atatürk'ün el yazısıyla yazdığı sansürlenen mektubusansürlenen bu mektup yayına verilmiş. ben de internetten buldum buraya koyayım dedim. bir kısmının caps'ini buraya koyuyorum. aşağıdaki linkten de pdf olarak orjinal el yazısı metnini de okuyabilirsiniz. http://i.imgur.com/StEXF.jpg bu
Konu metatron tarafından açılmış, 839 kişi tarafından görüntülenip, 19 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Super Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Nov 2005
Üye numarası: #39488 Yer: kripton
Karma etkisi: 42827
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 4280084
|
sansürlenen bu mektup yayına verilmiş. ben de internetten buldum buraya koyayım dedim.
bir kısmının caps'ini buraya koyuyorum. aşağıdaki linkten de pdf olarak orjinal el yazısı metnini de okuyabilirsiniz. ![]() bu da linki: http://yayin5.canliyayin.org:98/vesi...ndakifikri.pdf |
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Nov 2009
Üye numarası: #386584 Yer: 'Hak'lının yanı...
Karma etkisi: 3725
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 372242
|
Bu mektup forumda mevcutdu... ESTERGON modum silmişti.
Tekrar silinmesini talep ediyorum |
|
|
|
|
#3 |
|
Super Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Nov 2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 4280084
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Kalfası
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Super Moderator
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2011
Üye numarası: #520293
Karma etkisi: 5066
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 506056
|
Sayın metatron bu haber 6-7 aylık bir haber... daha önce yayınlanmıştı internet haber sitelerinde, bazı sayfalar da aktarılmıştı hatta.
*** Alıntı:
http://www.haberturk.com/kultur-sana...mektup-bulundu Bu mektup 1931 yılında yazılmış öyle deniyor ve 80 yıl boyunca gizlenmiş! Atatürk 1931 yılında yazmış 1938 yılında vefat etmiş. Arada tam 7 sene var. Atatürkden sonra bazı kimseler saklamış diyelim, peki Atatürk dönemindeki o 7 sene kim saklamış bu mektubu??? Bu saklandı iddiası doğru mu? |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2006
Üye numarası: #66866 Yer: Antalya
Karma etkisi: 4745
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 473856
|
Alıntı:
Ben dinime bağlıyım. Müslüman olmaktan gurur duyuyorum. Elhamdülillah islamın gerektirdiklerini de yerine getiriyorum kendimce;ama Atatürk aksini düşünüyor diye kendisine hakaret etmem. O da herkes gibi düşünce özgürlüğüne sahipti. Onun bu ülke için yaptıkları tartışılmaz. Kafirün süresinde dediği gibi herkesin dini kendinedir. Beni bir Türk vatandaşı olarak Atatürk'ün bu millet ve devlet için yaptığı icraatlar ilgilendiriyor. Eşim olacak kişi harici kimsenin inancı ile de ilgilenmem. Saygılar. |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Super Moderator
|
Alıntı:
bizim kraldan çok kralcı insanlarımız nedense atatürk'ü bile sansürlemekte bir zarar görmemişler. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Kalfası
|
Neyse ya biz de uyardık...
Adam banlamayı seviyorsanız kalsın konu banlayın banane yaa |
|
|
|
|
#10 | |
|
Forum Ustası
|
Alıntı:
Ama bu mektubu yazdığı tarih 1931, vefat tarihi ise 1938. Arada tam koskocaman bir 7 sene var. Peki bu mektup varsa, Atatürk böyle bir mektup yazmışsa Atatürk sağ iken, ülkenin yönetiminde iken mektubu kim saklar??? Kim saklayabilir? Herhalde Atatürk ben bu mektubu yazıyorum ama siz gene de bunu saklayın gizleyin dememiştir. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Forum Ustası
|
Ayrıca başlığınız atatürk şeklinde, özel isim kuralı gereği Atatürk... şeklinde değiştirmeniz gerekir, bilginiz olsun, herhalde çok acele yazdınız yoksa bunlara dikkat ederdiniz siz.
|
|
|
|
|
#12 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2010
Üye numarası: #460863
Karma etkisi: 7181
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 717859
|
B mektup ne? Nesi sansürlenmiş?
