Çanakkale Şehitleri Fotoğrafının Sırrı ...!http://www.burasicanakkale.com/burasicanakkale/extra_pages/cnk_savaslari/images/yirtikasker2.jpg Bolu'da müteahhitlik yapan Seyran Bayseç, Çanakkale Kahramanları fotoğrafında yer alan İbrahim Bayseç'in babası olduğunu, ancak fotoğrafın Çanakkale'de değil, Çiğli'de çekildiğini söyledi. Bolu'da müteahhitlik yapan 65 yaşındaki Seyran Bayseç, Çanakkale
Konu nesta_34 tarafından açılmış, 657 kişi tarafından görüntülenip, 14 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Çanakkale Şehitleri Fotoğrafının Sırrı ...! konusundaki toplam yorum: 14, okunma sayısı: 657. |
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2009
Üye numarası: #336256 Yer: Gök Kubbe İçinde
Karma etkisi: 129544
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 12952933
|
![]() Bolu'da müteahhitlik yapan Seyran Bayseç, "Çanakkale Kahramanları" fotoğrafında yer alan İbrahim Bayseç'in babası olduğunu, ancak fotoğrafın Çanakkale'de değil, Çiğli'de çekildiğini söyledi. Bolu'da müteahhitlik yapan 65 yaşındaki Seyran Bayseç, Çanakkale Kahramanları fotoğrafında yer alan uzun boylu kişinin babası olduğunu ve fotoğrafın 1944 yılında İzmir Çiğli Hava Üssünde Almanlar tarafından çekildiğini belirtti. Köylerine 1944 yılında demir yolu yapmak için bir Alman firmasının geldiğini ve köyde iki ay kaldıklarını ifade eden Seyran Bayseç, "Firma köyümüze 1944 yılında Bolu Dağı'ndan tren hattı geçirmek için gelmiş. Firma Bolu Dağı'ndan tren hattı geçmeyeceğini görünce köyde, 'bizim iş yerimiz var çalışmak isteyen varsa bizimle geldin' demişler. Babamlarla birlikte 12 kişi İzmir'e çalışmak için gitmiş. İzmir'den işten ayrılırken bu fotoğrafı o firmada çalışan bir Alman vatandaşı çekmiş. Bu fotoğraflar ortaya çıkınca fotoğraftakinin babam olduğunu gördüm. Bu fotoğrafta yer alan kişinin babam olduğunu tüm köylü biliyor. Babamın yanında bulunan kişi de komşumuz Niyazi Yıldırım'' dedi. Fotoğrafta yer alan babasının üzerindekilerinin asker elbisesi değil işçi elbisesi olduğunu da söyleyen Bayseç, "Üzerlerindeki, orada verilen işçi elbiseleri. Fotoğraf 1944 tarihinde çekildi. Babam bu fotoğraf çektirildiğinde 18-19 yaşındaydı. Babam 1.5 yıl sonra askere gitti. Siirt'te jandarma olarak askerliğini yaptı. Genel Kurmay Başkanlığına babamla ilgili yazı yazdım ve oradan bilgi almak istedim. Babam askerlik döneminde görterdiği başarılardan dolayı ödüllendirildi. Babamın aldığı ödül sayesinde ev yaptırdık. Ben bu fotoğrafı ilk gördüğümde babamı tanıdım. İnsan babasını tanımaz mı" diye konuştu. Fotoğrafın Cumhuriyet Halk Partisi tarafından Başbakan'a karşı kullanıldığını ifade eden Seyran Bayseç, "Ben fotoğrafla ilgili olarak CHP'ye de şikayette bulundum. Oradan bana fotoğrafı Alman arşivinden aldıklarını ve kullandıklarını söylediler. Ben de babamdan başka birini bulamadınız mı dedim. Konuyla ilgili olarak şikayetçi olmak istedim. Bana çok paran gider dediler. Ben de param olmadığı için şikayetçi olmadım. Bu fotoğrafla halkı aldatıyorlar. Ben babamın değil, dedemin Çanakkale harbinde olduğunu bildiğim için halkı uyarmaya çalışıyorum. Bu fotoğraf savaşta değil, İzmir Çiğli Havalaanında çekilmiştir" şeklinde konuştu. Seyran Bayseç, annesi ile babasının gençlik yıllarında çektirdiği siyah beyaz fotoğrafı da göstererek, fotoğraftaki kişinin babası olduğunu kanıtlıyor. Kaynak Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=493615 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2010
Üye numarası: #416832
Karma etkisi: 20391
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 2038543
|
vaybe bunu sorsak milletin %99 u bilmez
teşekkürler |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2005
Üye numarası: #4844 Yer: im o ayakları ...
