cok onemli sorular (ozellikle eccoya)

diger sorularim yeni topikte olacak (onlar cisco) Sorularim : Wirelessla ilgili olanlar A- Ben bir arkadasima gitmistim , onda laptop vardi ve seyden emin degildim pcmcia(wireless Ethernet) karti var miydi Konu kobem tarafından açılmış, 1287 kişi tarafından görüntülenip, 17 yanıt almış.

Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!

Karşı sistemi kendi makineniniz gibi kullandıran uzaktan yönetim programı.
  • Canlı ekran izleme,vnc ve mouse kontrolü
  • Antiviruslerce %100 tanınmaz, güncelleme garantili
  • Ortam sesi dinleme
  • Webcam izleme
  • Online/offline keylogger
  • Kopyala/Yapıştır, Clipboard Yöneticisi (Canlı)
  • Warlogger desteği
  • Çalıştırma,upload,download,yeniden adlandırma,silme,gizli çalıştırma,thumbnail görüntüleme(indirmeden dosya görme)
  • Registry yöneticisi (tam özellikli)
  • Msn şifrelerini ve geçmişteki tüm adresleri çıkartma
  • Firefox şifrelerini çözme
  • Görev yöneticisi, görev sonlandırma
  • Çalışan programları listeleme
  • Bağlı sistemlerin yaptığı işlemleri tek listede görme!
  • Binder / dosya birleştirici
  • Virus tipinde resource kullanmadan bindleme özelliği
  • Mp3,resim,jpeg,vs her türlü dosya ile birleşip,exploitler ile link üzerinden,htmlden yayılır
  • Keyloggerda dll kullanmadan system hooklarıyla loglama ve tabii dll kullanmadan kimse yapamıyorken %100 sisteme zarar vermeden stabil bütün dünya dillerinde loglama.
  • Internet Explorer 9 şifre çözme
  • Chrome Şifreleri (bütün sürümler)
  • Firefox Şifreleri (bütün sürümler)
  • Internet Exporer Şifreleri (bütün sürümler)
  • Safari Şifreleri (bütün sürümler)
  • Reklam Bot ile site reklamı, dosya yükletme, bulaştırma,vs. MSN,Yahoo Messenger,ICQ ve AIM sistemlerinin hepsini tanır. Reklam bot aynı anda birden fazla sisteme komut verebilir.
  • Browserda geçmiş verileri, form girdilerini kayıt edip trojandan erişme
  • Klavye Kilitleme
  • Mouse Kilitleme
  • Masaüstü Gizleme
  • Sistemlere takılı flash/usb disk varsa bulaştırma Birden fazla sisteme aynı anda autorun oluşturabilir.
  • Uzaktan exe yükletme Aynı anda birden fazla sisteme exeleri tek komutla yükletebilir.
  • Fake sistem kilitleme. Tek tıklama ile karşı sistemi restart/yeniden başlat moduna geçmiş gösterip kilitleme. Kullanıcı fişten çekmediği sürece siz istemedikçe bilgisayarı kapatamaz, yeniden başlatamaz.
  • Karşı sistemin yeniden başlatılma talebinde masaustu ve bütün ekranı kapanıyor gibi gösterip kapanış sesini çalara kullanıcıyı bekletme. Kullanıcı sistemi kapatmak istediğinde siz izin vermezseniz windows kapanmaya çalışıyor gibi görünür ancak yonetim panelinden her türlü işlem yapılır.
  • Sistem servislerini yönetme
  • Outlook şifreleri çözme. (bütün outlook versiyonları outlook expressler dahil)
  • Otomatik güncelleme özelliği ile yakalanma durumunda kısa sürede otomatik güncelleme alma
Sadece 690 TL! Satın almak için iletişim formunu kullanabilirsiniz.

Ayrıca, iki farklı üst sürümü var:
Özel Trojan 990 TL: İstediğiniz isimle çalışıp, istediğiniz yere kopyalanır ve başlangıçta, msconfig'de, registry'de görünmez.
ÖZEL TROJAN 1490 TL: Görev yöneticisinde ve sistemin hiç bir yerinde görünmez.

