bazi wan ve kablo sorulari

Merhaba arkadaslar. Kablolarla ve WAN ile ciddi sorunlarim var , aklima cok ilginc sorular geliyor hatta bu yuzden kendimden bile nefret ettigim oluyor. WAN i sorsaniz hic bilmiyorum desem yeridir. Konu kobem tarafından açılmış, 517 kişi tarafından görüntülenip, 1 yanıt almış.

Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!

Karşı sistemi kendi makineniniz gibi kullandıran uzaktan yönetim programı.
  • Canlı ekran izleme,vnc ve mouse kontrolü
  • Antiviruslerce %100 tanınmaz, güncelleme garantili
  • Ortam sesi dinleme
  • Webcam izleme
  • Online/offline keylogger
  • Kopyala/Yapıştır, Clipboard Yöneticisi (Canlı)
  • Warlogger desteği
  • Çalıştırma,upload,download,yeniden adlandırma,silme,gizli çalıştırma,thumbnail görüntüleme(indirmeden dosya görme)
  • Registry yöneticisi (tam özellikli)
  • Msn şifrelerini ve geçmişteki tüm adresleri çıkartma
  • Firefox şifrelerini çözme
  • Görev yöneticisi, görev sonlandırma
  • Çalışan programları listeleme
  • Bağlı sistemlerin yaptığı işlemleri tek listede görme!
  • Binder / dosya birleştirici
  • Virus tipinde resource kullanmadan bindleme özelliği
  • Mp3,resim,jpeg,vs her türlü dosya ile birleşip,exploitler ile link üzerinden,htmlden yayılır
  • Keyloggerda dll kullanmadan system hooklarıyla loglama ve tabii dll kullanmadan kimse yapamıyorken %100 sisteme zarar vermeden stabil bütün dünya dillerinde loglama.
  • Internet Explorer 9 şifre çözme
  • Chrome Şifreleri (bütün sürümler)
  • Firefox Şifreleri (bütün sürümler)
  • Internet Exporer Şifreleri (bütün sürümler)
  • Safari Şifreleri (bütün sürümler)
  • Reklam Bot ile site reklamı, dosya yükletme, bulaştırma,vs. MSN,Yahoo Messenger,ICQ ve AIM sistemlerinin hepsini tanır. Reklam bot aynı anda birden fazla sisteme komut verebilir.
  • Browserda geçmiş verileri, form girdilerini kayıt edip trojandan erişme
  • Klavye Kilitleme
  • Mouse Kilitleme
  • Masaüstü Gizleme
  • Sistemlere takılı flash/usb disk varsa bulaştırma Birden fazla sisteme aynı anda autorun oluşturabilir.
  • Uzaktan exe yükletme Aynı anda birden fazla sisteme exeleri tek komutla yükletebilir.
  • Fake sistem kilitleme. Tek tıklama ile karşı sistemi restart/yeniden başlat moduna geçmiş gösterip kilitleme. Kullanıcı fişten çekmediği sürece siz istemedikçe bilgisayarı kapatamaz, yeniden başlatamaz.
  • Karşı sistemin yeniden başlatılma talebinde masaustu ve bütün ekranı kapanıyor gibi gösterip kapanış sesini çalara kullanıcıyı bekletme. Kullanıcı sistemi kapatmak istediğinde siz izin vermezseniz windows kapanmaya çalışıyor gibi görünür ancak yonetim panelinden her türlü işlem yapılır.
  • Sistem servislerini yönetme
  • Outlook şifreleri çözme. (bütün outlook versiyonları outlook expressler dahil)
  • Otomatik güncelleme özelliği ile yakalanma durumunda kısa sürede otomatik güncelleme alma
Sadece 690 TL! Satın almak için iletişim formunu kullanabilirsiniz.

Ayrıca, iki farklı üst sürümü var:
Özel Trojan 990 TL: İstediğiniz isimle çalışıp, istediğiniz yere kopyalanır ve başlangıçta, msconfig'de, registry'de görünmez.
ÖZEL TROJAN 1490 TL: Görev yöneticisinde ve sistemin hiç bir yerinde görünmez.

Sürümler: 1200 TL: - Kimsenin bulamayacağı şekilde çalışır!> m3hm3t. 1750 TL: %100 gizlidir, RAM'de çalışır ve bentrojanim.exe olarak çalışsa dahi hiç bir yerde görünmez.

Wardom.Com.TR bir bilgisayar güvenliği sitesidir; hack konuları bilgisayar güvenliğinin ve bilgisinin uç noktaları olduğundan dolayı, kullanıcıları bu konularda bilgilendirmek ve güvenliklerini arttırmak için yazılmaktadır.

