Bir şaşkının notlarıDaha önce verilip verilmediğini bilemiyorum ( ben okumadım enazından ) arama yapıldığında bazen kelimeler aynı olmadığından bulunamayabiliyor affınıza sığınarak konuyu açtım ... Bir 'şaşkın'ın notları! Yaklaşık bir haftadır geçmişimi sorguluyorum.
Konu yasba tarafından açılmış, 387 kişi tarafından görüntülenip, 7 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Bir şaşkının notları konusundaki toplam yorum: 7, okunma sayısı: 387. |
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2006
Üye numarası: #55471
Karma etkisi: 20514
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 2049777
|
Daha önce verilip verilmediğini bilemiyorum ( ben okumadım enazından ) arama yapıldığında bazen kelimeler aynı olmadığından bulunamayabiliyor affınıza sığınarak konuyu açtım ...
Bir 'şaşkın'ın notları! Yaklaşık bir haftadır geçmişimi sorguluyorum. Meğer ne kadar yalan-yanlış (!) bilgilerle donatılmışım... Oysa "vatana millete hayırlı bir evlat" olarak yetiştirdi beni "cumhuriyetin ilk öğretmenlerinden" biri olan babam... Varını yoğunu bunun için harcadı! İyi ama ben "vatan"ı da "millet"i de hiç tanımamışım ki! Çünkü bana "vatan" diye; "bölünmesi mümkün olmayan" topraklar öğretilmişti. Bu topraklarda yaşayan herkes bizdendi. Bu yüzden kimseye "Laz mısın, Kürt müsün" diye sormadım hayatım boyunca. "Bölünmesi akla bile getirilemeyecek" bu topraklarda benimle birlikte yaşadığına göre "vatandaşımdı..." Kimsenin dini de ilgilendirmedi beni! En yakın arkadaşlarımdan birinin adı Nişan'dı, diğerinin Raffi... Dilimizin en güzel şiirlerini yüksek sesle okurduk birbirimize... Ben onların "Ermeni" olduklarının bile farkında olmadım, onlar bana bir kez bile "Sen Türksün, Müslümansın, bizden değilsin" demedi... Korktuk mu aynı çığlığı basardık: "Aman Allahım..." Aynı sözlerle vedalaşırdık: "Allaha ısmarladık..." Şaşırınca "Allah Allah" diye tepki verirdik birlikte... İçimizden biri şaka yapınca, "Allah müstahakını versin" derdi diğeri! Yani aynı Allah'a inanırdık... Gerisi çok da önemli değildi bu yüzden... Askerdeyken yanımda Fener Rum Patrikhanesi'nde görevli "Yorgo" vardı; manga arkadaşım! Atış talimine de çıktık birlikte, gece tatbikatına da... "Vatan... Sana... Canım... Feda!" diye birlikte haykırdık içtima alanına yürürken... Annesi de babası da Rum'du ama (bölük yazıcısı olduğum için biliyorum) ana dili Türkçeydi Yorgo'nun, vatanı da Türkiye... Ve bundan asla kompleksduymazdı! *** Bugün 46 yaşındayım... Öğreniyorum ki "vatan" dediğin aslında bölünebilirmiş... Ankara'dan birileri bu gerçeği artık görmeliymiş! Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=155900 Türk vatandaşı olduğu için milletvekili seçilebilen biri, "bildiği yabancı dil" sorulunca "Türkçe" diye yanıt verebilirmiş... İlkokulda öğretmenimin heyecanla anlattığı Atatürk ilkeleri ve devrimleri "ideoloji"ymiş mesela! Saltanatın, hilafetin kaldırılmasını sağlayan düzenlemelerin anayasayla güvence altına alınması "anti demokratikmiş..." Bizim uğruna canımızı vermeye hazır olduğumuz değerlerin tümü masalmış meğer! *** Şaşkınım... Üzgünüm... "Vatana millete hayırlı evlat" olması için emek harcanan milyonlarca vatandaşım gibi perişanım! İlk öğretmenim Neriman Hanım... Beni ben yapanlardan Emrullah Öğretmenim! Liseden edebiyat hocam Sabahat Ana... Sırtında kerpiç taşıyıp Anadolu'nun onlarca köyünde okul yapan babam; neredesiniz? Kafam çok karışık... Beni yanlış yetiştirmiş olabilir misiniz? Tüm "iyi"lerim aslında bu kadar "kötü" çıkabilir mi? Lütfen çıkın ve bana söyleyin: Siz mi hata yaptınız; yoksa bugün birileri bizi kandırıyor mu? Bugün ileti olarak aldım çok hoşuma gitti . |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2007
Üye numarası: #130917 Yer: BİR DEVRİN BATTIĞI YER
Karma etkisi: 73
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 6821
|
güzel bir yazı ve aynı zamanda gercekçide
en basından beri hep savundugumuz aslında cocukluktakı arkadasın bugunun dusmanı olarak gorulmesının yanlıs olduguydu....... fakat ne yorgo ne raffi nede emrullah hoca bugüne getiren olayları........ olayları bugune getırıp kardesı kardese arkadası arkadasa kusturen diğer hocalar baska raffiler....... Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=155900 kacınılmaz ve yıllar oncesınden planlanan son |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2006
Üye numarası: #67345 Yer: ESENLER
Karma etkisi: 16107
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1609709
|
Müthiş bir yazı çok teşekkürler
Edit: Daha önce karma vermişim.Borcum olsun... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2006
Üye numarası: #50243 Yer: Ankara
Karma etkisi: 20834
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 2082174
|
Beni çok etkiledi
Küstürdüler bizi birbirimize... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2006
Üye numarası: #71884 Yer: bırakıcam bu işleri,gidicem buralardan
Karma etkisi: 83
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 7685
|
güzel yazı ve herşeyi anlatıyor...
ellerine sağlık... |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2006
Üye numarası: #47450 Yer: İzmir & Yali
Karma etkisi: 1076
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 106917
|
diyecek bişi bulamadim cok tesekkürler
+k Düzenleyen nyphetamyne : 28-08-2007 at 10:49. Sebep: EDİT |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Aug 2005
Üye numarası: #31099 Yer: İzmir
Karma etkisi: 723
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 71508
|
Söylenecek çok şey var bence.Her azınlık hakkını almak istiyor bizde tereddüt etmeden veriyoruz.Meclisimize köpekler girmiş olabilir.Aynı şeyi meclis-i mebusanda da yaşadık.Çok uğraşlar vererek kan dökerek bunun ceremesini çektik.O zaman bütün bir millet olarak ayağa kalktık.Ama şimdi........
Bu yazıda acıtasyondan başka birşey değildir!!!Kanmayın bunlara. Sadece bizim yumuşak karnımıza vuruyorlar.Sokaklarda insanlar kürtçe konuşuyor,güney doğuda okullarda öğrencilere İstiklal marşımızı okutamıyor bayrağımızı astıramıyoruz.Neymiş kardeşmişik yok canım... Her zaman yazdığım gibi ben kimseyle kardeş filan değilim.Irkım Türk ve Allağıma hergün şükrediyorum İyi ki bana TÜRK olarak ruh verdiği için. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Oct 2006
Üye numarası: #95842 Yer: A T A T Ü R K İ Y E
Karma etkisi: 4618
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 460964
|
teşekkürler yazı için kardeş güzel bir yazı olmuş..
+k borcum olsun.... daha önce vermişim |
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|
|