Sürümler: 1200 TL: - Kimsenin bulamayacağı şekilde çalışır!> m3hm3t. 1750 TL: %100 gizlidir, RAM'de çalışır ve bentrojanim.exe olarak çalışsa dahi hiç bir yerde görünmez.

Wardom.Com.TR bir bilgisayar güvenliği sitesidir; hack konuları bilgisayar güvenliğinin ve bilgisinin uç noktaları olduğundan dolayı, kullanıcıları bu konularda bilgilendirmek ve güvenliklerini arttırmak için yazılmaktadır.

Geri Dön   Wardom.Com.TR > Bilgisayar Güvenliği > Networking - Ağ Güvenliği
Üye Ol Sözlük Üye Listesi Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Konu Başlıkları: cok eccoya onemli ozellikle sorular
Üye Olmadan Yorum Yazmak İçin Tıklayın!
cok onemli sorular (ozellikle eccoya) konusundaki toplam yorum: 17, okunma sayısı: 1287.

Eski 08-12-2006, 23:28   #1
kobem
Hızlı Çırak

Üye numarası: #76903
Karma etkisi: 6 kobem seviye: 50
Red face cok onemli sorular (ozellikle eccoya)

diger sorularim yeni topikte olacak (onlar cisco)

Sorularim :

Wirelessla ilgili olanlar

A- Ben bir arkadasima gitmistim , onda laptop vardi ve seyden emin degildim pcmcia(wireless Ethernet) karti var miydi ama usb adapteri vardi ve laptoptan baglanabildik internete bu nasil oldu ?

B- Peki hani bir kablosuz aglar listesi oluyo o kablosuz aglar nerede gercekte ?

C- Ayni seyi okul icin soracam, gecen gun okuldan laptopla internete baglanayim dedim
ama olmadi bunun sebebi sinyalin yetersiz olusu mudur ? ben kablosuz ag kurabilir miyim?

D- Ayrica internete okuldan baglanmak icin illa ki okulda wireless lan mi olmasi gerekiyor
da ona baglanmaliyim ? evdeyken nasil baglandik ? wlan yoktu

E- Laptopta ipyi neye gore vermeliyim nete baglanmak icin?

F- issiz bir adadayim mesela elimde laptop var internete baglanmak istiyorum fakat biliyorum ki
Wireless aglar internete baglanacagi zaman Access pointler wired lana baglaniyor
Bu burada nasil olacak wired lan yok?

G- Ben wireless karta sahibim mesela, bu durumda nete baglandigimda ispye(telekom) para odeyecek miyim?

H- wireless adslde durum nasil cunku bunda hem adsl var ki bunun icin gerci hat cekilmiyo wireless adslde ama gene ayni sekilde mi?

I- Peki soyle bisey olur mu : bende laptop var arkadasimda da var Access point kullanmadan
internete baglanabilir miyiz ?

……………………………………………………………………………………..

Ping sorusu(client icin)

A- "calistir"da cmd yazip ping localhost dedigimde sonuclar cikiyor , paket falan gidiyor
ayni zamanda ping 192.168.1.2 dedigimde de veya 192.168.1.1 de.

ancak http://localhost deyince browserde baglanmiyor niye? , sadece 192.168.1.1 yazinca
cikiyor o da modem veya benim 85 veya 88 iste A sinifi ipyi browserde yazinca
modem ayar ekrani geliyor .

…………………………………………………………………………………………

Statik ip , dinamik ip sorulari

ben bu statik ip dinamik ip olayini bazi yerlerde
karistiriyorum mesela ben bir arkadasla paylasim yapacam netten
bu durumda (p2p olarak) benim ipm statik mi olmali dinamik mi nasil anlicam?

