Bilgisayar adı host name değiştirmeservere bağlı 20 bilgisayarımızdan biri çöktü. paket program yüklüydü. diğer bilgisayarımızdan imaj alarak çöken bilgisayara yükledik. fakat bilgisayar açılıyor ağda aynı isimli birden fazla bilgisayar var uyarısı veriyor. ağda paket
Konu semihicel tarafından açılmış, 1396 kişi tarafından görüntülenip, 4 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Bilgisayar adı host name değiştirme konusundaki toplam yorum: 4, okunma sayısı: 1396. |
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Oct 2007
Üye numarası: #150558
Karma etkisi: 0
![]() Karma: 10
|
servere bağlı 20 bilgisayarımızdan biri çöktü. paket program yüklüydü. diğer bilgisayarımızdan imaj alarak çöken bilgisayara yükledik. fakat bilgisayar açılıyor ağda aynı isimli birden fazla bilgisayar var uyarısı veriyor. ağda paket program çalışmıyor. çöken bilgisayarın adını kurulan bu bilgisayara verilebilir mi? host name değiştirilebilir mi? oturum açma yeri değiştirilebilir mi?
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Cool Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Jan 2008
Üye numarası: #188320
Karma etkisi: 6
![]() ![]() Karma: 194
|
adamım SID numaraları cakıstıgı icin o problemi yasarsın tabi...NEW SID diye bi program var..o programı indir ve cöken pcde calıstırıp kurulumu yap..bi restart at makinaya..artık her makina farklı SID numarası aldıgından sorun olmucaktır..programın icinde generate yapan bi sistem var..her makinaya farklı numara atıyo..sorun düzelicektir..bizzat kendim denedim bu programı gercekten ise yarıyo..kurumsal taraftada cok kullanılır..kolay gelsin..
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2005
Üye numarası: #4218
![]() ![]() ![]() Karma: -275
|
ıyıde kardes zaten sen dıger makınenın ımage sını alıp yukledın otomatıkman senın networkunde ıkı tane aynı ısımlı pc oldu cakısması normal sen sonradan yukledın makınenın ısmını degıstır sorun duzelecek
bunun ıcın bılgısayarım ozellıkler bılgısayar adı degısırde oradan degıstır sorun olmaz Ip sınıde kontrol et sabıt verıldıgı ıcın oda cakısabılır Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=186625 sorun duzelmesse msn den yardımcı olmaya calısababılırım mezar-6@hotmail.com |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Oct 2007
Üye numarası: #150558
![]() Karma: 10
|
new sıd deneyecem bilgisayarımdan bilgisayar adını değiştirmeyi denedim. olmadı etki alanını değişikliği istiyor etki alanı aynı. ip farklı deneyecem bakalım ne olacak
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Cool Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Jan 2008
Üye numarası: #188320
Karma etkisi: 6