[B]İlhan irem şarkılarını ve yazıları (Biyografisi) :)http://www.istanbulpostasi.com/base/images/data/ilhan1.jpg İlhan İrem'in 1974 yılında Hey Dergisi'nde yayınlanan röportajında kullanılan resmi Geçen haftasonu Beyoğlu'nu dolaştım, kaç zamandır sahaflara gitmemiştim. Balık pazarında Şampiyon'u geçtikten hemen sonra içeriye doğru uzanan bir pasaj
Konu new_rock-i tarafından açılmış, 5623 kişi tarafından görüntülenip, 52 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
[B]İlhan irem şarkılarını ve yazıları (Biyografisi) :) konusundaki toplam yorum: 52, okunma sayısı: 5623. |
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jul 2005
Üye numarası: #30642 Yer: de ararken...
Karma etkisi: 9
![]() ![]() Karma: 169
|
![]() İlhan İrem'in 1974 yılında Hey Dergisi'nde yayınlanan röportajında kullanılan resmi Geçen haftasonu Beyoğlu'nu dolaştım, kaç zamandır sahaflara gitmemiştim. Balık pazarında Şampiyon'u geçtikten hemen sonra içeriye doğru uzanan bir pasaj vardır. Bunca zamandır giderim, zahmet edip adına bakmadığımı şimdi fark ettim. Benim için orası biraz uydurmasyon olacak ama “Beyoğlu Sahaflar Pasajı”. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=137553 Dükkanlardan birisinde 45’lik kutusunu karıştırıyordum ki, içeriye heyecanlı bir çift girdi. Kadın “İhlan İrem plakları var mı?” diye sordu. Dükkan sahibi de vitrine yapıştırdığı plaklardan bazılarını işaret ederek, “var ama biraz pahalı, 15 milyon lira” cevabını verdi. İşte bu konuşmaya şahit olunca fark ettim ki, uzun zamandır İlhan İrem dinlememişim. Eve gelince, dükkan sahibinin 15 milyona satmaya çalıştığı bence İlhan İrem’in en güzel 45’liği olan "Yazık Oldu Yarınlara - Haydi Sil Gözlerini" plağını dinledim. Evde pikabınız yoksa, veya 15 milyona 45’lik almayı manasız buluyorsanız, size tavsiyem www.anadolurock.com sitesini ziyaret etmeniz. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=137553 *** MÜZİK YARIŞMASI BİRİNCİSİ İlhan İrem 1 Nisan 1955'te Bursa'da doğdu. 1969 yılında ortaokul son sınıftayken, okul orkestrasının solisti olarak müziğe ilk adımını attı. 1970 yılında Milliyet Gazetesi'nin düzenlediği liselerarası müzik yarışmasında Meltemler adını verdikleri orkestraları ile Marmara Bölgesi birincisi oldu. Meltemler ile 1970 - 1973 yılları arasında Bursa Çelik Palas Oteli ve Uludağ'daki çeşitli otellerde dans müziği şarkıcılığı yaptı. 1973 yılında kendi imkanları ile Diskotür firmasına yaptığı ilk 45'liği "Birleşsin Bütün Eller - Bazen Neşe Bazen Keder" ile beklediği başarıyı yakalayamadı. Plak firmasının bestelerini başka sanatçılara söyletme isteğini geri çevirdikten sonra yapmış olduğu ikinci 45'liği "Yazık Oldu Yarınlara - Haydi Sil Gözlerini" genç sanatçıyı bir anda en popüler sarkıcı konumuna getirdi. 1975 yılında yayınlanan üçüncü 45'liği "Anlasana" ile de başarısını devam ettirdi. 