Atatürk ve KarşıyakaAtatürk İzmiri yunanlılardan kurtardığı günün gecesini Karşıyaka'da İPLİKÇİZADE köşkünde geçirir.Onuruna verilen yemeğe Karşıyaka Spor Kulübü yöneticileride davetlidir.Kurtuluş savaşı nedeniyle spor faaliyetlerini durduran kulübün yeniden faaliyete geçirilmesi emrini vermiştir. Daha sonra
Konu MeRT's tarafından açılmış, 1743 kişi tarafından görüntülenip, 5 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Atatürk ve Karşıyaka konusundaki toplam yorum: 5, okunma sayısı: 1743. |
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2006
Üye numarası: #48467 Yer: den göğe kadar KARŞIYAKA
Karma etkisi: 1950
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 194161
|
Atatürk İzmiri yunanlılardan kurtardığı günün gecesini Karşıyaka'da İPLİKÇİZADE köşkünde geçirir.Onuruna verilen yemeğe Karşıyaka Spor Kulübü yöneticileride davetlidir.Kurtuluş savaşı nedeniyle spor faaliyetlerini durduran kulübün yeniden faaliyete geçirilmesi emrini vermiştir.
Daha sonra 13 ekim 1925 de kulübü ziyaret ettiğinde kulüp şeref defterine şöyle yazar; Atatürk'ün Şeref defterine yazdıkları;Karşıyaka Spor Kulübü'nde karşı karşıya bulunduğum gençlik iftihar'a çok şayandır.Bu gençlik muvacehesinde istikbalin kuvveti saadeti ne bariz görülmektedir. Atatürk'ün KSK'yi İkinci ziyaretinde KSK Defterine yazdıkları; Bu defaki ziyaretimde geçen aylarda masarrıf ve mesai hizmetin kıymetli asarını gördüm.Teşekkür ve tebrik ederim. (Gazi Mustafa Kemal Paşa (24 Haziran 1926) (İsmet İnönü,Fahrettin Paşa,Dr.Tevfik) Mustafa Kemal İzmir'in kurtarıldığı 10 Eylül 1922 tarihinde izmire ilk girdiğinde geceyi Karşıyaka'da İplikçizade Köşkü'nde geçirmiştir.Bu eve girişte yere serili yunan bayrağını kaldırtmış ve tüm dünyaca bilinen Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=310020 "BİR MİLLET İSTİKLALİNİN TİMSALİ OLAN BAYRAK ÇİĞNENEMEZ " sözünü burada söylemiştir KARŞIYAKALILARIN ATATÜRK SEVGİSİNDEN BİR YAPRAK 11 Ekim 1925 tarihinde Alsancak kordondaki evinde(şimdiki Atatürk Müzesi)balkonda oturan Mustafa Kemal Paşa'ya Karşıyakalılar simgelerinden olan körfez vapurundan tezahurat yapmışlardır Mustafa Kemal Paşa'da bu tezahurat karşısında Karşıyakalılara şu sözleri söylemiştir: İZMİRİN KARŞIYAKALILARI, SİZLERİ MUHABETLE SELAMLARIM. BEN BÜTÜN İZMİR VE İZMİRLİLERİ SEVERİM. GÜZEL İZMİR İN TEMİZ KALPLİ İNSANLARININ DA BENİ SEVDİKLERİNDEN EMİNİM . YALNIZ BİR RASTLANTI BENİ KARŞIYAKA YA DAHA FAZLA BAĞLAMIŞTIR. KARŞIYAKALILAR ! ANAM SİZİN SİNENİZDE SİZİN TOPRAKLARINIZDA YATIYOR. KARŞIYAKALILAR, İZMİR'İ GÖRDÜĞÜM GÜN ÖNCELİKLE KARŞIYAKA YI VE ORADA SİZİN TOPRAKLARINIZDA YATAN ANAMIN MEZARINI GÖRDÜM. ANAMIZ BİZE EMANET Zübeyde (1857, Selanik - 14 Ocak 1923, İzmir), Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk'ün annesidir. 1919’da Anadolu'ya çıktığından beri görmediği, ve üstelik Osmanlı Padişahı tarafından hakkında ölüm emri verildiğini öğrendiği oğlu Mustafa Kemal ile ancak 14 Haziran 1922’de Adapazarı’nda tekrar buluşan Zübeyde Hanım, onun yanına Ankara’ya yerleşti. Ancak bu şehrin sert iklim koşulları sağlığını olumsuz etkileyince tedavi amacıyla İzmir’e gitti. 14 Ocak 1923 günü 66 yaşında hayatını kaybetti. İzmir’in Karşıyaka ilçesinde 1940 yılında yaptırılan anıt mezarda yatmaktadır AY - YILDIZ' IN AMBLEME KONULMASI Atatürk'ün kulübümüzü ikinci ziyaretinde kendisine İsmet İnönü ve Fahrettin Altay eşlik ediyordu.Birinci Dünya savaşı ve Kurtuluş Savaşında cepheden dönen KARŞIYAKALILAR yeniden kurdukları bir takım ile hiç gol yemeden şampiyon olmuştur.Futbolcuları kutlayan MUSTAFA KEMAL PAŞA bu başarılarından dolayı KSK'nin YEŞİL-KIRMIZI amblemine AY-YILDIZ Kullanılmasını istedi Karşıyaka da doğduğum Karşıyakalı olduğum için bir kez daha gurur duyuyorum... ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Apr 2008
Üye numarası: #211206 Yer: YeniFoça !!.
Karma etkisi: 5398
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 539278
|
Süper Yazı Eline Sağlık
![]() YEni Öğrendiğim Bi Çok Şey Var.. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2009
Üye numarası: #337526
Karma etkisi: 65
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 6205
|
Teşekkürler dostum ellerın dert görmesin...
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Ustası
|
rica ederim arkadaşlar
elimdne geldiğince paylaşıcam bildiklerimi daha yeniyim buralarda üyeliğim eski ama aktif değildim |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Ustası
|
1 Kasım 1912 de başladı bu aşk dünyanın dört bir yanına yayıldı bir takım sevgisi değil bu bir AŞK semtimize olan bir aşk medeniyetin beşiğine demokrat laik bir semte duyulan bir aşk daha da uzayıp gider kelimeler yetmez bir alıntı ile sonlandırayım nedir bu Karşıyaka olayı diyenler için yukarıda yazdıklarım yeterlidir sanırım.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Administrator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Dec 2004
Üye numarası: #1
Karma etkisi: 10955
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1094113
|
Dünyanın neresine giderseniz gidin, bir Karşıyakalı bulabilirsiniz. Karşıyakalı, Karşıyaka'lı olduğunu emin olun belli eder.
Toprakçılık, lokal milliyetçilik değil, dostluktur, birliktir K.S.K. kültürü. Yani eski alfabede, Kaf Sin Kaf... |
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|
|