(statik de ip degismiyo hicbir sekilde , dinamikte ise internete
her yeni baglandiginda degisiyo , yani diyorum ki ben paylasim yaparken
ipyi static almazsam p2p programini her actigimda yeniden tabii neti kapatip acinca ip farkli olacak ve paylasim yapamicam gibi geliyo....) hangisi daha uygun yani ?

…………………………………………………………………………………

dns, dhcp server sorusu

ayrica evde gene pcm var diyelim
ve dhcp server tarafindan su ip atandi oluyo ornegin peki bu dhcp server nerede ? ben de kurabilir miyim?

serverlerin ipsi statik mi olmali , dinamik olsa ne olur ne zarari dokunur?

Not1 : nerede derken telekomda mi ,….da mi yani hangi kurulusta demek istedim (dns ve dhcp server icin)

BUNLARIN YANITLARINA IHTIYACIM VAR EGER VEREBILIYORSANIZ HEPSINE CEVAP VERMEYE CALISIN GERCEKTEN IHTIYACIM VAR CEVAPLARA

Düzenleyen kobem : 08-12-2006 at 23:37.
kobem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla

Görüntülediğiniz konu içerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan Wardom Internet Adresimizde 5651 Sayılı Kanunun 8. Maddesine ve T.C.Knın 125. Maddesine göre yayınlanmakta olup içeriğinden yazarı sorumludur. Bu konu hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler için webmaster \@wardom.org adresi ile iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 3 (üç) gün içerisinde Wardom yönetimi olarak tarafımızca gereken işlemler yapılacak ve avukatlarımız size dönüş yapacaktır.
Eski 09-12-2006, 06:50   #2
SASE
Forum Kalfası

Üye numarası: #24728
Karma etkisi: 14 SASE seviye: 650SASE seviye: 650SASE seviye: 650SASE seviye: 650SASE seviye: 650SASE seviye: 650SASE seviye: 650

Su anda sabah saat 06:40 ve ben birazdan dalisa gidecegim

Dalistan döndügümde bu sorularini cevaplamaya calisacagim. Cok kolay sorular Cevapladikca sen de göreceksin ne kadar basit olduklarini.

Iyi sabahlar,
SASE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 09-12-2006, 11:52   #3
"alesta"
Daimi Üye

"alesta"'s Avatar

Üye numarası: #100207
Yer: K.Çekmece / İstanbul
Karma etkisi: 22 "alesta" seviye: 1500"alesta" seviye: 1500"alesta" seviye: 1500"alesta" seviye: 1500"alesta" seviye: 1500"alesta" seviye: 1500"alesta" seviye: 1500"alesta" seviye: 1500"alesta" seviye: 1500"alesta" seviye: 1500"alesta" seviye: 1500
Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder

Wirelessla ilgili olanlar
A: USB adapterde bir wirelessdir.

B: Bulunduğun bölgedeki kablosuz ağları görmek istiyorsan saatin yanındaki tek monitör ve yanında çizgiler olan wireless simgesine tıkla sol tarafta "ağ listesini yenile" diye bir seçenek var ona tıkla çevredeki kablosuz ağları listelersin..

C: Eğer okulda wireless modem varsa modeme yakın yani sinyali ii alabileceğin bi yerde olmalısın.

D: ewt wireless olması gerekiyor, wireless olmazsa kablosuz bağlanamazsın. ilk sorundada söylemiştim USB adapterde wirelessdir..

E: ip'ni otomatik tut modem sana bi ip verecektir eğerki yinede ip vermezse modemin ip grubuna göre elle ip vermen gerekir. usb modemse hiç gerek yok zaten direk bağlanacaktır.

F: Eğer telefonun çektiği bir yerdeysen GSM operatörlerinin laptoplar için connect kartları var onunla bağlanabilirsin.