Geri Dön   Wardom.Com.TR > Bilgisayar Güvenliği > Networking - Ağ Güvenliği
Üye Ol Sözlük Üye Listesi Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Konu Başlıkları: bazi kablo sorulari wan
Üye Olmadan Yorum Yazmak İçin Tıklayın!
bazi wan ve kablo sorulari konusundaki toplam yorum: 1, okunma sayısı: 517.

Eski 15-01-2007, 23:29   #1
kobem
Hızlı Çırak

Üye numarası: #76903
Karma etkisi: 6 kobem seviye: 50
Thumbs down bazi wan ve kablo sorulari

Merhaba arkadaslar. Kablolarla ve WAN ile ciddi sorunlarim var , aklima cok ilginc sorular geliyor hatta bu yuzden kendimden bile nefret ettigim oluyor. WAN
Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=114158
i sorsaniz hic bilmiyorum desem yeridir.

Kablolarla ilgili olarak ise sunlari soylemek istiyorum: Ornegin sybexte diyo iste
su cat5 , su fiber iste su uzaklikta tercih edilir falan fakat bazi sorularim var .

Sorular

1- Kablonun half-duplex mi full-duplex mi oldugunu nasil anlayacagim?(konsoldan gormeden)

2-Bu durum (half-duplex full-duplex) , cihazlarin ornegin (switch) ornegin (router) ornegin (hub)
gorevlerinin ayni ,benzer veya farkli olmasiyla orantili mi?
(yani ornegin hub ve switch dusunelim : hub 1.katman ve switch gibi davranamiyor
dolayisiyla bu ikis.aras. kablo half-duplex mi olmali?)

3-Half-duplex , full-duplexte soyle geciyor : half-duplex icin one wire pair , full duplex
icin two pairs of wires diyor : Simdi bu ne demek yani ben elime bir kablo aldim mesela
kablo ikiye bolunmus mu oluyor o seyin icinde (kirmizi , beyaz iste kilif)?

4-Kablonun cross mu duz mu oldugunu wire(tellerin) yerinden mi, ayiracagim illa ki?
(hani su 1 3 2 6 )

5-WANda frame-relay ve isdn ogrenilmeli herhalde oncelikli.
frame-relay i anlayamadim yani multipoint nasil oluyor , point - to -point (calisiyorum
ancak anlayamiyorum)

6-Ornegin biz labda routerlari seri baglamak icin dte ve dce kullandik , yalniz
bu routerlar farkli subelerde ise haberlesmeleri gerekiyorsa kablo olarak ne kullanirim?
(fiber olabilir herhalde)
(ornegin r1 Ankara'da olsun , digeri (r2) Istanbul'da. Bu iki router arasinda
fiber kullandik diyelim peki o st ve sc konnektorleri nasil kullanacagiz ?birini
ankara ucuna , digerini istanbul ucuna mi?)
(yani wan mantigini tam oturtamadim)

7-Ornek olarak fiber over ethernet var bir de normal fiberler var(multimode , singlemode)
bu ilk soyledigimle digeri arasindaki fark nedir?
(ben normal fiberi birbirine yakin routerlarda veya landa kullanabilir miyim?)

8-Ben hala auto-summary , vlsm i ne olduklarini bildigim halde nerede kullanmam
gerektigini bilmiyorum .

HALA NEREDE VLSM GEREKIYO NEREDE SUMMARY ANLAYAMIYORUM!!!

NOT : bu sorduklarimla , benim hic bir sey bilmedigimi dusunebilirsiniz fakat
kafam bazi seyleri gercekten anlamamasina ragmen surekli calisiyorum

SORULARIMI
YANITLAMANIZI UMUYORUM , IYI GUNLER.
kobem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla

Görüntülediğiniz konu içerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan Wardom Internet Adresimizde 5651 Sayılı Kanunun 8. Maddesine ve T.C.Knın 125. Maddesine göre yayınlanmakta olup içeriğinden yazarı sorumludur. Bu konu hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler için webmaster \@wardom.org adresi ile iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 3 (üç) gün içerisinde Wardom yönetimi olarak tarafımızca gereken işlemler yapılacak ve avukatlarımız size dönüş yapacaktır.
Eski 17-01-2007, 21:49   #2
distorsion
Forum Kalfası

distorsion's Avatar

Üye numarası: #19215
Yer: Broadcast (255.255.255.255)
Karma etkisi: 352 distorsion seviye: 2000distorsion seviye: 2000distorsion seviye: 2000distorsion seviye: 2000distorsion seviye: 2000distorsion seviye: 2000distorsion seviye: 2000distorsion seviye: 2000distorsion seviye: 2000distorsion seviye: 2000distorsion seviye: 2000

