bağlantı hızımı nasıl yükseltirim plss yardımmarkadaşalr bizim okulda bir lan war we biz hepimiz ana bir bile bağlıyız belki 500 belki 1000 bilgisayar war ağ uzerinde bağlantısı hızlı netten çabuk bişiler indiren ark warmış ama
Konu taxim tarafından açılmış, 2942 kişi tarafından görüntülenip, 24 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
bağlantı hızımı nasıl yükseltirim plss yardımm konusundaki toplam yorum: 24, okunma sayısı: 2942. |
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2007
Üye numarası: #103998 Yer: GABAR'da PUsU da
Karma etkisi: 38
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 3204
|
arkadaşalr bizim okulda bir lan war we biz hepimiz ana bir bile bağlıyız belki 500 belki 1000 bilgisayar war ağ uzerinde bağlantısı hızlı netten çabuk bişiler indiren ark warmış ama bunu nasıl yaptıklarını anlatmıyolar fakat bazılarının deyişine göre 4 5 ayrı ayrı ip aynı bilgisayarda sahiplermiş yardımcı olursanız çok makbule gecer şimdiden sagolun
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Oct 2006
Üye numarası: #96379
Karma etkisi: 6264
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 625645
|
öyle birşey yapıyolarsa anlatmıyolarsa Anlatılmayan birşeyden hep kuşkulanın doğru olmama ihtimali olabilir..
Bu konuda bazı görüşlerim olabilir ama networking böümüne yazarsanız daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2005
Üye numarası: #7529 Yer: Ankara-Aydın
Karma etkisi: 1433
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 142202
|
sonuçta ana makinada eğer dhcp server aracıyLA bi ip dağıtımı varsa ki o kadar büyük bi yapıda kesin vardır.
KendiLeri nası ip vericekLer... 1000 ip den mutLaka o networkde ip çakışması oLAcaktır. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Cool Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2006
Üye numarası: #74542
Karma etkisi: 7
![]() ![]() Karma: 180
|
ORda olmadan Bişeyler denmesi kesin bir sonuc zor Dostum
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Daimi Üye
|
kardeş bak çakışma falan yok her yurdun kendine ait çıkışı war şimdi mesela 212.12.13.1 gibi link çelikmesi faln warmış nasıl oluyorsa işte biri el atsa çözecem ben bunu
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Hızlı Çırak
![]() ![]() Kayıt Tarihi: Apr 2006
Üye numarası: #63760 Yer: misin yemez misin?
Karma etkisi: 8
![]() ![]() Karma: 138
|
kardesim ne olursa olsun ip cakismasi olur.Bence bu dedigin senin hafif yas bisey.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Daimi Üye
|
ne çatışması bakın adamlar her bina ya değişik hat wermişler
1.bina 198.12.14.1 2.bina 198.12.18.1 gibi nasıl çatışma olacak oke bilmiyenle bişi yamasın forum kirlenmesin iplerde sallama ama metod bu |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2005
Üye numarası: #7529 Yer: Ankara-Aydın
Karma etkisi: 1433
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 142202
|
tmm bi binada 200 kişi oLSa
192.12.14.1 192.12.14.255 arası oLur taş çatLasa 254 ip den 200 ü kuLLanıLıyo yane... çakışma oLmama oLasıLığı çok düşük ![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Hızlı Çırak
![]() ![]() Kayıt Tarihi: Oct 2006
Üye numarası: #93804
Karma etkisi: 19
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1381
|
Bende aynı sorundan şiyaketçiyim daha önce konuyu yazdım wireless bölümüne burda benzer konu varmış. burada da yazayım.
selamlar, benim bağlandığım modeme yaklaşık 15 20 kişi civarında kişi bağlanıyor çoğu wireless olarak bağlantı yapıyor, ben kablo ile bağlantı yapıyorum. Modeme bağlı kullanıcı sayısı çok olduğu için benim bağlantım aşırı derece düşüyor biraz önce ttnet hzı testi yaptı 21k/ 3kb/sn çıktı. Ama wirelessla bağlananlarda bu o kadar çok düşmüyor. Ayrıca çok kopuyorum, online bir oyun oynadığım için her disconnect benim 2 saatimi götürüyor. bugün 4 kere dc oldum. Yok mu bunun bir çözümü , bir arkadaşım vardı daha önce o modeme virüs attığını söylemişti başka yerden kendi bağlantısını hızlandırmış . Bugün acaip sinirlendim modemin antenlerini çalma noktasındayım o kadar. ![]() net gittiğinde bu yazı çıkıyo hep. modemin markası sanırım yardımcı olmak isteyenlere yararı olur diye koyuyorum. yardım edin şu garibana ![]() Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=125160 http://http://www.zyxel.com.tw/web/index.php http://http://192.168.1.1/zCfgTryAgain.html resim olarak atacaktım onu bile upload edemiyorum mal bu adamlar 1m luk vcdleri 2de gün netten indiyolar. ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
1st Class WarrioR
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2005
Üye numarası: #19756
Karma etkisi: 7746
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 773439
|
taxim network hakkında açıklama yaparsan daha iyi olabilir mesela pc bazlı bi limitleme mi var yani 20 pc var hepsine eşitmi bölünüyo yoksa bi havuz herkes orayı ortaklaşa kullanıyo o tarz mı yani çok kısıtlı bilgi vermişsin bi çok şey olabilir =) hatta hiç bişeyde olabilir yani
daha fazla bilgi yazarsan düzgün bi cevap verebilirim Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=125160 MyXoMa sana gelince 20 kişi diyosun bağlantı hızın kaç ? 2048 olduğunu varsayarsak böl 20 ye =) çok bi performans bekleme bence =) |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Daimi Üye
|
mainliner herkeze belli bir kullanım limiti werilmiş ip çakışmasıda yok hersey kurallı ıntızamlı işliyor yukarda yazdığım gibi
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
1st Class WarrioR
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2005
|
eğer dediğin gibi herkese tek tek limit verilmişse ve bu limit ip bazlıysa (ip başına 10kb/sn download gibi) (sen ip ile ilgili olduğunu söylediğin için böyle bir örnek veriyorum) pc ne birden fazla ip vererek yapabilirsin BELKİ ip çakışması yaşamaman için alacağın ip'ye ping at böylece öyle bir pc olup olmadığını anlarsın ( tabi firewall ping i engellemiyorsa) aklıma bir çözüm gelmiyo bu şartlar altında üzgünüm. Kolay gelsin
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Elit Üye
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2006
Üye numarası: #47520 Yer: denizde
Karma etkisi: 61554
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 6152345
|
clean programı kullan dojnamını yenile temiz format adam gibi program kullan saygılar
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Hızlı Çırak
![]() ![]() Kayıt Tarihi: Oct 2006
Üye numarası: #93804
Karma etkisi: 19
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1381
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
1st Class WarrioR
|
MyXoMa 1024 bağlantı hızınla diğerlerine zarar vermeden bunu yapamazsın zaten 3 kişi download yapsa (bazı torrent programları upload'ı da kasıyor) senin hızın 26kb/sn gibi bi değer alır ki sen 20 kişi diyosun bu yüzden dediğin olay biraz zor
üzgünüm anca diğerlerinin interneti kullanmamalarını sağlarsan 1024 sana kalır ![]() |
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|
|