Bu MCSE 2000 olayına bir nokta koyalımArkadaşlar, Öncelikle MCSE (Microsoft Setifikalı Sistem Mühendisi) olacaklara tavsiyem PAPER MCSE olmayın . Yani sıf soru ezberleyerek aldığınız belgeler sizin hiçbir işinize yaramaz! İşe başladığınızda bunu çok ağır ödersiniz. Ben
Konu distorsion tarafından açılmış, 7786 kişi tarafından görüntülenip, 77 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Bu MCSE 2000 olayına bir nokta koyalım konusundaki toplam yorum: 77, okunma sayısı: 7786. |
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2005
Üye numarası: #19215 Yer: Broadcast (255.255.255.255)
Karma etkisi: 352
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 34262
|
Arkadaşlar,
Öncelikle MCSE (Microsoft Setifikalı Sistem Mühendisi) olacaklara tavsiyem PAPER MCSE olmayın . Yani sıf soru ezberleyerek aldığınız belgeler sizin hiçbir işinize yaramaz! İşe başladığınızda bunu çok ağır ödersiniz. Ben basit bir örnek veriim : Proje geliştirdiğim bir fabrikanın üretim kolu Adapazarında ve muhasebe Kocaeli de idi ve yaptığınız bir router / Domain hatası ile üretimi durdurabiliyordum ve bunun fabrikaya maliyeti 10 Dk da 12 milyardı. Eee fabrika sahibinin vereceği tepkiyi düşünebilirsiniz. Aynı örnekte sistemi kuran PAPER MCSE eleman fabrikayı resmen internetcafe yönetir gibi yönettiğinden işinden de oldu. MCSE 2000 için tavsiye ettiğim sınavlar (bizzat kendi girdiğim sınavlardır) Sınav Kapsam Tavsiye Edilen Eğitim 70-270 Installing, Configuring and Administering Windows XP Professional 2151 70-215 Installing, Configuring and Administering Microsoft Windows 2000 Server 2152 70-216 Implementing and Administering a Microsoft Windows 2000 Network Infrastructure (ya da Windows .NET Server Network Infrastructure) 2153 70-217 Implementing and Administering a Microsoft Windows 2000 Directory Services Infrastructure 2154 70-219 Designing a Microsoft Windows 2000 Directory Services Infrastructure 1561 70-220 Designing Security for a Microsoft Windows 2000 Network 2150 Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=53069 70-222 Migrating from Microsoft Windows NT 4.0 to Microsoft Windows 2000 2010 Zorluk Seviyesi : En Zor -- > 70-216 ---> 70-217 --> 70-270 ---> 70-215 --- devam ediyor . . . Neden 2000'den gidiyoruz ? - Çünkü havuz sabit ve 2000 temeli olmadan 2003 e geçerseniz patlarısınız. Türkiyede çoğu domainler bırakın 2000 i NT tabanlı çalışmakta soruları upload edeceğimi söylemiştim hepsini rapide attım kolay gelsn buradan (34 mb) rar şifresi : wardom arkadaşlar link süresi dolduğundan pm atarsanız mailleyebilrim size Düzenleyen distorsion : 06-01-2007 at 12:40. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Sep 2005
Üye numarası: #34645 Yer: dev/semy
Karma etkisi: 61
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 5453
|
peki bu mcse ile ilgii biraz bilgi verebilirmisin ne işi yarar nedir çalışma alanları gibi saolsın
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Forum Kalfası
|
Alıntı:
MCSE, geniş ağları mesela bir şirketteki ( belediye binası gibi) tüm bilgisayarları yöneten kişidir. Microsoft 20 bilgisayardan sonra Domain yapısının kurulmasını öneriyor. Peki bu ne demek? 30 bilgisayarlı bir int cafede ağ bağlantılarma girip çalışma grubu bilgisayaralı göster e tıkladığınza yaklaşık ağ yoğunluğuna göre 40 sn beklersiniz işte Domain ve DNS yapısı tüm bilg. Ip numaralarını saklıyor ve int cafede tüm bilgisayaralara ping atılırken Domain de sadece bilgisayar ismine ping atılıyor. kabaca MCSE
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Cool Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Oct 2005
Üye numarası: #37590
Karma etkisi: 0
![]() Karma: 11
|
güzel saol
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Sep 2005
Üye numarası: #34645 Yer: dev/semy
Karma etkisi: 61
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 5453
|
eywallah bak bunuda ögrendim peki daha ayrıntılı bilgi edinebilecegim e-book veya link türü şeyler elinizde mevcut ise paylaşım yaparsanız sevinirim şimdiden ve vermiş oldugunuz bilgilerden dolayı çok teşekkürler
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Forum Kalfası
|
Alıntı:
hocam ilk sınavdan itibaren upload ediyorum bir kaç dk içinde ilk sınavı veririm talep olursa paylaşıma devam ederim ![]() |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2006
Üye numarası: #47869 Yer: Istanbul
Karma etkisi: 46
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 3869
|
distorsiyon tebrikler, haberlerinin devamını bekliyoruz. +karma
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Jan 2006
Üye numarası: #45772
![]() ![]() Karma: 144
|
distorsion kardeş haklısın konunda millet internet kafe kurmak yönetmek için bile bu tür eğitimleri alıyor profosyönel anlamda gerisi hüsran mcse ve cisco uzmanı olarak bu iş değşet birikim istiyor sınavı vermek hikaye ezber olursa gerisi yalan
mcse ve cisco konularını merak eden varsa linkler verebilirim saygılar |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Cool Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2005
Üye numarası: #4497 Yer: Başkent
Karma etkisi: 9
![]() ![]() Karma: 103
|
soruları bulabilirsen uploadını bekliyoruz
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Daimi Üye
Üye numarası: #3584
![]() ![]() Karma: 157
|
MCSE domainlerlemi oynuyor =) way anasını be!