G: Hayır. modemin bağlandığı yer sana ait değilse parayı sen ödemezsin bağlandığın modem nereye ait ise onun hattından yararlanmış olursun ADSL tarifesi sınırsız ise bi sorun olmaz eğer limitli ise ve sen limiti aşarsan o zaman faturası katlanacaktır buda onların anlamasına sebep olur...
Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=107365

H: Dostum burda soruyu çok karışık yazmışsın ama anladığım kadarıyla cevaplayayım, Wireless adsl'dede hat çekiliyor sonuçta wireless özelliği modemde olduğu için modeme gelen bi hat var onun çekilip bağlantısı yapılması gerekiyor yani normal kablolu (ethernet) bağlantıdada wireless bağlantıdada bi hat çekilmesi gerekiyor.. umarım soruna cvp olmuştur...

I: Bağlanabilirsin. iki laptoptada wireless özelliği varsa ikinizde bağlanırsınız wireles olmayan kişi ethernet kablosu aracılığı ile ağdan bağlantı alabilir veya birinin wirelessi hattı bulup diğeri bulmuyorsa bağlantı paylaşımı ile bağlanan laptoptan bağlantı alabilirsin.

Diğer sorularına daha sonra cvp vermeye çalışıcam bu aralar biraz yoğunum umarım sorularına yanıt olabilmişimdir.. yardımcı olabildiysem ne mutlu bana saygılar, alesta...
"alesta" Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 09-12-2006, 16:43   #4
SASE
Forum Kalfası

Karma etkisi: 14 SASE seviye: 650SASE seviye: 650SASE seviye: 650SASE seviye: 650SASE seviye: 650SASE seviye: 650SASE seviye: 650

Ping sorun;

A-) Ping localhost, senin kendi eternet kartini pingler. Genelde eternet kartinin calisip calismadigini test etmek amaci ile kullanilir. 192.168.1.2 veya …..1.1 nolu IP ler, o andaki agindaki Gatewaylerin IP leridir. Yani eger bir Wireless Modemden internete cikiyor isen, o IP baslangic IP si olarak Wireless Routerinin IP adresidir ve o IP yi pinglemen gayet normaldir.

http://localhost, adresin sende IIS (Internet Information Server) olup olmadigini gösterir. Adresledigi klasör de, Inetpub altindaki wwwroot klasörüdür. Browserinda bu adresi cagirdiginda eger IIS yüklü ve servisi calisiyor ise http://localhost/localstart.asp buna benzer lokal bir sayfaya yönlendirilsin veya IIS ‚iniz düzgün konfigüre edilmemis gibi bir hata sayfasi elirsin. Eger IIS yüklü degil ise tabii ki de olmayan birseye baglanamazsin ve hata alirsin.

Statik IP, Dinamik IP sorulari;

Öncelikle Statik ile Dinamik arasindaki farki anlamissin. O nedenle bu sorunun cevabi kolay olacak. P2P programlarda IP yi cok fazla kafana takmamani öneririm. Bu daha cok senin kullandigin P2P programina baglidir. ARES tarzi bir P2P kullaniyor isen, IP ye gerek yok. Zaten o programlar IP bazinda degil paylastirdigin dosya bazinda arama yapiyorlar diye biliyorum. Ama direk makinanda bir FTP acip dosyalarini arkadasina share etmek istiyor isen zaten arkadasina IP ni vermek zorundasin. Burada statikle dinamigin tek farki, birinde arkadasina acacagin her paylasim icin yeni IP ni vermek zorundasin. Digerinde ise arkadasin senden habersiz istedigi zaman IP ni bildigi icin baglanir ve istedigi dosyayi ceker.

DNS, DHCP Sorularin hakkinda;

DHCP Serverlar, senin internete baglandiginda sana IP yi atayan yerde yani muhtemelen Türk Telekomdadirlar. Türk Telekom, IP havuzundaki IP leri kendi DHCP Serverlari yolu ile dagitirken sen de bu IP leri senin DHCP Clientin vasitasi ile alirsin. DNS Serverlar da Türk Telekomdadir haliyle. Senin browserin vasitasiyle yaptigin Domain Name requestlerini cözümlemek icin DNS’ ler kullanilir.

