Çanakkale Şehitliği ZiyaretimizDeğerli kardeşlerim bir süre önce bu seneki Çanakkale Şehitliği Ziyaretimizi yakında gerçekleştireceğimi belirtmiştim, Bu niyetimiz geçtiğimiz perşembe-cuma günlerinde gerçekleşti, Elimizden geldiğince resimlerle ziyaretimizi anlatmaya çalışacağım, video ile konumuzu incelemenizi tavsiye
Konu Ulu tarafından açılmış, 1156 kişi tarafından görüntülenip, 41 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Çanakkale Şehitliği Ziyaretimiz konusundaki toplam yorum: 41, okunma sayısı: 1156. |
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Elit Üye
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Apr 2010
Üye numarası: #440658 Yer: İstanbul
Karma etkisi: 75799
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 7579193
|
Değerli kardeşlerim bir süre önce bu seneki Çanakkale Şehitliği Ziyaretimizi yakında gerçekleştireceğimi belirtmiştim, Bu niyetimiz geçtiğimiz perşembe-cuma günlerinde gerçekleşti, Elimizden geldiğince resimlerle ziyaretimizi anlatmaya çalışacağım, video ile konumuzu incelemenizi tavsiye ederim, Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=487165 Perşembe gecesi yola çıktık ve sabah saat 6:00 civarında Çanakkale/Eceabat İlçemize ulaştık, Eceabat (kısaca tanıtımı); Gazi Süleyman Paşa'nın arkadaşı Ece Yakup Bey'in fethetmesiyle imarının timar olarak kendisine verilen arazinin merkezidir. Eceabat İskelesinden, ![]() Eceabat'tan güneşin doğuşu ![]() Kilitbahir Kalesinden geçerek ,Hamidiye ve Mecidiye Tabyalarına ziyaretimizi gerçekleştirdik, ![]() ![]() ![]() ![]() Hamidiye Tabyası (kısaca tanıtım); Sultan Abdülaziz zamanında yaptırılımış merkez savunma tabyamızdır. 2. Abdülhamit zamanında yeni toplarla güçlendirilmiştir. Toprakla gizlenerek bu tabya Boğaz Harbi'nde çok önemli rol oynamıştır. (Toprak olmasının bir başka avantajı topların enerjisini absorbe etmesidir.) ![]() ![]() ![]() Sonraki durağımız Mecidiye Tabyası ve Seyid Onbaşı'ydı. Bulunduğu mevkii Hamidiye Tabyalarından 500 mt. uzaklıktadır. Bu tabyaları Sultan Abdülmecit tarafından yaptırılmıştır. 18 Mart 1915 günü meşhur olayın olduğu İngiliz Ocean Zırhlısı gemisi Havran'lı Seyid Onbaşı'nın gönderdiği 217 kg'lık mermi ile burada tanışmıştır. O mermi Deniz Zaferi'ne son koyan mermidir. ![]() ![]() Düzenleyen Ulu : 19-06-2011 at 22:06. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Elit Üye
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Apr 2010
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 7579193
|
Sonraki ziyaretimiz Sargıyeri Şehitliğiydi, Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=487165 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karne günlerinde miniklerimizin öğretmenleri ile bu geziyi yapmalarını takdir ederek kendilerini teker teker kutladık, Bir hafta sonra Anıtkabir'e gideceklerini söylediler, ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Elit Üye
|
Sonraki ziyaretimiz Abide'ydi. 253.000 Şehidimizin adına yapılmıştır. 4 kolon üzerine olması Türk mimarisinden etkilenmesinin sonucudur. Alanda bir şehitlik, şadırvan, hatıra ormanı, Kolsuz Kahraman Anıtı ve Müze bulunur. Anıt mezarlar memleket tasnifine göe oluşturulmuştur. ![]() ![]() ![]() Alttaki anıt 8 köşelidir. 1. Dünya savaşında Osmanlı cephelerini ifade etmekte olup, siyah ve mavi renginin anlamını siz dostlara bırakıyorum. ![]() ![]() ![]() Abide şehitliği, Kanlıdere, Kerevizdere, Morto Koyu civarındaki şehitlerimiz için daha önce yapılmış olup, kaldırılarak otopark yapılmıştı. 2007 yılında tekrar eski yerine ilk defa Türk Mezarlığı tipinde bir şehitlik yapılmıştır. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=487165 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Elit Üye
|
Meçhul Asker konusunun araştırılmasını sizlere bırakıyorum. Hazin bir durum olduğunu şimdiden belirtmek isterim. ![]() Ve Abide, maalesef restorasyon çalışması yapılmaktaydı. Uzaktan resmini çekebildik. ![]() ![]() ![]() ![]() Alttaki resimde bulunan mesajı dikkatle inceleyiniz, ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=487165 ![]() ![]() Alışveriş yapılabilecek yerler, ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Elit Üye
|
Bir sonraki durağımız Yahya Çavuş Şehitliği'ydi. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=487165 Altta resimdeki ayrıntıyı inceleyiniz, ![]() ![]() ![]() Bir sonraki durağımız hemen yanındaki Ertuğrul Tabyası'ydı. ![]() ![]() ![]() Ertuğrul Koyu; Seddülbahir Köyü ile Sebdülbahir tabyalarının arasındaki dar kumsaldır. Ezineli Yahya Çavuş ve 6 arkadaşından meydana gelen bir takım 21 saat tam 3 alaylık düşmana karşı burada destan yazmıştır. Resimde İngiliz anıt mezarlığı görülmektedir. ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Elit Üye
