Bu sorunu cözecek Süper beyinler araniyorEvet arkadaslarim sorun su ben Windowsu terkettim ve AMD Turion 64 Bit, Asus A7Dc Notebook a SuSE 10.1 i yükledim. Simdi 1. Ögrenmek istedigim Kernel source güncellemek istiyorum ama bir
Konu ilaiza tarafından açılmış, 549 kişi tarafından görüntülenip, 5 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Bu sorunu cözecek Süper beyinler araniyor konusundaki toplam yorum: 5, okunma sayısı: 549. |
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: May 2006
Üye numarası: #66668
Karma etkisi: 0
![]() Karma: 10
|
Evet arkadaslarim sorun su ben Windowsu terkettim ve AMD Turion 64 Bit, Asus A7Dc Notebook a SuSE 10.1 i yükledim. Simdi
1. Ögrenmek istedigim Kernel source güncellemek istiyorum ama bir tar.gz uzantili dosyalar yumagi var birde rpm uzantili dosya var bunalr iki tür yani source güncellemenin iki yolu var galiba ya RPM ile yada tar.gz sikisik dosyalar yumagi ile mi acaba???? Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=70878 Eger iki türlü ise bunu bana videolu anlatacak eleman ariyorum ALLAH rizasi icin.(Cok site dolastim gerek almanca gerek ingilizce ama ya süratli kesik kesik anlatmislar yada atlamali anlatmislar cok karisik ya da farkli versionlar ve sürümler icin anlatiyorlar bu seferde komutlar uyusmuyor yada yüklenmemis oluyor) mesela build dosyasi olsuturma var bu islemlerde nedir nasildir ne yapilmali configrasyon nasil derlenmeli hic bilmiyorum. 2. ASIL SORUN ise sistemime DSINIFF yüklemek istedim tam bir fiyasko config yaptim sonra make yaptim ama bana eksik eksik paketler verdi ve istedi mesela nbpcap, ndisst/tam dogru olmayablir) vs gibi 5 farkli paketin olmadigindan make install yapamdin DSNIFF i ve bir ara becerdigimi düsününc ban arpspoof hatasi verdi anliycaniz tam bir arapsaci oldu bu is bu isi bana VIDEOLU anlatacak süper bir beyin ariyorum lütfen yardim edin bu konuyu sadece WARDOMDA actim neden derseniz en iyi forum burasiymis Lütfen yardim lütfeeeen yalvariyorum???? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Sep 2005
Üye numarası: #35128
Karma etkisi: 679
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 66961
|
tar gz dosyasını klasöre çıkart
klasörün adı x olsun konsoldan x klasörünü bulup gir Kod:
./configure Kod:
./install sonra Kod:
make make install yada tar gz de baştaki iki komut da çalışmassa konsoldan Kod:
kdesu konqueror not: pardus için anlattım umarım doğrudur.. rpm için de rpm2targz paketini yüklemelisin program güncelleden sonra rpm paketinin adı y.rpm olsun konsolda Kod:
rpm2targz y.rpm Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=70878 not:alıntı değildir ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Sep 2005
Üye numarası: #35128
Karma etkisi: 679
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 66961
|
http://wardom.org/forum/showthread.php?p=643266 burdan 3. yoldan da bakabilirsin sonucu bildirirsen sevinirim
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: May 2006
Üye numarası: #66668
Karma etkisi: 0
![]() Karma: 10
|
bak güzel kardesim sagol yardimci olmussun ama
senin verdigin yerde mesela make --- make install komutlarina deyinmissin, olaya yabanci olan make komutu icin bile make paketi yüklemek gerekiyor bunu bilmeyen dostlarimizda var maalesef senin dedigin olaylari yaptimolamdi üstelik 64 bit rpm veya dedigim gibi tar dosyalari indirdigim halde hatalar veriyor. DSNIFF yüklemek ise eziyet iki haftaydir fiyasko ne uyuzmus bu liniux arkadas ma harbidende zevk veriyor icinden cikamadikca buda olayin komik tarafi sevdim bu isi. DEDIM ya Linuxta kendine güvenen bana DSNIFF i videolu anlatirsa cok makbule gececek ama anladigim kadariyla burda linuxtan anlayan pek adam yok yada ugrasmak istemiyorlar (istisnalar haric bu sitemimden) |
|
|
|
|
|
#5 | ||
|
1st Class Helper
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Nov 2004
Üye numarası: #373 Yer: Ankara
Karma etkisi: 372
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 36242
|
ilaiza: Gaz vererek bir yere varamazsin oncelikle
. Duzgun yardim istersen bilen cevap verir.Alıntı:
Alıntı:
DSNIFF konusunda da zaten Linux kullanan cok yok, videolu anlatim falan bekleme pek. Düzenleyen PheNoMeN : 26-06-2006 at 10:00. |
||
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Feb 2005
Üye numarası: #2758 Yer: webs.homelinux.com
Karma etkisi: 9
![]() ![]() Karma: 125
|
arkadasım sorun o kadar buyuk bişey deil....msn adresimi veriyorum beni ekle müsait zamanımda sorunu çözelim....
|
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|
|