Çanakkale gerçeğiÇanakkale gerçeği Kocadere köyünde büyük bi sargı yeri kuruluyor. Kimi Urfalı , kimi Bosnalı , Kimi Adıyamanlı , Kimi Gürünlü, Kimi Halepli çok sayıda yaralı getiriliyor... Bunlardan biri Lapsekinin Beybaş
Konu alpi_09 tarafından açılmış, 354 kişi tarafından görüntülenip, 5 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Çanakkale gerçeği konusundaki toplam yorum: 5, okunma sayısı: 354. |
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
En Agresif Üye
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2006
Üye numarası: #66357 Yer: AYDIN
Karma etkisi: 26968
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 2695061
|
Çanakkale gerçeği
Kocadere köyünde büyük bi sargı yeri kuruluyor. Kimi Urfalı , kimi Bosnalı , Kimi Adıyamanlı , Kimi Gürünlü, Kimi Halepli çok sayıda yaralı getiriliyor... Bunlardan biri Lapsekinin Beybaş Köyündendir ve yarası oldukça ağırdır.Zor nefes alıp vermektedir.Alçalıp yükselen göğsünü biraz daha tutabilmek için komutanının elbisesine yapışır.Nefes alıp vermesi oldukça zorlaşır ama tane tane kelimeler dökülür dudaklarından. "Ölme ihtimalim çok fazla... Ben bir pusula yazdım...Arkadaşıma ulaştırın..." Tekrar derin nefes alıp, defalarca yutkunur: "Ben...Ben köylüm Lapseki'li İbrahim Onbaşından 1 Mecit borçaldıydım...Kendisini göremedim.Belki ölürüm.Ölürsemsöyleyin hakkını helal etsin" Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=79918 "Sen merak etme evladım" der Komutanı, kanıyla kırmızıya boyanmışalnını eliyle okşar. Ve az sonra komutanının kollarında şehit olur ve son sözüde "söyleyin hakkını helal etsin" olur... Aradan fazla zaman geçmez. Oraya sürekli yaralılar getiriliyor. Bunlardan çoğu daha sargı yerine ulaştırılmadan şehit düşüyor. Şehitlerin üzerinden çıkan eşyalar, künyeler komutana ulaştırılıyor. İşte yine bir künye ve yine bir pusula.Komutan göz yaşlarını silmeye daha fırsat bulamamıştır.Pusulayı açar, hıçkırarak okur ve olduğu yere yığılır kalır. Ellerini yüzüne kapatır, ne titremesine nede göz yaşlarına engel olamaz... PUSULADAKİ NOT: "Ben Beybaş Köyünden arkadaşım Halil'e 1 mecit borç verdiydim. Kendisi beni göremedi.Biraz sonra taarruza kalkacağız.Belki ben dönemem.Arkadaşıma söyleyin ben hakkımı helal ettim." 57.PIYADE ALAYI'NIN SANCAGI Çanakkale Savasi'nda Alay komutanindan son erine kadar sehit olan 57.Piyade Alayi'nin sancagi , bügün Avusturalya' nin Melburn Müzesi'ndeki bir vitrinde sergilenmekte olup , altindaki plakette sunlar yazilir " BU ALAY SANCAGI , GELIBOLU SAVAS ALANINDAN GETIRILMIS , AMA ESIR EDILEMEMISTIR . ÇÜNKÜ , TÜRK ORDUSUNUN MILLI GELENEKLERINE GÖRE ,BIR ALAYIN SANCAGI , ALAYIN SON ERI ÖLMEDEN TESLIM ALINAMAZ. BU SANCAK, SONUNCU MUHAFIZIN DA ALTINDA ÖLÜ OLARAK YATTIGI BIR AGACIN DALINDA ASILI OLARAK BULUNMUSTUR. KAHRAMANLIK TIMSALI OLARAK KARSINIZDA DURAN BIR TÜRK ALAYI SANCAGINI SELAMLAMADAN GEÇMEYIN |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Banned
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Sep 2005
Üye numarası: #34552 Yer: le bir
Karma etkisi: 0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 185831
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Banned
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2005
Üye numarası: #20767
Karma etkisi: 0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 2620
|
süper ya çok saol.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2005
Üye numarası: #17494 Yer: İstanbull
Karma etkisi: 585
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 57641
|
harikasın arkadaşım
çok güzel bir yazı GURURLANMAMAK ELDE Mİ? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Feb 2006
Üye numarası: #52298 Yer: "ŞANLI"urfa!!!
Karma etkisi: 1005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 99615
|
Ewt güzel bir çalışma olmuş ama verilmiş bir çalışma
yinede sağol |
|
|
|
|
|
#6 |
|