1976 yılında yayınladığı dördüncü 45'liğinde Tanrı'yı sorguladığı "Kuklacı Amca" 45'liği gelen baskılar sonucunda plak şirketi tarafından piyasadan toplatıldı. 1976 yılında ilk LP çalışması olan "İlhan İrem 1973-1976" yayınlandı. "Üzülme Dostum", "Havalar Nasıl", "Ayrılık Akşamı", "Sensiz de Yaşanıyor", "Bal Ağızlım" gibi her yaptığı 45'lik liste başı oldu 1973-1981 yılları arasında toplam 10 adet 45'liği yayınladı. 1979 yılında yayınladığı senfonik yapıdaki "Sevgiliye" LPsi ile ilk defa akademik bir çalışmayla müzik yaşamında yeni bir yola saptı. "Sevgiliye" albümünde ilk defa kendi yazdığı sözler dışında bir Nazım Hikmet şiiri olan "Hoşgeldin"i besteler ve seslendirir. "Bir Yıldız" adlı bestesi 1979 Eurovision Türkiye finaline kalır ama yarışamadan askere alınır. 1981 yılında askerliğinde yaptığı bestelerden oluşan "Bezgin" yayınlanır. 1983 yılında yedi yıllık bir çalışmanın ürünü olan ve sanatçının kendisi tarafından "Rock senfonisi" olarak adlandırılmış üçlemesi "Pencere... Köprü... Ve Ötesi..." sırayla yayınlanmaya başlanır. 1984 yılında Türkiye'yi Bulgaristan'da düzenlenen Altın Orfe Yarışması'nda temsil eder. Dereceye giremez ama "Gazeteciler Özel Ödülü"nü kazanır. 1985 yılında üçlemenin ikinci ürünü olan "Köprü" ile birlikte "Pencere.. Köprü... Ve Ötesi..." (Hikaye) adında ilk defa bir plağın öyküsü çizgilerle anlatılmış olarak piyasaya çıkar. 1986 yılında sözlerini yazdığı "Halley" Melih Kibar tarafından bestelendi ve Türkiye'ye Eurovision Şarkı Yarışması'nda o yıla kadar alınan en iyi dereceyi getirdi. 1987 yılında üçlemenin sonuncusu "Ve Ötesi", "Uzaklarda Biri Var" (Denemeler) ile birlikte yayınlandı. 1988 yılında "Dünden Yarına" adlı albümü, 1989 yılında "Uçun Kuşlar" albümleri yayınlandı. 1990 yılında üçüncü kitap olan "Katastrof" (Şiirler) ve "Pencere.. Köprü... Ve Ötesi..." yayınlandı. 1992 yılında "İlhan-ı Aşk" albümünü yayınladı. 1994 yılında yayınlanan "Koridor" ve "Romans" albümleri ile birlikte aynı yıl dördüncü kitap "Delirium" (Denemeler) piyasaya çıktı. 1995 yılında "Sevgililer Günü / The Best Of İlhan İrem 1", 1997 yılında "Aşk İksiri & Cadı Ağacı / The Best Of İlhan İrem 2", 1998 yılında "Hayat Öpücüğü / The Best Of İlhan İrem 3" albümü ve "Millenium / Sanalizasyon Fareleri, Yarasalar ve Diğerleri" (Denemeler) adlı beşinci kitap okuyucuya ulaştı. 2000 yılında eski çalışmaları olan "Bezgin", "Pencere... Köprü... Ve Ötesi..." albümleri, bazı bölümleri yeniden mix edilmiş orijinal kayıtlarıyla "Bezginin Gizli Mektupları", "Uçuk Mavi Pencere", "Bulutlara Köprü", "Düşler ve Ötesi" isimleriyle tekrar piyasaya çıktı. 2001 yılında en son çalışması "Seni Seviyorum" yayınlandı. Halen İlhan İrem 2003 yılında 30. sanat yılını kutlamak için dinleyicilerine sürpriz albüm, DVD, kitap ve konser çalışmaları içinde ANLASANA ![]() alıntıdır... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Oct 2005
Üye numarası: #38032 Yer: Bilmem Ki!
Karma etkisi: 10
![]() ![]() ![]() Karma: 227
|
ooo güzel anlatım. tebrikler...
