Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL!
BackTrack 4 Final Kurulumu (Resimli)Selamlar, Linux'a meraklı yada en azından denemek isteyen herkes için kısa ve kolay şekilde BackTrack 4 Final nasıl kurulur; Aslında yeni başlayanlar için, mint yada ubuntu sistemlerini açıklamak gerekirdi ama |
|
|||||||
BackTrack 4 Final Kurulumu (Resimli) konusundaki toplam yorum: 55, okunma sayısı: 35209. |
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Oct 2009
Üye numarası: #373232
Karma etkisi: 7541
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 753888
|
Selamlar, Linux'a meraklı yada en azından denemek isteyen herkes için kısa ve kolay şekilde BackTrack 4 Final nasıl kurulur; Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=338840 Aslında yeni başlayanlar için, mint yada ubuntu sistemlerini açıklamak gerekirdi ama Wardom'un ayrıcalığı olsun. ![]() Dualboot, Grub gibi daha detaylı ve uğraş isteyen yöntemler yerine direk VmWare üzerine kuruyoruz sistemi. Öncelikle BackTrack 4 indirmek için buraya giriyoruz. 1570MB olan BackTrack 4 Final Release sürümü "iso" uzantılı. Dolayısıyla DVD kaydı yapılıp kullanılabilir. DVD kaydı yapmadan VmWare iso uzantısı üzerinden kurulum yapabilir fakat bu yöntem çok yavaş olacağı için sıkıcı bi hal alır. Neyseki BackTrack bizi de düşünüp VmWare için farklı bir sürüm yüklemiş. 2000MB olan BackTrack 4 Final Release VMWare Image isimli zip'i indiriyoruz. "Name:: bt4-final-vm.zip" VmWare üzerine kurmamızdaki en büyük avantaj; kısa sürede sistemi hazır hale getirebilmek ve yükleme işlemleriyle uğraşmamak. iso uzantılı dosyayı indirip masa üstüne kadar geldiğimizde kurulum henüz yeni başlıyor çünkü "install" işlemi o aşamaya saklanıyor. zip de kurulum hazır olduğundan sorunumuz yok. Not; Sürümden kastım sadece kurulum şekli. Herhangi bir sistem farkı yok. BackTrack hazırsa şimdi VmWare zamanı.. VmWare edinmek için burayı, VmWare kullanımı hakkında detaylı anlatım görmek için burayı ziyaret edin. VmWare kullanımı ile ilgili konuya ek olarak, biz anlatımda gördüğünüz ayarları yapmıyoruz. BackTrack VmWare için hazır olduğundan ayarlar otomatik yüklenecek. HDD de kendine 30GB yer alacak. BackTrack bu konuda özgür iradesine güvenmenizi bekliyor. ![]() Önce Vmware için ayarlama yapalım ki BackTrack 4 internet erişimine sahip olsun; Virtual Network Editor sekmesine tıklıyoruz; ![]() Açılan pencerede VMnet0 üzerinde Bridged to: ethernetimizi seçiyoruz.. apply, ok sonlandırıyoruz. ![]() VmWare kurulumu bittiyse şimdi BackTrack 4 sistemimizi zipten çıkarıyoruz. ![]() Resim de gördüğünüz gibi VmWare ile aç diyoruz. Aynı isimdeki farklı dosyayı açmaya çalışırsanız hata alırsınız. icon'a dikkat. ![]() Ayarları yapmamıza gerek kalmadan hepsi yüklenmiş şekilde açıldı. Power on diyoruz; ![]() ![]() Sistem geliyor.. ![]() bt login diyor sistemimiz.. login: root pass: toor daha sonra istediğiniz gibi kullanıcı açabilir, şifre değiştirebilirsiniz. ![]() ![]() Masa üstüne çıkmadan önce yapmamız gereken son bir şey kaldı. Bulunduğumuz satırda; "/etc/init.d/networking start" yazıyoruz. ![]() ve son olarak yine aynı satırda "startx" yazıp masa üstüne çıkıyoruz. Bu kısa ve kolay işlemler sonunda kullanıma hazır internet'e bağlı bir BackTrack 4 sistemimiz oldu. ![]() ![]() Firefox sisteme dahildir, kurulum gerektirmez. Favorilerinize ekleyin ![]() ![]() Umarım merak edip denemek isteyen arkadaşlara yardımcı olur bu döküman. iyi eğlenceler.. ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Jan 2010
Üye numarası: #411221
Karma etkisi: 0
![]() Karma: 10
|
teşekkürler arkadaş
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Apr 2009
Üye numarası: #326433
|
Dostum eline emeğine sağlık çok güzel açıklamışsın..
Fakat ben söylediklerini harfiyen uyguladığım halde rt8187l chipsetli alfa cihazımı görmüyor.. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=338840 nerde hata yapıyorum bir fikrin varmı acaba ? iwconfig yazdığım zaman no devices tarzı bir mesaj yazıyor halbuki 2 ethernet kartı 1 usb den bağlanan alfa ve bir adette dwl g520(pcı kart) mevcut ama hiçbirinden gormuyor bu sevgili bt4 ![]() Şimdiden teşekürler... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Oct 2009
|
Alfa cihaz için net birşey söyleyemiyorum fakat ethernet kartınızı VmWare a göstereceksiniz zaten. ilk 2 resim de gösterildiği şekilde. Eğer VmWare seçeneklerinde ethernet kartı gözükmüyorsa başka bir sorun yada çakışma olabilir belirtirseniz deneme yaparım bende.
