Avrupa'da Türkoloji Öğretilmesinin Sebebi!!.......İkinci dünya savaşında Rus ordusunda subay iken Alman ordusuna iltihak ederek ruslarla savaşan Burhaneddin Semerkantlı anlatıyor: Harpten sonra Almanya'ya döndüm. Üniversiteleri gezdim. Türkoloji bölümü çok dikkatimi çekti. Bir Alman profesöre
Konu gokhan32 tarafından açılmış, 531 kişi tarafından görüntülenip, 8 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Avrupa'da Türkoloji Öğretilmesinin Sebebi!!....... konusundaki toplam yorum: 8, okunma sayısı: 531. |
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Aug 2006
Üye numarası: #82725 Yer: paylaşılamayan yalnızlık!!
Karma etkisi: 153
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 14676
|
İkinci dünya savaşında Rus ordusunda subay iken Alman ordusuna iltihak ederek ruslarla savaşan Burhaneddin Semerkantlı anlatıyor:
Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=141834 Harpten sonra Almanya'ya döndüm. Üniversiteleri gezdim. Türkoloji bölümü çok dikkatimi çekti. Bir Alman profesöre dedimki; siz niçin Bizim dilimiz, dinimiz, örf ve adetlerimizle bu kadar çok ilgileniyorsunuz? Görüyorumki herşeyimizi yakın takibe almışsınız. Böyle bir ilginin sebebi nedir acaba? Bana "Siz her zaman bütün dünya'ya meydan okuyabilecek bir milletsiniz. Biz sizi dünyanın başına bir bela olarak görüyoruz. Onun için sizi çok iyi tanımamız ve çok yakından takip etmemiz gerekiyor" diyerek Batı'nın Türk'e bakışını ortaya koydu. Profesör Türklere karşı olan sıkıntılarının nereden geldiğini bir nebze olsun açıklamış ve şuan bile Türklere düşmanlıkları devam eden batının iç yüzünü gösteriyor. Profesörün açıklamaları önemsenmeyecek kadar düşündürücü değilmi arkadaşlar |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Super Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Nov 2005
Üye numarası: #39488 Yer: kripton
Karma etkisi: 42827
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 4280084
|
milli unsurlar'a taşındı
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2006
Üye numarası: #55471
Karma etkisi: 20514
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 2049777
|
Almanyada çok fazla Türk var malum ,Türkoloji bölümünün olması bununlada alakalı olabilir bence . Tabi birde çok sayıda Türki cumhuriyetin olmasıda (çok yerde konuşulan bir dil ) olası sebeplerden .
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Aug 2005
Üye numarası: #31099 Yer: İzmir
Karma etkisi: 723
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 71508
|
Bir rivayete görede Hitlere kurmayları Rusyaya girek için direk doğudan değilde Türkiye üzerinde geçmesini teklif ediyorlar.Hitlerin cevabı: Dünyanın en salak insanı sizler olmalısınız!!!
Bence arkadaşlar bunların hepsi geçmişte kaldı.Elbet topraklarımıza kimseleri sokmayız ama öyle bir milletiz ki biz bize yetiyoruz zaten. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Aug 2006
Üye numarası: #81321 Yer: İstanbul
Karma etkisi: 36064
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 3604673
|
Alıntı:
Ne yazıkki ülkemizdede teknoloji deyince sadece bilgisayar akla geliyor.Teknoloji sadece bilgisayar değildir.Teknoloji ile o kadar çok ayrı kol varki anlatmaya kelimeler yetmez.Bizim yapmamız gereken kendimize uygun bıranşı seçmek ama çoğumuz bunu başaramıyor ve her geçen gün kahvehaneler dolup taşıyor. Avrupa ülkelerinden hiç bir eksiğimiz yok ben bunu kendi çalışmalarımdan görüyorum benim sektörümde İtalyanlar bir numara (yani herkesin dilindeki kelime bu) ama ben ve ekibim onları çoktan geçtiğimize inanıyoruz. İnsan para için çalışmamalı Vatan'ını Millet'ini en üst seviyeye taşımak için çalışmalı,daha sonra paralar oluk oluk akar zaten.Tek taraflı bir iş yapıp parayı sadece kendimiz mantığı ile çalışmak var çoğumuzda;ama tek başımıza değilde belirli kişilerde kurduğumuz kişilerle yaptığımız işler daha verimli ve daha çobuk çıkar el elden üstündür misali. Sonuç olarak Ne Mutlu Türk'üm diyene ![]() |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Aug 2006
Üye numarası: #82725 Yer: paylaşılamayan yalnızlık!!
Karma etkisi: 153
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 14676
|
Alıntı:
yasba ama bahsettiğimiz ikinci dünya savaşı almanyadaki türkler 70 lerde falan gitmediler mi |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Banned
![]() Kayıt Tarihi: Mar 2007
Üye numarası: #114325
Karma etkisi: 0
![]() ![]() ![]() Karma: 256
|
kardeşim teknoloji ile olacak işler deil bunlar önemli olan bizim ilerlememizi engelleyn faktörleri(abd, ab) başımızdan defetmeliyiz..
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2005
Üye numarası: #6072
Karma etkisi: 778
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 77084
|
adamlar haklı
sen kalk bütün Avrupa'yı titret, Fransa Kral'ına vali gibi davran, Avrupa'nın içlerine gir savaşacak ordu bulama, en önemli kentlerini (İstanbul) ele geçir, adamlar tabi senin tarihini dilini ırkını araştırır bundan daha doğal ne olabilir ![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2006
Üye numarası: #50592
Karma etkisi: 2589
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 258010