Çok Acil Yardım Lütfen! Network!Merhaba arkadaşlar.Ofisimde 2 PC var.1.PC'de XP SP3, 2.PC'de XP SP2 kurulu.Güvenlik Duvarları açık.Aztech USB High Speed Modem'im var.TTnet ADSL bağlantısı.Modem 1.PC'de kurulu.Internet bağlantısında herhangi bir sorun yok.2.PC ile yazıcı ve
Konu ThE_DeMoN tarafından açılmış, 303 kişi tarafından görüntülenip, 1 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Çok Acil Yardım Lütfen! Network! konusundaki toplam yorum: 1, okunma sayısı: 303. |
|
|
|||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Sep 2008
Üye numarası: #257850
Karma etkisi: 0
![]() Karma: 10
|
Merhaba arkadaşlar.Ofisimde 2 PC var.1.PC'de XP SP3, 2.PC'de XP SP2 kurulu.Güvenlik Duvarları açık.Aztech USB High Speed Modem'im var.TTnet ADSL bağlantısı.Modem 1.PC'de kurulu.Internet bağlantısında herhangi bir sorun yok.2.PC ile yazıcı ve dosya paylaşımı tamam!Ancak 2.PC daha önce sorunsuz internete girmesine rağmen geçen 1-2 gün önce birdenbire internete girmemeye başladı.Ne yaptıysam olmadı. Ağ ve internet ayarlarını aşağıdaki gibi yaptım.Bu arada 2 PC Birbirine cross kablo ile bağlı.
-------------------------------------------------------------------------------------------- 1.PC (ANA MAKİNA) IP Adresi : 192.168.0.1 Alt Ağ Maskesi : 255.255.255.0 Varsayılan Ağ Geçidi : 192.168.0.1 Yeğlenen DNS Sunucusu : 192.168.0.1 2.PC IP Adresi : 192.168.0.2 Alt Ağ Maskesi : 255.255.255.0 Varsayılan Ağ Geçidi : 192.168.0.1 Yeğlenen DNS Sunucusu : 192.168.0.1 Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=230415 Ayrıca Ağ Başlantıları sekmesinden ADSL USB Modem Dial-Up Simgesinde sağ tıklayarak özellikler dedim ve *Diğer ağ kullanıcıları,bu bilgisayarın internet bağlantısı yoluyla bağlansın, *Diğer ağ kullanıcıları,paylaşılan internet bağlantısını denetlesin ve devre dışı bırakabilsin.Seçeneklerindeki kutuları da işaretledim. İşinize yarar diye ADSL USB Modem Dial-Up Ayrıntılar Penceresindeki bilgileride veriyorum. AYGIT ADI : ADSL USB MODEM WAN ADAPTER AYGIT TÜRÜ : ISDN SUNUCU TÜRÜ : PPP AKTARIMLAR : TCP/IP KİMLİK DOĞRULAMA : PAP SIKIŞTIRMA : (YOK) PPP BİRDEN ÇOK BAĞLANTI ÇERÇEVELEME : Kapalı SUNUCU IP ADRESİ : 88.239.0.1 ISTEMCİ IP ADRESİ : 88.239.5.95 -------------------------------------------------------------------------------------------- 2 PC'de WORKGROUP olarak ayarlı.Ağ Bağlantılarımdan EV VEYA KÜÇÜK İŞYERİ AĞI KUR sihirbazınıda çalıştırarak her iki makinada denedim.Ancak 2.PC bir türlü internete girmiyor.Çıldırmak üzereyim.Lütfen bana yardım edin arkadaşlar.Acilen cevaplarınızı bekliyorum.Şimdiden çok çok teşekkür ederim.Saygılarımla... ![]() Düzenleyen ThE_DeMoN : 08-09-2008 at 16:56. Sebep: cross kablo ile yazmayı unutmuşum. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Dec 2006
Üye numarası: #99569
Karma etkisi: 0
![]() Karma: 10
|
kabloları kontrol etmeyi dene, sonra eternet kartını kontrol et eğer heşey sornsuz sa, ikinci pc ye gateway olarak internete giren birinci pc nin ipsini yazmayı deneyin
|
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|
|