VmWare da ethernet kartı gösterdikten sonra anlatımda yer alan komut ile (/etc/init.d/networking start) start veriyoruz. Backtrack aslında wifi cihazları için bire bir ve tavsiye edilen bir sistem fakat bazı modeller de sorun belirtilmiş. Özellikle bt4 için çekirdeğin tekrar derlenmesine kadar inmişler. Extra bilgi edinirsem paylaşırım. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Çırak
|
Öncelikle teşekkürler..
Şuan iş yerimde olduğum için resim olarak gösteremiyorum(evde deniyordum). Alfa cihazım sözüm ona bt4 içinden otomatık tanıması gerekiyor(drivları sanırım entegre imiiş) fakat ne usb cihaz olarak nede etehrnet olarak göremiyorum.. Sorunun bt4 den değilde sanırım vmwareden olduğunu düşünüyorum bir yerde yanlışlık yapıyorum ama ![]() Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Daimi Üye
|
Network start yapmadıysanız bt nin erişim sağlayamaması çok normal. Starttan sonra çalışacağını düşünüyorum. Sadece anlatım yapmak için kurduğum sırada resimlerde gördüğünüz dışında bt den network ayarlarına bakmadım bile.
![]() Yinede bağlanamazsanız yardımcı olmaya çalışırım. iyi çalışmalar.. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Çırak
|
TEkrar merhaba..
Dostum dediğini yaptım , internete çıkış sağladım fakat benim istediğim bu değildi. Daha dogrusu ben anlatamadım ![]() Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=338840 Benim amacım bu aircrack tarzı programları denemekti... Fakat bu sekilde kartı goruyor ama program çalışmıyor..Sanırım buda direk xp uzerinden kopru kurarak gosterdiğimiz için olsa gerek.. Ben sorumu daha acık yazıcak olursam bu sanal makine uzerinde kurulu olan bt4' e diger kurulu olan işletim sisteminden ağ kartımı "bağımsız" nasıl gosterebilrim ? Eger bunu basarabilirsem sorunumu kısmen cozmus olacağıma inanıyorum. Teşekkürler... |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Daimi Üye
|
Ne yazıkki bunu yapabilmek için dual boot yoluyla ikinci işletim sistemi olarak kurmalısınız Bt4 ü.
Konuyla ilgili başka fikri olan varsa yazacaktır. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Cool Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Mar 2009
Üye numarası: #317302
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 3261
|
Bu yöntem ile sadece usb kartları tanitabilirsiniz,bilgisayara butunlesik kartlar için sistemi direk kurmanız gerekir ki Buda tehlikeli bir iştir, bana sorarsaniz kurmayın derim gecen gün kurmuştum basıma bela aldım Windows ta gitti. Cd den bootlamak en güzeli
KKonuyu açan arkadasa tessekkurler. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Çırak
|
Anladım, peki teşekkürler arkadaşlar yardımlarınız için..
Aklıma son bir ihtimal xp de devre dışı bırakmak kalıyor aygıtı ama gene olmaz sanırım.. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Dec 2009
Üye numarası: #400986
|
Öncelikle teşekkürler.. emeğe saygı
bir sorunum var backtrackı dvd'ye yükledim bilgisayarı açıp kapadım backtrack ekranı çıktı açmaya çalışınca ise donuyor sorun nerde anlayamadım bilgisayarım casper nirvana cpk-p735-4L15 |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Cool Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Jan 2010
Üye numarası: #415722
|
forumda backtrack kullanımıyla ilgili konu aradım bulamadım.daha önce ne linux ne de BT tarzı bir program kullanmadığım için ayrıntılı bilgiye ihtiyacım var.bu konuda daha çok kurulumdan bahsedilmiş.mesela bir wpa cracklamak için hangi komutlar verilir,BT nasıl kullanılır,bu tür bilgiler lazım.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2005
Üye numarası: #3453 Yer: A Y D I N
Karma etkisi: 2436
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 242954
|
ben dvd den boot ediyorum.ama sadece birkaç komut vermişsin.nasıl wifi şifresini öğrenebilcez bununla...
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Anket Bölümü Editorü
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Aug 2009
Üye numarası: #355874 Yer: İzmiR ©
Karma etkisi: 8795
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 879132
|
Güzel döküman olmuş Eline sağlık
![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2005
Üye numarası: #3453 Yer: A Y D I N
Karma etkisi: 2436
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 242954
|
Arkadslar dvdden boot edip girebildim backtracka.wireles kartınıda görüyor.hatta arkadsımınkini buldum.ama hangi komutlarla hangi programlarla şifreyi ögrenebilcez vermemişsiniz.ondan hiçbirşey yapamıyorum.şifreyi bildigim için internete girebildim.
Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=338840 Ayrıntılı bi şekilde daha önce kıran arkadaslara rica etsek bize nasıl bir yol izlememiz gerektiğini anlatsa çok iyi olur. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| backtrack 4 bağlantı, backtrack 4 final kurulum, backtrack 4 internet, backtrack 4 vmware, backtrack4, backtrack4 kurulum |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Bu Konuda Aradığınızı Bulamadıysanız Şunlara Bakmanızı Öneririz
|
||||
| Konu | Konu Yazarı | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
| SATA Disklere İşletim Sistemi Kurulumu (Resimli Anlatım) | Arise | Donanım | 22 | 03-01-2010 19:01 |
| vBulletin Kurulumu (Resimli Anlatım) | ~wicked | VBulletin | 3 | 15-02-2009 17:17 |
| Ubuntu Kurulumu - Resimli Anlatım | AK.RU.BE | Linux Dağıtımları | 10 | 21-05-2008 00:56 |
| Dj Programmlar | dockhanger | Programlar | 10 | 28-05-2006 22:45 |
| Mandarake Community 10.1 Kurulumu * Resimli Anlatım * | st.cryptic | Linux Dağıtımları | 9 | 28-01-2006 19:04 |
|
|