Çok kullanıcılı network güvenlik problemiİyi günler, Forumda ağ güvenliği hakkındaki konuları 2007 senesine kadar okudum, fakat aşağıda açıkladığım soruna tam anlamıyla çözüm bulamadım. İlk mesajımda bukadar çok şey istiyorsam kusura bakmayın Birkaç forumdan daha
Konu xenophanos tarafından açılmış, 321 kişi tarafından görüntülenip, 3 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Çok kullanıcılı network güvenlik problemi konusundaki toplam yorum: 3, okunma sayısı: 321. |
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Dec 2009
Üye numarası: #396011
Karma etkisi: 0
![]() Karma: 10
|
İyi günler,
Forumda ağ güvenliği hakkındaki konuları 2007 senesine kadar okudum, fakat aşağıda açıkladığım soruna tam anlamıyla çözüm bulamadım. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=328449 İlk mesajımda bukadar çok şey istiyorsam kusura bakmayın Birkaç forumdan daha yardım istedim ama tam açıklayıcı bilgiler alamadım. Elimdekiler Xp kurulu 1 adet internet erişimi olan masa üstü bilgisayar. Yaklaşık 20-30 arası diz üstü bilgisayar. Sorun Birçok kişinin ortaklaşa kullandığı bir internet bağlantımız var. Sorum ise, arkadaşlardan herhangi birisinin yasadışı/illegal yazılım/film vs indirmesi ve bununda tesbit edilmesi durumunda,hangi arkadaşın bu bağlantıyı yaptığını görebilmek. Herkezin ayrı dizüstü bilgisayarı var, lakin yasal muhattab benim adamlar birşey olsa beni sorumlu tutacak. Kimin ne zaman bağlanıp yasal olmayan içeriği indirdiğini tespit edebilirmiyiz. Herkeze sabit bir adresi vermek gerekir mi Mac adresi filtrelemesi yapsam, hangi adresin ne zaman bağlantı yaptığını görebilirmiyim Amacım kimsenin özel yaşantısına müdehale etmek değil, aldığımız tedbirlerden kullanıcılar haber edilecektir. Teşekkür eder, Tavsiye ve yardımlarınızı beklerim. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Nov 2005
Üye numarası: #39394
Karma etkisi: 943
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 93671
|
Merhaba bu işlem için donanımsal firewal urunleir veya yazılımsal olarak da yapabilirisniz.En basitinden İsa server kurup kullanıcıları ısa server uzerinden yonlendirip tum kullanıcılıarın nerey girip cıktıklarını izleyebilir raporlayabiirsiniz.Ve free olarak ıpcop endian tarzı firewall urunleri ile de bu işlemleri gercekleştirebilirsiniz
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Dec 2009
Üye numarası: #396011
Karma etkisi: 0