Baban gelirse...Balıkesir´de Ali şuuri ilkokulu karşısındaki boşlukta eski ayakkabı tamircisi, kır pala bıyıklı Cevdet (Alkalp) dede vardı. Bir akşam üstü sohbetinde konu Çanakkale´ye gelince ağlayarak anlatmaya başladı. Rahmetli babam Hafız Ali,
Konu UFF007 tarafından açılmış, 455 kişi tarafından görüntülenip, 7 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Baban gelirse... konusundaki toplam yorum: 7, okunma sayısı: 455. |
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Aug 2007
Üye numarası: #139721
Karma etkisi: 14073
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1406763
|
Balıkesir´de Ali şuuri ilkokulu karşısındaki boşlukta eski ayakkabı tamircisi, kır pala bıyıklı Cevdet (Alkalp) dede vardı.
Bir akşam üstü sohbetinde konu Çanakkale´ye gelince ağlayarak anlatmaya başladı. Rahmetli babam Hafız Ali, Çanakkale´de kaldığında anamın karnında yedi aylıkmışım. Onu hiç tanımadım. Bir fotoğrafı bile yoktu. O günler çok zor günlerdi. Seferberliğin sıkıntıları, Kuvayı Milliye zamanı işgal yılları, kurtuluş, yokluk, sıkıntı... Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=417995 Çocuklugumuz hep ekmek peşinde, sıkıntıyla geçti. Ama anam, benim çocukluğumdan itibaren her sokağa çıkışta, her nereye giderse yanıma gelir ve Oğlum ben pazara gidiyorum. Baban gelirse beni hemen çagır ha!... Ben komşulara gidiyorum baban gelirse beni hemen çağır ha!... derdi... Anam babamı her zaman bekledi durdu. Büyüdüm dükkan açtım. Anam yine her bir yere gidişte dükkana gelir; gideceği yeri söyler ve "Baban gelirse çağır ha!.. diye eklerdi. Aradan yıllar geçti. Anacığım ihtiyarladı. Gene hep deyneğini kaparak bana gelir ve "Baban gelirse beni çağır ha!.. diye tembihlerdi. Günu gelip ağırlaştığında, ölüm döşeğindeyken bizimle helalleşti. "Bana iyi baktınız hakkınızı helal edin" dedi. Sonra bana döndü ve yavaşça "Baban gelirse annem hep seni bekledi de" dedi. Birden irkilerek doğruldu ve kapıya doğru gülümseyerek, "Hoş geldin bey, hoş geldin" diyerek ruhunu teslim etti... Kaynak Düzenleyen UFF007 : 05-09-2010 at 11:59. Sebep: Kaynak Eklendi.... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Banned
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Nov 2008
Üye numarası: #282929 Yer: Dini Unsurlar
Karma etkisi: 0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 3370568
|
Teşekkürler.
Düzenleyen NeCoLaS : 05-09-2010 at 13:56. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Cool Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2006
Üye numarası: #47097 Yer: sen :)
Karma etkisi: 3670
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 366361
|
Teşekkürler bu kadir gecesinde duygulandırdın beni ...
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
1st Class WarrioR
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2009
Üye numarası: #343796
Karma etkisi: 2499
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 249556
|
walla çok etkilendim kardeş
( |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Aug 2007
Üye numarası: #139721
Karma etkisi: 14073
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1406763
|
Rica ederim..... Hayırlı Kandiller...
Rica ederim..... Hayırlı Kandiller... Etkilenmemek elde değil...Hayırlı Kandiller.... |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Feb 2010
Üye numarası: #426913 Yer: ist.
Karma etkisi: 17706
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1770042
|
Vay be etkilendim doğrusu..
![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Banned
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jul 2005
Üye numarası: #29690
Karma etkisi: 0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 3851796
|
Çok güzelmiş..
![]() Paylaşım için teşekkür ederim..Hayırlı Kandiller.. ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Cool Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Jul 2010
Üye numarası: #467654
Karma etkisi: 2
![]() Karma: 10
|
hayırlı kandiller çok etkilendim gözlerim yaşardı valla.....
|
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|
|