Bir Bedevinin Atatürk ile ilgili kehaneti...İtalyanlar uzun süredir elde etmek istedikleri Trablusgarp'a (Bugünkü Libya) 1911 yılında saldırmışlardı. Osmanlı Ordusu Anavatanı'ndan uzakta çarpışıyordu. Bu sıralarda bir grup subay da savaşa katılmak için Bingazi şehrine gidiyordu. Bunların
Konu ela__ tarafından açılmış, 1127 kişi tarafından görüntülenip, 24 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Bir Bedevinin Atatürk ile ilgili kehaneti... konusundaki toplam yorum: 24, okunma sayısı: 1127. |
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Hızlı Çırak
![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2006
Üye numarası: #69013
Karma etkisi: 7
![]() Karma: 32
|
İtalyanlar uzun süredir elde etmek istedikleri Trablusgarp'a (Bugünkü Libya) 1911 yılında saldırmışlardı. Osmanlı Ordusu Anavatanı'ndan uzakta çarpışıyordu. Bu sıralarda bir grup subay da savaşa katılmak için Bingazi şehrine gidiyordu. Bunların arasında Mustafa Kemal de bulunuyordu.
Yolda bir bedeviye rastladılar. Bu adam el falından çok iyi anladığını söyleyerek genç subayların fallarına bakmayı teklif etti. Hepsi avuçlarını gösterdiler. Talihlerini öğrenmek istediler. Sıra Mustafa Kemal'e gelmişti. Önce elini uzatmak istemedi. Arkadaşlarının ısrarı üzerine O da elini bedeviye uzattı. Sarışın subayın elini sert avuçlarına alan bedevi, bu elin çizgilerine bakar bakmaz, yerinden ayağa fırladı ve büyük bir heyecanla haykırmaya başladı: Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=66063 "Sen padişah olacaksın... Padişah olacak ve 15 yıl hüküm süreceksin..." Gülüştüler ve yollarına devam ettiler... Yıl: 1911'di... Aradan yıllar geçti. 12 yıl sonra Atatürk, genç Türkiye Devleti'nin Cumhurbaşkanı oldu. Cumhuriyetin 14. yılının sonlarına yaklaşıldığında hastalığı iyice ilerlemişti. Karaciğerinin şiştiğini görenler: "İçme paşam" dedikleri zaman, O, Bingazi yollarındaki el falına bakan bedeviyi hatırlatarak güldü: "Arap vaktiyle söylemişti... Bizim padişahlık nasıl olsa 15 yıl sürecektir. Hesapça bu son senemizdir." Yıl: 1938'di... Daha sonra yanında bulunan Fuat Bulca'ya eğilip fısıldar: "Bingazi'deki falcıyı hatırladın mı. Bana 15 yıl hükümdarlık yapacaksın demişti... İşte 15 yıl Fuat... Vadem doldu..." Atatürk'ün sağlık durumunun endişe verici boyutlarda olduğunu bilen Fuat Bulca yutkunup, endişeyle O'nun yüzüne bakar: "Siz hani falcılara inanmazdınız Paşam?"der. Atatürk bunun üzerine Fuat Bulca'nın koluna dokunup, aynı odada bulunan Hasan Rıza ve Cevad Abbas'ı göstererek; yavaş bir ses tonuyla şunları söyler: "Bu sırrı sakın onlarla paylaşma... Aramızda kalsın..." ALINTIDIR... Daha önce yayınlandıysa kusura bakmayın... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2005
Üye numarası: #8507 Yer: im adamı ha
Karma etkisi: 27
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1847
|
Evet bir bayan oalrak sizleridne paylaşım yaptığını görmek, aramıza katıldığını görmek mutlu ediyor insanı. Güzel bir paylaşım sağolun
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Cool Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2006
Üye numarası: #57065
![]() Karma: 39
|
gayet güzel ancak doğru olduğuna inanmıyorum
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2006
Üye numarası: #68634 Yer: Beyoğlu
Karma etkisi: 2696
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 268710
|
Aceba gerçekmi? Düşündürücü
teşekkürler |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2006
Üye numarası: #68197 Yer: im seni!
Karma etkisi: 765
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 75563
|
verdiğin bilgiler için teşekkürler. emeğine sağlık
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Hızlı Çırak
|
arkadaşlar zaten alıntı doğruluğu tabi ki tartışılır bir unsur ama gördüm okudum dikkatimi çekti ve paylaşmak istedim hepsi bu... doğru ya da yanlış sonuçta bu da yayınlanan bir şey...teşekkür ederim teşekkürleriniz için...
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2005
Üye numarası: #25487 Yer: yakın hıyar tarlalarının arkasında tuz fabrikasının yanı:D
Karma etkisi: 153
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 14586
|
güzel konular açtın bugün ela
atatürkçü adamı her zaman severim ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Hızlı Çırak
|
merci zaten hack kısmı pek fazla alanım değil diğer alanlar için üye oldum ve dün üye oldum
![]() |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Co-Admin
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Feb 2005
Üye numarası: #2199 Yer: Kastamonu - 37
Karma etkisi: 375223
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 37520707
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Apr 2006
Üye numarası: #63572
Karma etkisi: 8
![]() ![]() Karma: 108
|
boş şeyler bunlar
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Hızlı Çırak
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2005
Üye numarası: #25922 Yer: ben de anlamadım yerimi malatya-van arası heryer :D
Karma etkisi: 4262
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 424888
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Nov 2004
Üye numarası: #419 Yer: mi Akdeniz Çocuğu?
Karma etkisi: 3809
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 379900
|
Paylaşım için teşekkürler hoşgeldin
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Hızlı Çırak
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2006
Üye numarası: #50137
Karma etkisi: 12
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 552
|
vay canına yhaaa =)) bööle şeyhlere pek inanmam banda bi falcı kordonda baktı futbolcu olcan dedi senesine sol ayak bilekten! krıldı =)) o kadını görsem saten paramı geri isticem..
bu arad hoshkeldin ve imzandaki resim sanamı ait çok hoşuma gitti =)) |
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|
|