Çanakkale SavaŞiyla İlgİlİ Bir gerçek Daha(Okumanız tavsiye edilir)Böyle bir Bilgi daha önce werildiyse affola aradım fakat bulamadım;) Başbakanlık Osmanlı Arşivi'nden çıkan yeni bir belge, Türk tarihine şanlı bir zafer olarak geçen Çanakkale Savaşları'yla ilgili korkunç bir gerçeği
Konu SQUIRE tarafından açılmış, 560 kişi tarafından görüntülenip, 14 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Çanakkale SavaŞiyla İlgİlİ Bir gerçek Daha(Okumanız tavsiye edilir) konusundaki toplam yorum: 14, okunma sayısı: 560. |
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2006
Üye numarası: #68197 Yer: im seni!
Karma etkisi: 765
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 75563
|
Böyle bir Bilgi daha önce werildiyse affola aradım fakat bulamadım
Başbakanlık Osmanlı Arşivi'nden çıkan yeni bir belge, Türk tarihine şanlı bir zafer olarak geçen Çanakkale Savaşları'yla ilgili korkunç bir gerçeği ortaya çıkarttı. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=89098 Tarihi kahpelik! Büyük zaferin 90'ıncı yıldönümünde ortaya çıkan korkunç gerçek: İhtilaf devletleri, Çanakkale'de Mehmetçik'e karşı boğucu kimyasal silah kullanmış. Başbakanlık Osmanlı Arşivi'nden çıkan yeni bir belge, Türk tarihine şanlı bir zafer olarak geçen Çanakkale Savaşları'yla ilgili korkunç bir gerçeği ortaya çıkarttı. Türk ordusunun 251 bin şehit verdiği, 1 milyonun üzerinde askerimizin yaralandığı ve 10 bin askerimizin kaybolduğu Çanakkale Savaşı'nda, İngilizler liderliğindeki itilaf devletlerinin kimyasal silah kullandıkları anlaşıldı. Başbakanlık Osmanlı Arşivi'nde görevli uzmanlarca ortaya çıkartılan yeni bir arşiv belgesinde, itilaf devletlerinin Türk askerlerine karşı boğucu türden gaz içeren kimyasal silah kullandığı belirtiliyor. Belgede, gazın hangi ülke kuvvetleri tarafından kullanıldığından söz edilmiyor. Verdiği zarar konusunda da bir bilgi yok. Fakat araştırmacılar, binlerce askerin kimyasal silahların tesiriyle şehit düşme ihtimalinin olduğunu belirtiyor ve muhtemelen İngilizler tarafından böyle bir yola başvurulduğu görüşünde birleşiyor. DOST DEVLETLER SESİNİ ÇIKARTMADI! 2 Temmuz 1915 tarihinde başkumandan vekili namına müsteşar imzasını taşıyan ve cepheden Hariciye Nezareti'ne gönderilen belgede, düşman kuvvetleri tarafından kimyasal silahlar kullanıldığı belirtilip, tarafsız ve dost devletlerin olayı protesto etmesi isteniyor. Dost devletlerin insanlık dışı bu hadiseyi protesto ettiğine dair bir bilgiye rastlanmıyor; ama bu belge Çanakkale'yi kimyasal silahların kullanıldığı savaşlar arasına sokuyor. Daha önce 19. Yüzyıl'ın sonlarında Fransızlar Almanlar'a karşı zehirli gaz kullanmış, aynı şekilde Almanlar da Fransızlar'a misillemede bulunmuştu. HASTANEYE BİLE BOMBA YAĞDIRDILAR Çanakkale'de destan yazan askerlerimize yönelik uluslararası savaş hukukuna aykırı hareketler, kimyasal silahlarla sınırlı değil. Tespit edilen 2 ayrı belgeye göre, savaş hukukuna kesinlikle aykırı olmasına rağmen, Mehmetçik'e domdom (parçalayıcı, dağıtıcı özelliği çok fazla) kurşunları da sıkılmış. 10 Mayıs 1915'e ait bir başka belgede de İngiliz savaş gemilerinin balonlar yardımıyla Maydos kasabasında Hilal-i Ahmer bayrağı çekmiş hastaneyi bombalayıp, 30 yaralı askeri şehit ettiği belirtiliyor. Osmanlı Hükümeti, ''insanlığa sığmayan'' bu saldırı sonrasında, Amerika Sefareti aracılığıyla İngiltere'nin uyarılması talebinde bulunuyor. Bu belgeler, savaş kurallarının hiçe sayıldığı Gelibolu'da nasıl bir trajedinin yaşandığını gösterirken, Çanakkale'yi 'geçilmez' yapan Türk askerinin kahramanlığını da bir kez daha gözler önüne seriyor. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Cool Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Nov 2005
Üye numarası: #39764 Yer: Ankara - Kırıkkale
Karma etkisi: 11
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 425
|
valla verildiyse de ben görmemiştim sağolasın dostum bizi bilgilendirdiğin için zate onlardan da her türlü şerefsizlik beklenir emeğine sağlık teşekkürler....
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Apr 2006
Üye numarası: #63630
Karma etkisi: 1791
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 178106
|
sağolasın
bende görmedim bilmiyordumda eyvallah |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Cool Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Apr 2005
Üye numarası: #12858
Karma etkisi: 0
![]() Karma: -28
|
sağol kardeşim
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Ustası
|
bende yeni öğrendim arkadaşlar malesef çanakkale savaşında alçak herifler mehmetçiğimize karşı kimyasal silah kullanmışlar
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
En Agresif Üye
Üye numarası: #66357 Yer: AYDIN
Karma etkisi: 26968
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 2695061
|
onlar medeni şerefsizler ... yaptıkları normal...
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Forum Ustası
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Forum Ustası
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Banned
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2006
Üye numarası: #68623 Yer: İzmir
Karma etkisi: 0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1343
|
Demekki Türk milletinin hayatta kalma gücü kimyasal silahlara karşıda işe yarıyomuş. Bi yok edemediler bizi en sonun biz yok edicez onları hehehe.
zaten allah onlara cezalarını verdi fransa milli takım müslüman dolu. ingiltere italya almanyada erkek kalmamış. İyi oluyo soyunu kurutçak Yüce Rabbim alayının. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Ustası
|
doğru sölüyosun türk milletine kimyasal silah işlemez evel alalh alllah yardım eder
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Cool Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2006
Üye numarası: #54490 Yer: İzmir
Karma etkisi: 12
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 513
|
payLasımın icin cok saoL hepsinin ..... TÜRK bu TÜRK boru degiL..
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Cool Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Dec 2005
Üye numarası: #45236 Yer: denizli
Karma etkisi: 187
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 18093
|
türk olarak ne kadar öğünsek az, ancak atalarımızın yaptıkları ile öğünmeyi bırakıp onlara layık olma zamanıdır
![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2006
Üye numarası: #47801 Yer: im KALBİN
Karma etkisi: 44090
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 4407476
|
Bende bunu verilmişse bile görmemiştim.
Bilgiler için teşekkür ederim. +K Kolay gelsin, esen kalın. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Super Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Nov 2005
Üye numarası: #39488 Yer: kripton
Karma etkisi: 42827
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 4280084
|
hehehe
yine gecememişlerdi ama o savasta canakkale'yi![]() (gerci bir kaç sene sonra ellerini , kollarını ve değişik organlarını sallaya sallaya ingilizler istanbul'u işgal etmişti.. çanakkale'deki savunmanun ne anlamı kalmıştı bunu hala merak ederim.) |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2006
Üye numarası: #55471
Karma etkisi: 20514
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 2049777
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|
|