Besmele hakkında bilgi ?Lütfen bu konuda yardımcı olurmusunuz ?
Konu ramet tarafından açılmış, 312 kişi tarafından görüntülenip, 6 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Besmele hakkında bilgi ? konusundaki toplam yorum: 6, okunma sayısı: 312. |
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Jul 2011
Üye numarası: #554848 Yer: Sakarya
Karma etkisi: 0
![]() Karma: 10
|
Lütfen bu konuda yardımcı olurmusunuz ?
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Oct 2010
Üye numarası: #495777 Yer: gelecek misin...?
Karma etkisi: 9694
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 968818
|
BESMELE
Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla anlamına gelen "Bismillâhirrahmânirrahîm" âyetinin adıdır. Besmeleye "Allah'ın adını anmak" anlamına gelen "tesmiye" de denir. Besmele, Neml sûresinin 30. âyetinin bir bölümü ve Fâtiha sûresinin ilk âyetidir. Tevbe sûresi hâriç diğer sûrelerin başında besmele yazılmıştır. Sûre başlarındaki besmeleler, müstakil birer âyettir. Ancak o sûreye dahil değildir. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=499104 Peygamberimiz (a.s.) her hayırlı işe besmele ile başlanmasını tavsiye etmiş ve "Besmele ile başlanmayan her iş bereketsiz ve sonu güdüktür" buyurmuştur (Aclûni, Keşfü'l-Hafa, II,174). Kur'ân okumaya, bir şey yiyip içmeye ve bir işe başlanırken besmele çekilir. Kur'ân'da Allah'ın adı anılmadan kesilen hayvanların etlerinin yenmeyeceği bildirilmiştir (En'âm, 6/121). Besmele çeken insan; başka bir varlık adına değil sâdece Allah adına, O'nun rızası için ve O'nun izniyle başlıyorum, demiş olur. Besmelede Yüce Yaratıcının üç ismi geçmektedir: Allah, Rahman ve Rahim. Besmele çeken Kur'ân okumuş ve Allah'ı anmış olur. (İ.K.) |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Çırak
|
Bende arakadasımızın soruma cevap vererek yorum yaptığı gibi diyanet işleri başkanlığının web sitesinden alıntı yaparak ve bunu kaynakta gösterek konu açmıştım ama ne yazıkki farklı bi durumla karşılaştım. Cevap veren arakdaşıma ve size çok teşekkür ederim sizin bana verdiğiniz cevabı ben konu olarak açmıştım ama kaldırılmıştı .
|
|
|
|
|
|
#5 | ||
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Oct 2010
Üye numarası: #495777 Yer: gelecek misin...?
Karma etkisi: 9694
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 968818
|
Alıntı:
Alıntı:
|
||
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Çırak
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Çırak
|
|
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Bu Konuda Aradığınızı Bulamadıysanız Şunlara Bakmanızı Öneririz
|
||||
| Konu | Konu Yazarı | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
| Noel baba kimdir? Noel baba Hakkında Bilgi: | rotaredoM | Unuttuklarımız / Hatırlatmak İstedikleriniz | 11 | 29-12-2011 09:32 |
| bilişim suçları hakkında bilgi | red_davil | Çöp Kutusu | 4 | 18-11-2007 23:18 |
| Proxy Türleri Hakkında Bilgi İstiyorum | xiron_37 | Yardım | 2 | 01-10-2006 12:27 |
| Fresh Diagnose 7.20 (PC niz Hakkında Bilgi edinin ve Problemleri Çözün) | st.cryptic | Programlar | 0 | 21-12-2005 18:37 |
|
|