AtatÜrk Ve Şih> > > Ata, yanındaki valinin kulağına eğilip sorar; Kimdir bu? > > > Vali yanıt verir; Efendim kendisi ŞIH'tir. Yörede çok hatırlısı >vardır. > > > Atatürk Şıh'ı yanına
Konu WOLVERİN tarafından açılmış, 252 kişi tarafından görüntülenip, 2 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2005
Üye numarası: #24740
Karma etkisi: 71
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 6403
|
> > > Ata, yanındaki valinin kulağına eğilip sorar; Kimdir bu?
> > > Vali yanıt verir; Efendim kendisi ŞIH'tir. Yörede çok hatırlısı >vardır. > > > Atatürk Şıh'ı yanına çağırır ve; "Bak baba, imanın ölçüsü sakalın > >boyunda > > > değildir. Şunu rica etsem de en azından Peygamber > > > efendimizinki gibi kısaltsan"der ve eliyle de boyun > > > altı hizasını gösterir. > > > Şıh; "Emrin olur Paşam" diyerek yerine çekilir. > > > Aradan zaman geçer, bir akşam Atatürk Amasya'daki > > > Şıh'ı hatırlar ve Valiyi telefonla arayıp durumu > > > sorar.Vali nasıl söyleyeceğini bilememekle birlikte, > > > Şıh'ın sakal boyunda en küçük bir kısalma bile > > > olmadığını aksine kimselere el sürdürmediğini > > > anlatır. > > > > > > Atatürk telefonu kapatır,kağıdı kalemi eline alır ve > > > az sonra nazırını çağırıp, yazdığı yazıyı Amasya > > > Valiliği'ne tebliğ etmesini ister. Ertesi gün > > > Amasya'dan bir haber gelir ki Şıh Efendi Ata'yı > > > görmek > > > üzere Ankara'ya yola çıkmış... Şıh gelir Ata'nın > > > karşısına çıkar. Sakal tamamen kesilmiş, sinekkaydı bir > > > tıraş olunmuş, saçlar kısaltılmış, kılık kıyafet > > > baştan sona değiştirilmiş, bambaşka görünüme > > > bürünülmüştür. > > > Atatürk'ün mesai arkadaşları bu değişimi anlayamaz ve > > > Ata'ya sorarlar; "Aman Paşam, o Şıh ki sakalına el > > > dahi sürdürmezdi, siz ne ettiniz de kökünden Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=69910 > > > kesmesini sağladınız? " Ata gülümser, sonra da > > > yanındakilere dönüp; >"Dün akşam Amasya Valiliği'ne bir yazı gönderdim ve Şıh'ı Afyon'a vali >atadığımı bildirdim" >der. >Ardından da yeni bir yazı hazırlayıp nazırına bu yazıyı da Şıh'a >vermesini >söyler. > > > Yazıda söyle yazmaktadır; "İnancın ölçüsünün sakalda > > > olmadığını anladığına sevindim. Valilik meselene gelince, bugün >koltuk > >uğruna kırk yıllık > > > sakalından vazgeçebilen yarın başka şeyler için milletinden bile >vazgeçebilir. Seni böyle bir ikileme mahkum bırakmayalım. Kal > >sağlıcakla... > > >Bugünün Türkiye'sini aslında o zaman anlatmış olan Ata'mızın kemiklerini >sızlatmamak dileğiyle... |
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2006
Üye numarası: #55242
Karma etkisi: 31
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 2384
|
tarafimdan verilmisti http://www.wardom.org/forum/showthread.php?t=61220
|
|
|
|
|
#3 |
|
Co-Admin
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Feb 2005
Üye numarası: #2199 Yer: Kastamonu - 37
Karma etkisi: 375223
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 37520707
|
Ozaman kapatıyorum.
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|
|