Biz bu hallere düşecek adam mıydık?Arkadaşlar umaraım konuyu yanlıs yere acmamısımdır bana en uygun burası geldi Mustafa YILDIZDOĞAN'ın Türkiye için yazmış olduğu muhteşem bir şiiri ben dinledim sözlerinden cok etkilendim sizlerle paylaşmak istedim.. işte şiirin
Konu BY_C_O_B_R_A tarafından açılmış, 340 kişi tarafından görüntülenip, 0 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Biz bu hallere düşecek adam mıydık? konusundaki toplam yorum: 0, okunma sayısı: 340. |
|
|
|||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Sep 2005
Üye numarası: #35051
Karma etkisi: 7
![]() Karma: 52
|
Arkadaşlar umaraım konuyu yanlıs yere acmamısımdır bana en uygun burası geldi
Mustafa YILDIZDOĞAN'ın Türkiye için yazmış olduğu muhteşem bir şiiri ben dinledim sözlerinden cok etkilendim sizlerle paylaşmak istedim.. işte şiirin sözleri Duymadıklarımızı duyduk Görmediklerimiz gördük İki dirhem aklımız vardı Onuda yedik bitirdik Freni paylamış kamyon gibiyiz Allah'a havale gidiyoruz BİZ BU HALLERE DÜŞECEK ADAM MIYDIK Dalından kopan yaprak misali Bir rüzgara kapıldık ki sormayın gitsin Koskoca beşbin yıllık çınar Batının hızarına düştük Feleğin nazarına düştük Yiğit diye namın vardı Namert pazarına düştük BİZ BU HALLERE DÜŞECEK ADAM MIYDIK Ne batılı olabildik ne doğulu İki cami arasında kalmış bey namaz gibiyiz Bizi biz yapan bize ait ne varsa her şeyi attık Tıpatıp taklit ettik aslını yaşattık Üretmedik tükettik hazıra konduk hep yattık Hazıra dağmı dayanır beyler İlimsiz çağ yakalanmaz ilimsiz kaldık Sığ kaldık, kaldık böyle kırağaç Ciğeri beş para etmeyenlere el açtık Ve kahretsin yaşıyoruz onlara muhtaç Bu son liman bu son gemi başka yol yok Anlayın artık anlayın Türk'ün Türk'ten başka dostu yok Yardım almaya alışanlar emir almayada alışırlar Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=87286 Alıştılar beyim alıştılar Üç beş kuruş için dalınız kökünüz dediler açtılar Kıyınız köşeniz dediler ortalığa saçtılar Gururumu köprü ettiler geçtiler ölçtüler biçtiler Şah damarımı kestiler beyim kestiler Şerefe diyerek haysiyetimi içtiler Bizler gölgemizde oynaşırken Onlar dağlarımızda poyraz olup estiler BİZ BU HALLERE DÜŞECEK ADAM MIYDIK Hürriyetin tarifini unuttuk Çanakkale'yi Sakarya'yı unuttuk Unuttuk ecdadı maziyi unuttuk Muhtaç olduğumuz kudret damardaki asil kanı unuttuk Unuttukça musibetlere tekrar konduk Unuttuk beyim unuttuk sanki bu vatanı bedava bulduk BİZ BU HALLERE DÜŞECEK ADAM MIYDIK Hey gidi asırlar hey ses verseniz yürekleri o günlere çevirseniz Hey gidi üç kıta yedi deniz Hey gidi uçsuz bucaksız vatan Vatan için can veren şimdi elin vatanında yatan MEZARSIZLARIMIZ SAHİPSİZLERİMİZ GARİPLERİMİZ yani AZİZ ŞEHİTLERİMİZ Özür dileriz,Özür dileriz,Özür dileriz Velasıl BİZ BU HALLERE DÜŞECEK ADAM MIYDIK |
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|
|