Karma etkisi: 65086
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 6506929
|
ne biçim işdir bu hiç bir şeye inanamaz olduk
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2011
Üye numarası: #527195 Yer: İstanbul
Karma etkisi: 239
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 23737
|
Bunu öğrenmek iyi oldu. Meğer tarihimizle ilgili bilmediğimiz ne çok şey varmış.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
En Oyuncu Üye
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Dec 2006
Üye numarası: #100318 Yer: Merkür
Karma etkisi: 54158
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 5414726
|
Kerim Abim.
Teşekkürler Bilgilendirme İçin ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2006
Üye numarası: #54750 Yer: Vatan27 Mekan54
Karma etkisi: 529
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 52259
|
Vay arkadaş ben bu fotoyu hep Çanakkale de çekilmiş sanardım bununda demekki başka hikayesi varmış
![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2006
Üye numarası: #67345 Yer: ESENLER
Karma etkisi: 16107
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1609709
|
Nasılda pompalamışlar bizlere. Kim bilir daha neler uydurma...
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2006
Üye numarası: #47801 Yer: im KALBİN
Karma etkisi: 44090
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 4407476
|
Güzel ve çok gerekli konu olmuş, teşekkür ederim.
Bu durumu 5 yıl önce bir devlet dairesinde asılı o fotoğrafın Çanakkale ile ilgili olmadığını söylediğim de dövmedikleri kalmıştı. ![]() Ama bugün vicdansızca saldırılan ordumuzun bir zamanlar ne zorluklar içinde olduğunu göstermesi açısından anlamlıdır. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2009
Üye numarası: #336256 Yer: Gök Kubbe İçinde
Karma etkisi: 129544
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 12952933
|
Alıntı:
![]() Bende ilk okuduğumda çok şaşırdım ancak bir kaç kaynaktan daha inceleme şansım oldu bu resim gerçekten Çanakkale savaşına ait değilmiş.. |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2009
Üye numarası: #328927 Yer: BURSA
Karma etkisi: 37197
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 3718973
|
Konu için teşekkür ederim.
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2011
Üye numarası: #547824 Yer: Ordu
Karma etkisi: 759
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 75715
|
Vay be neye ınanacaz artık biz her yerden birşey çıkıyor bilgi için teşekkürler...
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Elit Üye
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2006
Üye numarası: #47520 Yer: denizde
Karma etkisi: 61554
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 6152345
|
demekkki değilmiş bunu öğrendik faideli bir bilgi
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
1st Class WarrioR
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Dec 2010
Üye numarası: #508694
Karma etkisi: 141
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 13993
|
artık komutanlar, altlarını bu fotoyu gostererek azarlamayacak
cunku canakkeleye ait değilmiş ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Feb 2006
Üye numarası: #53422
Karma etkisi: 1325
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 131829
|
pompa resim yani pampa
dalgaya düştük demek ![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
1st Class WarrioR
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Aug 2011
Üye numarası: #555994
Karma etkisi: 0
![]() Karma: 10
|
canakkalede yaptım acemı bırlıgımı acemı bırlıgım boyunca onlar nasıl savastıysa bende oyle korudum orayı usta bırlıgımdede oyle atamız şehitlerimiz rahat yatsınlar..
|
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Bu Konuda Aradığınızı Bulamadıysanız Şunlara Bakmanızı Öneririz
|
||||
| Konu | Konu Yazarı | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
| Çanakkale Şehitleri ve Tüm Şehitlerimizin Anısına Saygıyla. | Müfettiş | Fotoğrafçılık | 3 | 25-09-2010 19:49 |
| Çanakkale geçildi mi, geçilmedi mi? | kolonya | Siyaset | 13 | 19-03-2010 22:22 |
| Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı'nda hangi il kaç şehit verdi? | KizilTug | Siyaset | 47 | 04-11-2009 17:48 |
| Bor@n | Genel | 9 | 19-03-2007 22:15 | |
|
|