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Aug 2006
Üye numarası: #83522 Yer: Kastamonu37
Karma etkisi: 42
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 3672
|
oof ya anlasana ne güzel şarkıdır
Her sevincin her kederin En ölümsüz sevgilerin Sonsuz denen göklerin Herşeyin bir sonu varsa Ayrılıkların da sonu var Bir gün çıkıp geleceksin İçimde bir ümit var Yeniden seveceksin Yıllar var ki ben böyle Bekliyorum özleminle Anıların umutların kaldı bende Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=137553 Anlasana anlasana anlasana anlasana Biraz da gerçekleri anlasana Senden ayrı günlerimi Sana nasıl anlatsam ki Mevsimsiz çiçekler gibi Yarım kaldım inan ki Sensizligin acısını sen nereden bileceksin Sen hiç sensiz kalmadın ki Mevsimleri saymadın ki Yıllar var ki ben böyle Bekliyorum özleminle Anıların umutların kaldı bende Anlasana anlasana anlasana anlasana Biraz da gerçekleri anlasana |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2007
Üye numarası: #124951 Yer: İzmir
Karma etkisi: 1171
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 116425
|
İlhan İrem Biyografisi - Hayatı - yaşamı - sanatçı hayatı
İlhan İrem Hayatı Yaşamı Biyografisi MÜZİK YARIŞMASI BİRİNCİSİ İlhan İrem 1 Nisan 1955'te Bursa'da doğdu. 1969 yılında ortaokul son sınıftayken, okul orkestrasının solisti olarak müziğe ilk adımını attı. 1970 yılında Milliyet Gazetesi'nin düzenlediği liselerarası müzik yarışmasında Meltemler adını verdikleri orkestraları ile Marmara Bölgesi birincisi oldu. Meltemler ile 1970 - 1973 yılları arasında Bursa Çelik Palas Oteli ve Uludağ'daki çeşitli otellerde dans müziği şarkıcılığı yaptı. 1973 yılında kendi imkanları ile Diskotür firmasına yaptığı ilk 45'liği "Birleşsin Bütün Eller - Bazen Neşe Bazen Keder" ile beklediği başarıyı yakalayamadı. Plak firmasının bestelerini başka sanatçılara söyletme isteğini geri çevirdikten sonra yapmış olduğu ikinci 45'liği "Yazık Oldu Yarınlara - Haydi Sil Gözlerini" genç sanatçıyı bir anda en popüler sarkıcı konumuna getirdi. 1975 yılında yayınlanan üçüncü 45'liği "Anlasana" ile de başarısını devam ettirdi. 1976 yılında yayınladığı dördüncü 45'liğinde Tanrı'yı sorguladığı "Kuklacı Amca" 45'liği gelen baskılar sonucunda plak şirketi tarafından piyasadan toplatıldı. 1976 yılında ilk LP çalışması olan "İlhan İrem 1973-1976" yayınlandı. "Üzülme Dostum", "Havalar Nasıl", "Ayrılık Akşamı", "Sensiz de Yaşanıyor", "Bal Ağızlım" gibi her yaptığı 45'lik liste başı oldu 1973-1981 yılları arasında toplam 10 adet 45'liği yayınladı. 1979 yılında yayınladığı senfonik yapıdaki "Sevgiliye" LPsi ile ilk defa akademik bir çalışmayla müzik yaşamında yeni bir yola saptı. "Sevgiliye" albümünde ilk defa kendi yazdığı sözler dışında bir Nazım Hikmet şiiri olan "Hoşgeldin"i besteler ve seslendirir. "Bir Yıldız" adlı bestesi 1979 Eurovision Türkiye finaline kalır ama yarışamadan askere alınır. 1981 yılında askerliğinde yaptığı bestelerden oluşan "Bezgin" yayınlanır. 1983 yılında yedi yıllık bir çalışmanın ürünü olan ve sanatçının kendisi tarafından "Rock senfonisi" olarak adlandırılmış üçlemesi "Pencere... Köprü... Ve Ötesi..." sırayla yayınlanmaya başlanır. 1984 yılında Türkiye'yi Bulgaristan'da düzenlenen Altın Orfe Yarışması'nda temsil eder. Dereceye giremez ama "Gazeteciler Özel Ödülü"nü kazanır. 1985 yılında üçlemenin ikinci ürünü olan "Köprü" ile birlikte "Pencere.. Köprü... Ve Ötesi..." (Hikaye) adında ilk defa bir plağın öyküsü çizgilerle anlatılmış olarak piyasaya çıkar. 1986 yılında sözlerini yazdığı "Halley" Melih Kibar tarafından bestelendi ve Türkiye'ye Eurovision Şarkı Yarışması'nda o yıla kadar alınan en iyi dereceyi getirdi. 1987 yılında üçlemenin sonuncusu "Ve Ötesi", "Uzaklarda Biri Var" (Denemeler) ile birlikte yayınlandı. 