Backlink elde etme yollarıAklıma geldiği kadarıyla backlinkleri sınıflandırmaya çalıştım. Öneri ve görüşleriniz doğrultusunda ekleme yapacağım. 1- Bloglara yorum kasmak. - Site sahipleri tarafından en çok kullanılan yöntemdir. Hatta webmaster forumlarında parayla yorum yazanları
Konu ! JUBA ! tarafından açılmış, 987 kişi tarafından görüntülenip, 9 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Backlink elde etme yolları konusundaki toplam yorum: 9, okunma sayısı: 987. |
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2006
Üye numarası: #60127
Karma etkisi: 5557
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 554948
|
Aklıma geldiği kadarıyla backlinkleri sınıflandırmaya çalıştım. Öneri ve görüşleriniz doğrultusunda ekleme yapacağım.
1- Bloglara yorum kasmak. - Site sahipleri tarafından en çok kullanılan yöntemdir. Hatta webmaster forumlarında parayla yorum yazanları bulmak bile mümkün. Bana göre etkili bir yöntem değil. ayrıca dofollow blog bulmak olay değil bulduklarınız da çöpe dönmüş oluyor. 2- Forumlarda ki profil aracılığıyla. - Eğer çok fazla takıldığınız bir forum varsa bu tam size göre bir yöntem. Özellikle vbulletin kurulu forumlarda oldukça etkili çünkü mesajınızın bulunduğu her sayfada profiliniz aracılığıyla sitenize link verilmiş olacak. Bu yöntemin en büyük dezavantajı ise bir çok forumda içeriğin nofollow olmasıdır. 3- Site analiz sitelerine indexletmek. -Site değeri ölçme, site seo değerlendirme vs. tarzda yayın yapan siteler de backlink kazanmak için güzel bir tekniktir. Bu yöntemin anavtajı ise genel de bu tarz sitelerin seo uyumlu olmasıdır. Ayrıca bu sitelere tek tek eklemek yerine hepsine birden ekleme yapabileceğiniz yazılımlar ve siteler mevcut. Örneğin: http://www.megafoo.com/web/teklinkoyun.com üye olup sizde sitenizi ekleyebilirsiniz. 4- Link değişimi. -Link değişiminde en önemli 2 faktör. Karşılıklı olup olmaması ve sitelerin içerik uyumudur. Bir çok seocu pr 4-5 heangi bir site yerine pr 1-2 benzer içerikli siteyle link değişimi yapmanın daha etkili olduğunu dile getiriyor. Eğer link değişimi yapılacaksa çapraz link değişimi yapılmalı. 5- Link satın almak. - En az başvurulan yöntemdir. Link ücretini karşılayacak para kazanmaya başladıysanız ya da ciddi bir projeye başlayacaksanız tam size göre. Doğru yerden link alırsanız ilerde paranızın geri dönüşümü olacaktır. Bu yöntemin dezavantajları ise maliyetinin fazla olması ve kalıcı olmamasıdır. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=381858 not: Alıntı değildir. Tamamen kendim yazımdır. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Apr 2006
Üye numarası: #60756
Karma etkisi: 20134
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 2012412
|
Eline sağlık üstad,
az önce diğer forumda bu konuyu okuyordum ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Kalfası
|
Sen de sağol. İçerik biraz az oldu ama çok yazınca da okumuyor kimse bir de toparlaması zor oluyor
![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2007
Üye numarası: #111303 Yer: melita
Karma etkisi: 216
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 21050
|
Bazı müsade edilen forumlarda imza olarak kullana bilmek..
facebook da grup acmak msn de kişisel iletiye yazmak (gerci bu backlink den ziyade 3-5 hit demek )Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=381858 bir forumda makale yazarken site adresini verip burada uygulanmışdır gibisinden bağlama cekerek de birşeyler yapabilirsiniz aklıma gelenleride yazayım dedim konunu kirlettiysem aff ola tşkler bilgi içinde gercekden güzel bilgiler birde bloglara felan kasacaksanız eğer tag eklemeyi unutmayın taglı acın HTML Kod:
<a href="http://www.wardom.org/showthread.php?p=3086082">backlink elde etme yolu </a> Backlink elde etme yolu böyle görünür ![]() birde kalın yazarsanız off değmeyin keyfinize Backlink elde etme yolu gibi ... +rep JUBA ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Kalfası
|
kirletmek ne kelime eklediklerin için çok sağol. makalelerin sonuna kendi site adresini eklemek de güzel bir yöntem fakat makale yazmak da çok zahmetli olabiliyor. Bir de özgün yazılarla link vermenin daha faydalı olduğunu söyleyenler var. Bu yüzden özellikle makale yazıyorlar. Ben özgün tanıtım yazısı hazırlayıp yazıyla alakalı siteme dofollow link verip alexası çok iyi ve güncel bir sitede yayınlattım fakat bir yararını göremedim. aylar oldu hiçbir backlink sorgulama sitesinde çıkmadı. önce kendi sitemizde yayınlatmadıkça özgün yazının faydası olmuyor olabilir. bloglarda da html kullanımına izin veriliyorsa keywordle backlink almak çok güzel oluyor.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Apr 2009
Üye numarası: #325337
Karma etkisi: 8677
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 867199
|
Teşekkürler..
En iyi ve en faydalı baclink yönetimi özgün yazı içinde geçen baclinklerdir... Tanıtım yazısı dedikleri yani Önem sırasına göre backlinkler ; Yazı içi linkler Footerden link Bloglara link kısma Forumda imzaya koyma |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Dec 2009
Üye numarası: #401135 Yer: wlcomm.exe
Karma etkisi: 7373
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 736914
|
üstad forumun nofollow oldugunu nasıl anlıycaz...
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2007
Üye numarası: #111303 Yer: melita
Karma etkisi: 216
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 21050
|
ilk başda kullandığın tarayıcıyı ac hocam. Sayfa Kaynağı görüntüle de ctrl+f yapıp (arama kutusu) follow yaz soluna bak no follow mu do follow mu anlarsın
![]() Düzenleyen ogame : 25-05-2010 at 11:48. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Cool Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Oct 2006
Üye numarası: #96183 Yer: 7tepeli şehir
Karma etkisi: 468
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 46260
|
biraz daha bilgi lütfen, teşekkürler emeklerinize bu arada.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Cool Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jul 2010
Üye numarası: #462318
Karma etkisi: 10