbette Türk milleti için peki bu devrimlerin Türk milletine faydalı oldugunda hem fikir miyiz?Sanırım buna da evet diyeceksiniz.O halde sorun ne? Atatürk'ün Türk milleti için büyük fedekarlıklar yaparak kurdugu bu cumhuriyeti ,yaptıgı devrimleri korumak istemesi bunu gerekirse tek basına da kalsa yapacagını ifade etmesinin nesi az inandırıcı? Cumhuriyeti korurum demek oyle lafla olacak değildir.Gerekirse canını malını da verceksin!Atatürk yaptıgı devrimlere inanıyor güveniyor ve sahip cıkıyor ki bunu da kurulan İstiklal mahkemeleriyle, dersim seyit rıza- şeyh sait isyanı,konya ,yozgat ve diğer şeriatçı isyanları bastırmasıyla gösteriyor..Böyle bir soru karşısında da elbette aynı kararlılığı gösterecekti. Atatürk'ün böyle bir söz söylediğinden benim zerre kadar kuskum yoktur.. Atatürk'ün benzer sözleri işte Atatürk'ün Bursa Nutku "Türk genci, devrimlerin ve rejimin sahibi ve bekçisidir. Bunların lüzumuna, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır; rejimi ve devrimleri benimsemiştir. Bunları zayıf düşürecek en küçük veya en büyük bir kıpırtı ve bir hareket duydu mu, bu memleketin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adliyesi vardır demeyecektir. Hemen müdahale edecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla, nesi varsa onunla kendi eserini koruyacaktır. Polis gelecektir; asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır. Genç, “polis henüz devrim ve cumhuriyetin polisi değildir” diye düşünecek, fakat asla yalvarmayacaktır. Mahkeme onu mahkum edecektir. Yine düşünecek: “Demek adliyeyi de ıslah etmek, rejime göre düzenlemek lazım!” Onu hapse atacaklar. Kanun yolundan itirazlarını yapmakla beraber; bana, İsmet Paşa'ya, Meclis'e telgraflar yağdırıp haksız ve suçsuz olduğu için tahliyesine çalışılmasını kayrılmasını istemeyecek. Diyecek ki, “Ben inan ve kanaatimin icabını yaptım. Müdahale ve hareketimde haklıyım. Eğer buraya haksız gelmişsem, bu haksızlığı meydana getiren sebep ve amilleri düzeltmek de benim vazifemdir!” İste benim anladığım Türk genci ve Türk gençliği!" M. Kemal Atatürk Yukarıdaki sözlerin de gercekliği Türk Tarih Kurumunca araştırılmış ve sözlerin gercek olduguna karar verilmiştir.Bu sözlere internetteki birçok sitede rastlayabilirsiniz.Atatürk'ün Bursa nutku yazıp aratmanız kafi. "Türk Tarih Kurumu Yönetim Kurulu’nun 24 Ekim 1966 tarihli toplantısında Bornova Asliye Hukuk Hakimliğinin 27/9/1966 tarih ve 1966/338 sayılı yazısı ve bu yazıya ekli Atatürk’ün Bursa Nutku ile ilgili sözlerin üzerine gerekli incelemeler yapılmıştır. Bu incelemeler sonunda bu sözlerin Atatürk’ün 1933 Şubatı’nda Bursa’da yaptığı konuşmadan mealen alınmak suretiyle çeşitli tarihlerde basılmış olduğu kanaatine oybirliği ile varılmıştır." Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=66894 Atatürk'ün kimileri tarafından soyleyecegine ihtimal verilmeyen daha pek cok sozu vardır..Bu biraz da kişinin bakış acısına bilgisine yorumuna dayanıyor ama internet gibi bir kaynak varken elimizde ne iyi ki bunlar kıyıda köşede saklı kalmıyor.. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Banned
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2005
Üye numarası: #20767
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 2620