1988 yılında "Dünden Yarına" adlı albümü, 1989 yılında "Uçun Kuşlar" albümleri yayınlandı. 1990 yılında üçüncü kitap olan "Katastrof" (Şiirler) ve "Pencere.. Köprü... Ve Ötesi..." yayınlandı. 1992 yılında "İlhan-ı Aşk" albümünü yayınladı. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=137553 1994 yılında yayınlanan "Koridor" ve "Romans" albümleri ile birlikte aynı yıl dördüncü kitap "Delirium" (Denemeler) piyasaya çıktı. 1995 yılında "Sevgililer Günü / The Best Of İlhan İrem 1", 1997 yılında "Aşk İksiri & Cadı Ağacı / The Best Of İlhan İrem 2", 1998 yılında "Hayat Öpücüğü / The Best Of İlhan İrem 3" albümü ve "Millenium / Sanalizasyon Fareleri, Yarasalar ve Diğerleri" (Denemeler) adlı beşinci kitap okuyucuya ulaştı. 2000 yılında eski çalışmaları olan "Bezgin", "Pencere... Köprü... Ve Ötesi..." albümleri, bazı bölümleri yeniden mix edilmiş orijinal kayıtlarıyla "Bezginin Gizli Mektupları", "Uçuk Mavi Pencere", "Bulutlara Köprü", "Düşler ve Ötesi" isimleriyle tekrar piyasaya çıktı. 2001 yılında en son çalışması "Seni Seviyorum" yayınlandı. Düzenleyen rotaredoM : 24-08-2007 at 18:23. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Administrator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Dec 2004
Üye numarası: #1
Karma etkisi: 10955
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1094113
|
Değeri bilinmeyen bir sanatçı, öldüğü zaman dinleyenleri malesef artacaktır. Paylaşımınız için teşekkürler
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Banned
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Feb 2006
Üye numarası: #52052
Karma etkisi: 0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 396880
|
şimdiye kadar severek dinlediğim ender sanatçılardan.
herkese tavsiye edrim. mistik otantik şarkıları insanın ruhunu dinlendiriyor. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2005
Üye numarası: #25922 Yer: ben de anlamadım yerimi malatya-van arası heryer :D
Karma etkisi: 4262
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 424888
|
hiieeeyt ben bu konuyu nasıl görmemişim
![]() İlhan İrem in o yumuşak sesine hayranım ya eserlerini büyük bir içtenlikle söylüyor dinlerken anlatılanları yaşıyormuşsunuz gibi hissedersiniz ![]() |
|
|
|
|
|
#8 | |||
|
Administrator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Dec 2004
Üye numarası: #1
Karma etkisi: 10955
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1094113
|
Özel biri için. |
|||
|
|
|
|||
|
|
#9 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2006
Üye numarası: #57568 Yer: Loading.... "çok beklersin"
Karma etkisi: 1198
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 118686
|
Onun O muhteşen sesi ve kaliteli müziği herzaman benim için bir yer tutmuştur
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2007
Üye numarası: #124951 Yer: İzmir
Karma etkisi: 1171
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 116425
|
Single:
Birleşsin Bütün Eller \ Bazen Neşe Bazen Keder (1973) Yazık Oldu Yarınlara \ Haydi Sil Gözlerini (1974) Anlasana \ Ne Güzel Bak Yaşamak (1975) Bir Varmış Bir Yokmuş (Kuklacı Amca) \ Hasretim Sana (1975) Ver Elini \ Üzülme Dostum (1975) Havalar Nasıl \ Gözünü Seveyim (1976) Sensiz de Yaşanıyor (İşte Hayat) \ Son Selam (1977) Ayrılık Akşamı (Sazlıklardan Havalanan) \ Sen Bilirsin (1978) Bir Zamanlar \ Yeni Bir Şarkı (1979) Er Mektubu Görülmüştür \ Bal Ağızlım (1980) Albüm: İlhan İrem 1973-1976 (1976) Sevgiliye (1979) Bezgin (1981) Pencere (1983) Köprü (1985) Ve Ötesi (1987) Dünden Yarına (1988) Uçun Kuşlar Uçun (1989) Pencere… Köprü… Ve Ötesi… (1990) İlhan-ı Aşk (1992) Koridor (1994) Romans (1994) Sevgililer Günü \ The Best Of İlhan İrem 1. (1995) Aşk İksiri & Cadı Ağacı \ The Best Of İlhan İrem 