|
Slovenya'dan ziyaret için gelen turistlerin arabası, ![]() Bir sonraki durağımız Kesikdere Şehitliği'ydi. 27. ve 57. Alay Şehitlerinin Arıburnu cephesi gerisindeki bomba sırtı mevkiinde bulunan Kesikdere'ye gömülü olduğu alandır. Önce vücut parçaları bulunmuş daha sonra da 2006 yılında şehitlik yapılmıştır. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=487165 ![]() ![]() ![]() Bir sonraki durağımız 57. Alay'dı. Çanakkale Harbi'nde 57. Alay'ın en fazla harbettiği ve tamamen şehit olduğu yerdir. ![]() ![]() ![]() 110 yaşında vefat eden gazimiz, ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ve Conkbayırı, Kuzey Cephesi'nde 7-8-9-10 Ağustos 1915 günleri en kanlı çarpışmların yaşandığı 261 rakımlı tepe ve civarına Conkbayırı denir. Siperler, kitabeler, ve Yeni Zellanda'lıların en büyük anıtı buradadır. 10 Ağustos 1915 günü Alb. Mustafa Kemal Atatürk'ün cep saati bu tepede kırılmıştır. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Elit Üye
|
![]() ![]() ![]() ![]() Her ne kadar Çanakkale Şehitliği Ziyaretimizi elimizden geldiğince anlatmaya çalışmış bulunsakta eksiklerimiz,hatalarımız bir hayli çoktur, lütfen kusurumuza bakmayınız, Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=487165 Bir kardeşiniz olarak naçizane tavsiyemiz Wardom'lu Kardeşlerimizin ömründe bir kez bile olsa ziyaretini gerçekleştirmelerinin gerekliliğidir, Bu hem dedelerimize karşı bir görev hemde aziz milletimizin ortak şuurunun getirmiş olduğu mukaddes vazifesidir, Saygı ve Sevgilerimle, Kardeşiniz Ulu ... |
|
|
|
|
|
#8 |
|
1st Class WarrioR
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Apr 2010
Üye numarası: #442966 Yer: Ankara dedik ya.
Karma etkisi: 232
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 22977
|
keşke çanakkale yi bir kere daha görebilsem.
resimler ve anlatım çok güzel olmuş üstadım |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Nov 2004
Üye numarası: #95 Yer: Meçhul
Karma etkisi: 12115
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1210671
|
Teşekkürler Ulu; En son yanlış hatırlamıyorsam 2000 yılında gitmiştim sayende tekrar gitmiş kadar oldum.
Şehitlerimizi Rahmetle Anıyorum Ruhları Şad olsun |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Super Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2006
Üye numarası: #74599 Yer: Wa®dom
Karma etkisi: 195575
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 19554243
|
Eline sağlık Ulu Modum döküman niteliğinde bir konu olmuş
![]() |
|
|
|
|
|
#11 | |||
|
Elit Üye
|
Alıntı:
Alıntı:
Güzel mesajlarınız için teşekkür ederim ,Duygu birliğini bir nebze olsun oluşturabildiysek ne mutlu bize, Saygılarımla... Necdet S.Mod.'um ince mesajınız için teşekkür ederim, Elimizden geldiği kalvyemizin dile geldiği kadarıyla yapmaya çalıştım ,Saygılarımla... Alıntı:
,Güzel mesajınız için teşekkür ederim, Saygılarımla... Düzenleyen Ulu : 19-06-2011 at 22:33. |
|||
|
|
|
|
|
#12 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2007
Üye numarası: #129311 Yer: SAMSUN-Kuşadası- AYDIN
Karma etkisi: 37822
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 3781291
|
Bütün resimlere baktım. Teşekkürler sevgili Ulu.
Gİtmiş kadar oldum sayende. Allah bize de nasip eder İnşallah. Kolay Gelsin. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2009
Üye numarası: #336256 Yer: Gök Kubbe İçinde
Karma etkisi: 129544
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 12952933
|
10 Numara konu olmuş
![]() Harika fotoğraflar ve anlatım için teşekkürler ... |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Elit Üye
|
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2005
Üye numarası: #4844 Yer: im o ayakları ...
Karma etkisi: 65086
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 6506929
|
abi ellerine sağlık güzel kareler çok küçükken gittim ama hatırlamıyorum valla gidip görmek şart oldu
![]() |
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Bu Konuda Aradığınızı Bulamadıysanız Şunlara Bakmanızı Öneririz
|
||||
| Konu | Konu Yazarı | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
| Şehitlerimiz ve Şehit Hakları | £mR@H | Mehmetçik | 48 | 12-02-2011 21:13 |
| Çanakkale Konulu Pullar .. | nesta_34 | Türk ve Dünya Tarihi | 6 | 09-10-2010 10:47 |
| Çanakkale geçildi mi, geçilmedi mi? | kolonya | Siyaset | 13 | 19-03-2010 22:22 |
| Çanakkale şehitliği 360 derece görebiliyorsunuz.... | uluvardar. | Milli Unsurlar | 2 | 09-04-2009 23:49 |
| CHP gençliğinin Çanakkale rezaleti! | adenia | Çöp Kutusu | 45 | 13-08-2007 17:23 |
|
|