"Ç" Harfimiz Neden Ağlıyordu?Dün gece bir rüya gördüm. Rüyamdaçharfi bir köşeye oturmuş hüngür hüngür ağlıyordu. Hemen yanına gidip sordum neden ağlıyorsun diye. Ben ağlamayım de kimler ağlasın? Neredeyse beni tümden unutacaklardedi. Nasıl yani?
Konu +Zafer tarafından açılmış, 555 kişi tarafından görüntülenip, 7 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
"Ç" Harfimiz Neden Ağlıyordu? konusundaki toplam yorum: 7, okunma sayısı: 555. |
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Aug 2007
Üye numarası: #140016 Yer: MERSİN
Karma etkisi: 64233
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 6421621
|
Dün gece bir rüya gördüm.
Rüyamda"ç"harfi bir köşeye oturmuş hüngür hüngür ağlıyordu. Hemen yanına gidip sordum neden ağlıyorsun diye. "Ben ağlamayım de kimler ağlasın? Neredeyse beni tümden unutacaklar"dedi. "Nasıl yani?" Dedim."Öğrencilerin hayatlarının önemli bir parçası olan testlerde neden a, b, c, d, e şıkları var da, ben yokum?"Diye sordu."Başım kel olabilir ama hem'c'den farklı olayım, hem de sözüm dinlensin diye o kadar da sakal bırakmıştım'dedi. Sakalına baktım, gayet şık duruyordu. Elimden tuttu, beni dışarıya çıkardı. Bir taraftan hızlı hızlı yürüyor, bir taraftan da çekiştiriyordu. Bir anda diğer elimden de birinin çekiştirdiğini hissettim. Baktım"ş"harfi. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=216975 O da en az"ç"harfi kadar sinirli. Bir ağızdan "yabancılar bizlerin yerini tutması için iki, bazen üç harf kullanıyorlar, siz bizlerin değerini bilmiyorsunuz"diyorlardı. Bir an gözüm bulutlara takıldı, ATATÜRK bulutların arasından onları dikkatle dinliyordu. "Ç"ve"ş"harfleri iki elimden çekiştirirken, bir yandan da dükkan tabelalarını gösteriyorlar,"yabancı sözcükleri kullanmakla yetinmiyorlar, Türkçe sözcükleri de yabancılar gibi yazıyorlar"diye hayıflanıyorlardı. "Pasha, saatchi, chilek…". Manisa yol ve sokaklarında dolaşırken birden gözüm bir tabelaya ilişti. "Ç"harfine döndüm,"al işte"dedim. "Kokoreç sentır." "Ç"harfi biraz sakinleşmişti. Biraz daha yürüdük, bu kez de"ş"harfine dönüp, gösterdim."Şow market." Onlarla birlikte ben de rahatlamıştım. Haydi size soğuk bir şeyler ısmarlayayım dedim. İçeri girdik bakkal (Pardon"şow market"in sahibi)"Show tivi"de maç yayın izliyordu. O sırada kapı gürültüyle açıldı. TÜRK Dil Kurumu'nun"imla kılavuzu"içeriye daldı,"siz neler söylüyorsunuz? Bakın bakalım benim içimde'sentır'veya'şow'gibi sözcükler var mı?"Diye kükredikten sonra önce"ç"ye, sonra da"ş"ye birer şaplak indirdi. Tam bana doğru ilerliyordu ki, ter içinde uyandım. "Ç","ş"ve Türkçe'mize özgü diğer harfleri daha fazla üzmemek için neler yapabiliriz diye düşündük. Harflerimizin daha fazla üzülmemesi için siz neler yapabilirsiniz? Kaynak: Prof. Dr. Ülgen Zeki Ok |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Banned
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2008
Üye numarası: #184362 Yer: im yurdum yok
Karma etkisi: 0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 702475
|
yazıkk dilini kaybedeb kendini de kaybetmiştir
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Elit Üye
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Feb 2008
Üye numarası: #196371 Yer: Eznora
Karma etkisi: 25318
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 2530908
|
Çok güzel bir yazıydı. Türkçe'ye sahip çıkalım
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Cool Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Mar 2006
Üye numarası: #59283
Karma etkisi: 13
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 609
|
evet hocam haklısınız gerçekten öyledir böyle giderse maalesef dinimizide dilimizde unutacağiz dilini kaybeden bir ulus munafiktir zaten tşk
hocam |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Sep 2005
Üye numarası: #35128
Karma etkisi: 679
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 66961
|
O A-B-C-D-E muhabbeti bir ara benim de aklıma gelmişti.
Yazı için teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
En Agresif Üye
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2006
Üye numarası: #66357 Yer: AYDIN
Karma etkisi: 26968
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 2695061
|
Dilini kaybeden milletler tarih sahnesinden silinmek zorundadır... Bizde tarihten yok olmak için gereken ne varsa hepsini yapıyoruz...
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Cool Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Feb 2006
Üye numarası: #51465 Yer: 03
Karma etkisi: 60
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 5359
|
çok güzel bir yazı gerçekten. ben iletebildiğim kadar herkese ileteceğim. paylaşım için teşekkürler
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Feb 2006
Üye numarası: #52298 Yer: "ŞANLI"urfa!!!
Karma etkisi: 1005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 99615
|
Özellikle gençlik tutulmuş bi modernleşme fulyasına ama bilinmiyorki modernleşmek demek kültürünü yozlaştırmak demek değildir.Bu şekilde galiba daha çekici daha bi entel olduklarını düşünüyolar!
![]() |
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|
|