2. (1997) Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=137553 Hayat Öpücüğü \ The Best Of İlhan İrem / 3. (1998) Bezginin Gizli Mektupları (2000) Uçuk Mavi Pencere (2000) Bulutlara Köprü (2000) Düşler ve Ötesi (2000) Seni Seviyorum (2001) Bir Meleğe Aşık Oldum / The Best Of İlhan İrem/ 4. (2003) Işık ve Sevgiyle 30 Yıl (2004) Cennet İlahileri (2006) Altın Plaklar / Single: Yazık Oldu Yarınlara (1974) Anlasana (1975) İşte Hayat (Sensiz de Yaşanıyor ) (1977) Sazlıklardan Havalanan (1978) Altın Plaklar / Albüm: Pencere (1983) İlhan-ı Aşk (1992) Sevgililer Günü (1995) Kitaplar: Pencere... Köprü... Ve Ötesi... (Öykü / 1985) Uzaklarda Biri Var (Denemeler / 1987) Katastrof (Şiirler / 1990) Delirium (Denemeler / 1994) Millenium / Sanalizasyon Fareleri, Yarasalar ve Diğerleri (Denemeler / 1998) Siyah Kuğunun Şarkısı (Senfonik Şiir /2007) Kişisel Resim Sergileri: Bursa (iki kez) Ankara Antalya (iki kez) Kuşadası Dikili İstanbul Gölcük İzmir |
|
|
|
|
|
#11 | ||||||
|
1st Class WarrioR
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Aug 2006
Üye numarası: #82334 Yer: 6
Karma etkisi: 8668
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 865336
|
Slay içn kusura bakmayın sevdiğim bir parça olduğu için birtek bu haliyle vardı... Unutulmayan parçalardan... Odalarda Işıksızım Şarkı Sözleri... Odalarda Işıksızım Odalarda ışıksızım katıksızım Viraneyim Seni sensiz duvarlara yazan benim Divaneyim Kanım aksın ki Terketmem seni Peşindeyim yar Ellerimsin gözlerimsin İnanmazsın yar Ben perişan Günlerim dar Anlamazsın yar Bir ömür bu zindanlarda Ellerimsin gözlerimsin Mahkumum sana Davalı ben davacı ben yorgunum bu celselerden Dargınım sana Posta posta hatıralar Voltalarda yar Ben perişan günlerim dar Anlamazsın yar ______________________________________ Kayahan-Olur mu Olur mu
Kayahan - Olur mu olur mu Olur mu olur mu Sensiz olunur mu Nasil senden vazgecerim Gittigin o g?nden beri Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=137553 Hasretin azrail gibi Sen d?nmeden ?lmeyece?im Olur mu olur mu Sensiz olunur mu Nasil senden vazgecerim Bir g?n olsun gel yanima Gel de g?zlerim sevinsin Sen uyu ben seni beklerim Allahim allahim Allahim allahim Muradima ermeden alma yanina Allahim allahim Allahim allahim Muradima ermeden alma canimi Neredesin sen? Neredesin sen? G?z?m yollarda seni beklerken Hic mi sevmiyorsun? Seven bu kalbin dualarinda Cigliklarimda senin adin var Hic mi duymuyorsun? |
||||||
|
|
|
||||||
|
|
#12 |
|
Super Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2005
Üye numarası: #9764
Karma etkisi: 74714
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 7465394
|
Arkadaslar ilhan irem full albumlerini nereden bulabilirim ?
Emule de var ama kaynak cok az, gelmiyo bi turlu.. Rapid de falan biyerlerde var mi biliyo musunuz ? |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Elit Üye
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2006
Üye numarası: #47520 Yer: denizde
Karma etkisi: 61554
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 6152345
|
full album korsan yane ama haram dehilmi kardeş yok şaka yapıyorum
![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Super Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2005
Üye numarası: #9764
Karma etkisi: 74714
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 7465394
|
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Elit Üye
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2006
Üye numarası: #47520 Yer: denizde
Karma etkisi: 61554
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 6152345
|
eski albumlerni dinle tak kulaklıhını dinle evet bunu yapabilirtsin işlem basit tak dinle takıl 3 işlem
saygılar müzik güzeldir |
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|
|