Exchange SErver üzerinden Şirket maillerini yönetir Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=53069 Domaini yönetir ISA ile şirket internetinin güvenşliğni sağlar DNS ile en basitinden şirketin web sayfasını internete sunar ..... lan ben bunları 12 yaşımdan beri yapıyorum gidip micrasoftdan istiyim belgemi şaka maka çok pahalı olmasa alıcam bu belgeleri ama pahalı aq belgesi =) |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2006
Üye numarası: #47869 Yer: Istanbul
Karma etkisi: 46
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 3869
|
Alıntı:
dirtyzen harcaniyorsun gibime geldi, en iyisi bill gates ile kontak kur sana bir guzelik yapsin. |
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Daimi Üye
Üye numarası: #3584
![]() ![]() Karma: 157
|
Alıntı:
ya kolay değilmiş o kadar ama bi kaç kişide var bu gelgeler tanıdıklarda adamlar intenet kafe işletiyor ne işe yaradı senin belgen ama iyi webtasarım yapıyorlar =) zor abi zor ucuz bişi olsa alalım ama pahalı bakırkoy bilge adam da 9000$ daha ne diyim bu para harcanır ama geri getirisi ne olcak? |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Banned
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2005
Üye numarası: #1179
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 10519
|
Beyler ben ben hazırlanıom MCSE ye .Valla dediğiniz dogru çok pahalı kurslar ki bence bilgeadam bence fiyatta çok uçmuş ve ben açıkçası çok memnun değilim bilgeadamdan.
Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=53069 Ama size şunu diyim MCSE bi zikim değil.Cisconun en düşük sertifikası microsoftun en iyi sertifikasından daha prestijli.O zaman napıoz MCSE ile yetinmioz daha para bayıyoz cisco sertifikalarını alıoz ![]() Şaka bi yana ben MCSE den sonra CCNA ve sonrası kısmet olursa CCNP yi düşünüyorum.Bilgeadamın şu avantajı var CCNA düşünenler için eger MCSE yi bilgeadamdan alırsanız CCNA yi 100 saatte alıyorsunuz eger MCSE yi başka yerden aldıysanız CCNA i 200 saatte veriolar. Nedeni ise MCSE içinde router altyapısını gösteriyoruz demeleri .... ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Feb 2005
Üye numarası: #1970
Karma etkisi: 8
![]() Karma: 52
|
Arkadaşlar herkes az çok MCSE hakkında biraz bilgiye sahiptir benim dikkat çekmek istediğim nokta MCSE devri bitmiştir.
Gelişen dünyada artık microsoftun payı giderek küçülüyo ilerisini düşünüyosanız OuTLaWsys ninde dediği gibi cisco sertifika programlarında birini seçmeniz en doğrusu olucaktır. Heleki yurt dışında çalışmaya niyetiniz varsa mutlaka elinizde olması gereken bir belge. Saygılarımla. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2005
Üye numarası: #24728
Karma etkisi: 14
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 711
|
Microsoftun bir politikasini hic begenmiyorum zaten kendisi de bu politikasi yuzunden kaybediyor kaybetmeye de devam edecek.
Microsoft, sektörde monopol bir yapiya sahip olmak istedigi icin herseye el atiyor. Her konuda bir ürün üretiyor. Bu ürünlerin hepsini tek bir cati altinda combine edip Microsoft Isletim sistemi olarak insanlarin kullanimina sunuyor. Fakat bunu yaparken cok onemli bir hususu ya bilerek dikkate almiyor ya da ne yaptigini bilmiyor. Her konuda birseyler bilmektense bir konuda herseyi bilmek en dogru seydir. Bu nedenle de cikardigi her ürün, piyasaya sürdügü her sistem ya catliyor ya patliyor. Sonra da hababam de babam sistemi yirtik don gibi yamalicam diye ugrasip duruyor. Örnegin eger kalkip da bir bankada ITIL uygulamasina gidecekseniz, bunu Microsoft ile yapamazsiniz. Yaparsiniz ama sonunda adamlarin proseslerini optimize edeyim derken kendi beyin diyotlarinizi patlatirsiniz ![]() Bu konuda uzmanlasmis NNM, OVO ve SD gibi cok iyi ve güvenilir sistemler var piyasada ve bu sistemleri birakin Turkiye, dunyada bilen cok adam olmamasi nedeni ile para da bu islerden kazaniliyor. ITIL Danismanligina gittigim bir bankada, Windows serverda user access settingleri ile ilgili procedurelar konusunda bana ahkam kesen banka personeli, kurdugum NNM, SD ve bunlarin HP Unix ile entegrasyonu konusunda kuzu gibi susup dinliyorlar ![]() Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=53069 Su ana kadar danismanlik verdigim firma ve bankalarin %99' u Microsoftu agir, yetersiz ve güvensiz oldugu icin kullanmadiklarini söylüyorlar. Uzun lafin kisasi, Microsoft ile internet kafelerde cok iyi performans ve verimler alabilirsiniz Ama bu is bundan oteye gitmez.Saygilarimla, |
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|
|