Ben bişe anlamadım... |
|
|
|
|
#13 | |
|
Super Moderator
|
Alıntı:
b u mektup da bu şekilde atatürk sonrası dönemde gizlenmeye çalışılmış olabilir.. |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Forum Ustası
|
Alıntı:
7 sene boyunca ortada olan bir mektup, hem de resmi bir kuruma yazılan bir mektup o 7 sene boyuna bir çok yere ulaşır, çoğalır vs.vs. saklandığı pek doğru gelmedi bana, Ben de şahsen bu mektubun doğruluğuna da inanmadım. Mektubun yazım şekli, kullanılan kelimeler vs. hiç de o döneme ait değil. Bazılarının Atatürk adına İslam karşıtlığı yapma gayretleri, Atatürk'ü kendi İslam karşıtlıklarına alet etme çabası gibi geliyor bana. Ayrıca "sansürlendi" iddiası da ayrı bir çelişki, mektubun orjinali var deniyorsa sansür nerede, orjinali yoksa sansür olduğunu nerden biliyorlar bunu da anlamadım. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Sep 2006
Üye numarası: #87367
Karma etkisi: 24737
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 2472918
|
SANSÜRCÜLERİ TESPİT ETTİM
Atilla Oral’a göre Atatürk’ün düşüncelerine uygulanan sansürün, zamanın sağ görüşlü siyasi iktidarlarına yaranma duygusuyla yapıldığını düşündüren pek çok belirti var: “Olayın tartışılacak hiçbir tarafı yok. Gerçek şu ki; Atatürk’e ait çok önemli belgelerde gerçek metinle oynamışlar, en sonunda da kaldırıp çöpe atmışlar. Olayın failleri belli. Atatürk’ün mektuplarından veciz sözler kesip kırpma konusunda en aktif kişileri tespit ettim: Ord. Prof. Dr. Enver Ziya Karal, Prof. Dr. Uluğ İğdemir ve Prof. Dr. Ekrem Akurgal en başta gelen isimler. Üçü de makale ve kitaplarında Atatürk’ün TTK’ya gönderdiği mektuplarından sadece uygun buldukları satırları yayımlamış.” İŞTE GİZLENEN MEKTUP Liselere ders kitabı hazırlayan TTK’da ‘İslam tarihi ve Türklerin İslam’daki yeri’ başlıklı bölümün yazılması, El Ezher mezunu Zakir Kadiri’ye verilir. Kadiri’nin yazdığı bölüm, Atatürk’ün huzurunda okunur. Atatürk hiç beğenmez ve düzeltilmesi talimatını verir. TTK notları, düzeltmeleri gereği gibi yapmadan Atatürk’e gönderince kıyamet kopar. İşte o mektup: Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=520646 ... Bana bu kadar çok söz söyleten nedeni açıklayayım. Camii Ezher kaçkınını bulan sizsiniz. Eseri diye Ankara’dan ayrıldığım son günde önüme koyduğunuz örümcek Arap yazılı paçavraları okuduğunuz zaman derhal itirazımı serdetmiştim. Bunu nazarı dikkate alacağınızı vaadetmiştiniz. İncelemenizden geçtikten sonra bana verilen yazılar o kadar sersem ve cahil ve Camii Ezher kaçkını bu adamın mahsulü olduğunu görüyorum ki, sizi rencide edecek bir söz söylemeden bu paçavralar üzerinde yeniden çalışmaya mecbur oldum. Bu sözlerimi sizi utandırmak için yazmıyorum. Bu yazılarımı bundan sonraki mesainizde dikkat ve uyanış dersi olması için yazıyorum. Tarih yazmak, tarih yapmak kadar önemlidir. Yazan, yapana sadık kalmazsa, değişmeyen gerçek, insanlığı şaşırtacak bir mahiyet alır. Siz buna razı mısınız? HANGİ YAZAR NASIL TAHRİF ETTİ - Ekrem Akurgal, mektuptaki “Mısır’ın Camii Ezher’i mezunlarına inanmaktan evladır” cümlesini, “Miskin müesseselerin mezunlarına inanmaktan evladır” şeklinde tahrif etmiş. - Uluğ İğdemir, Atatürk’ün iltifat ettiği “Türk medeniyetinin sevdalılarına” cümlesini “size” diye tahrif etmiş, tarih yapmaya dair sözün, “Siz buna razı mısınız?” son cümlesini çıkarmış. “Mısır’ın Camii Ezher’i mezunlarına” ifadesini, “miskin cami-ül-ezher mezunlarına” diye tahrif etmiş. - Enver Ziya Karal, Atatürk’ün, “Biz daima hakikati arayan ve onu buldukça ve bulduğumuza kani oldukça ifadeye cüret gösteren adamlar olmalıyız” cümlesindeki ‘ifadeye’ sözcüğünü çıkarıp anlam kaybına yol açmış. kaynak |
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Bu Konuda Aradığınızı Bulamadıysanız Şunlara Bakmanızı Öneririz
|
||||
| Konu | Konu Yazarı | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
| 80 yıl önce sansürlenen Ata’nın mektubu bulundu | O-VARLI | Siyaset | 5 | 21-01-2012 22:36 |
| Ata’nın sansürlenen mektubu | HasretGÜMÜŞ | Mustafa Kemal ATATÜRK | 4 | 23-06-2011 14:20 |
| Atatürk'ün 10 Yaşındaki Curtis Lafrance'ye Mektubu, Türkler için söylenenlere inanma. | niler | Mustafa Kemal ATATÜRK | 3 | 08-04-2009 13:40 |
| general1967 | Mustafa Kemal ATATÜRK | 1 | 13-12-2006 12:12 | |
| Atatürkün din hakkındaki görüşleri (kendi el yazısıyla) | x15 | Mustafa Kemal ATATÜRK | 2 | 10-04-2006 08:38 |
|
|