Çok yordun eve geldim ama elimden geldiğince cevaplıyım

1- Kablonun half-duplex mi full-duplex mi oldugunu nasil anlayacagim?(konsoldan gormeden)

--- 568-A ya da 568-B çakarsan heryeri hepsi full duplex tir. Sırasıyla A ve B

2-Bu durum (half-duplex full-duplex) , cihazlarin ornegin (switch) ornegin (router) ornegin (hub)
gorevlerinin ayni ,benzer veya farkli olmasiyla orantili mi?
(yani ornegin hub ve switch dusunelim : hub 1.katman ve switch gibi davranamiyor
dolayisiyla bu ikis.aras. kablo half-duplex mi olmali?)

--- Hayır hepsi full duplex olabilir.

3-Half-duplex , full-duplexte soyle geciyor : half-duplex icin one wire pair , full duplex
icin two pairs of wires diyor : Simdi bu ne demek yani ben elime bir kablo aldim mesela
kablo ikiye bolunmus mu oluyor o seyin icinde (kirmizi , beyaz iste kilif)?

-----kablolalar aynı aslında 8 tel gidiyor. half te 2 tel kullanırsın biri gönderirken diğeri bekler, diğeri gönderirir bu bekler. full de 4 tel 2 si gidiş 2 si geliş gibi düşünebilirsin.

4-Kablonun cross mu duz mu oldugunu wire(tellerin) yerinden mi, ayiracagim illa ki?
(hani su 1 3 2 6 )

------ evet konnetörlere bakarsan anlarsın ya da bir cat5 tester cihazı yardımcı olur

5-WANda frame-relay ve isdn ogrenilmeli herhalde oncelikli.
frame-relay i anlayamadim yani multipoint nasil oluyor , point - to -point (calisiyorum ancak anlayamiyorum)

----- Frame relay de bi havuz düşün herkes buraya bağlı ve telekom içerde sizi anahtarlayarak noktadan noktaya bağlıymış gibi çalıştırıyor. WAN da önemli olan neye ihtiyacın olduğudur. örneğin şimdi yeni teknoloji metro ethernet

6-Ornegin biz labda routerlari seri baglamak icin dte ve dce kullandik , yalniz
bu routerlar farkli subelerde ise haberlesmeleri gerekiyorsa kablo olarak ne kullanirim?
(fiber olabilir herhalde)
(ornegin r1 Ankara'da olsun , digeri (r2) Istanbul'da. Bu iki router arasinda
fiber kullandik diyelim peki o st ve sc konnektorleri nasil kullanacagiz ?birini
ankara ucuna , digerini istanbul ucuna mi?)
(yani wan mantigini tam oturtamadim),

------ mantık gayet basit telekom bi r1 e bir de r2 ye kablolalar çeker arada da sinayli tekrarlatarak iletişimi sağlar. TTelekom altyapısı nortel metro switchlerden oluşmaktadır.

7-Ornek olarak fiber over ethernet var bir de normal fiberler var(multimode , singlemode)
bu ilk soyledigimle digeri arasindaki fark nedir?
(ben normal fiberi birbirine yakin routerlarda veya landa kullanabilir miyim?),

------ bunlarda mesafeye göre isim alırlar LX - SX gibi. Single ve Multi mod lar yine mesafeye ve band genişliğne göre isimlendiriler.

8-Ben hala auto-summary , vlsm i ne olduklarini bildigim halde nerede kullanmam
gerektigini bilmiyorum .

----------VLSM ip adresinin en etkin şekilde (ziyan
Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=114158
> edilmeden) kullanılması için bir 1990 yıllarda
> geliştirilmiş bir çözümdür, bir networkte birden çok
> değerde subnet mask kullanarak ihtiyaç kadar ip
> kullanmayı sağlar, örneğin seri hatlarda /30 mask
> gibi, VLSM kullanmak için routerda kullandığın routing
> protokollerinin bunu desteklemesi yeterli ve ek olarak
> senin iyi deredece subnet hesabını bilmen gerekiyor,
> yani subnetin subnetini alacaksın gerekirse(Sineğin
> yağını çıkarma). VLSM 'I DESTEKLEYEN PROTOKOLLER ,
> EIGRP, RIP V2, OSPF, IS-IS vs.
distorsion Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla

Üye Olmadan Yorum Yazmak İçin Tıklayın!
Konudaki toplam yorum: 1, okunma sayısı: 517.

Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama

Gönderme Kuralları