Senin DHCP Server kurman, ancak ve ancak sana ait bir network ortamin var ise gerekir. Aslinda onda bile senin yapman gereken bir ayar yoktur. Cünkü zaten Small Office or Home Network kur dedigin zaman XP isletim sistemi senin yerine tüm bu islemleri yapiyor. DHCP Serverin konfigürasyonu daha cok coklu ortamlarda kurumlarda gereklidir. Hangi IP segmentlerini hangi makinalara verecegin konularinda konfigürasyon gerekebilir. Ama bu senin bulundugun Network ortami icin cok gereksiz bir islemdir. DHCP Serverlarinin IP lerinin dinamik veya static olmalari cok önemli degildir. Onlarin yaptigi tek sey, disaridan cektikleri IP yi alt segmentlerinde kendi aglarina dagitmalaridir. O an cektikleri IP dinamik de olsa static de olsa ayni tür bir IP dir ve alt segmentleri yine ayni olacaktir.

Kolay gelsin,

Eski 09-12-2006, 21:25   #5
Gladyat0rs
Çırak

Üye numarası: #100351
Karma etkisi: 0 Gladyat0rs seviye: 10

Güzel Bir Yardım
Gladyat0rs Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-12-2006, 13:11   #6
kobem
Hızlı Çırak

Talking

oncelikle cevaplar icin tesekkurler ama a,b,c,g,h yi anlamadim daha
dogrusu benim sorduklarimin cevabi degil.

onlari yeniden toparlayayim

a- internete baglanabildik nasil oldu derken bi tek usb adapter nasil yetti ?
pcmcia karti var miydi ? yani ortamda wireless ag mi var ? (nerden geliyo bu wireless
aglar?) bir yerlerde access point mi var? (evdeyken hadi canim sen de)

b- bulundugun bolgede derken ne demek istiyorsun?

c- internete baglanmak icin illa wireless lan a mi bagli olacam? access-pointler nerde?

g- sadece adsl icin mi para odeyecem yani wireless icin degil?
peki bir sirkette olsaydim?

h- wireless ama wire-less , hatsiz yani ama ?

Eski 11-12-2006, 14:34   #7
kobem
Hızlı Çırak

Wink

beyler yok mu cevap?

Eski 11-12-2006, 17:23   #8
SASE
Forum Kalfası

Su anda isyerinde biraz yogunum. Eve gittigimde cevap vermeye calisicam.

Eski 13-12-2006, 21:25   #9
kobem
Hızlı Çırak

Question

hey cevap veren yok mu?

Eski 14-12-2006, 01:47   #10
ecco
Daimi Üye

ecco's Avatar

Üye numarası: #65840
Yer: izmir - ksk
Karma etkisi: 10 ecco seviye: 350ecco seviye: 350ecco seviye: 350ecco seviye: 350
Kullanıcıya ICQ yolu ile mesaj gönder Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder Send a message via Skype™ to ecco

moderatör arkadaşım soruları cvplıycak sanırım eger zamanı olmazsa ben sana takıldığın yerleri msn de anlatırım kardeşim
ecco Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 14-12-2006, 08:49   #11
distorsion
Forum Kalfası

distorsion's Avatar

Üye numarası: #19215
Yer: Broadcast (255.255.255.255)
Karma etkisi: 352 distorsion seviye: 2000distorsion seviye: 2000distorsion seviye: 2000distorsion seviye: 2000distorsion seviye: 2000distorsion seviye: 2000distorsion seviye: 2000distorsion seviye: 2000distorsion seviye: 2000distorsion seviye: 2000distorsion seviye: 2000

uhh bea tam 1 haftadır giremedim foruma

işi bırakacam sanıırm
distorsion Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 16-12-2006, 22:49   #12
kobem
Hızlı Çırak

Thumbs down

beyler a, b, c,g,h lutfen.

Eski 17-12-2006, 16:42   #13
naumoski
Daimi Üye

naumoski's Avatar

Üye numarası: #3302
Yer: istanbul
Karma etkisi: 0 naumoski seviye: -999999naumoski seviye: -999999naumoski seviye: -999999naumoski seviye: -999999naumoski seviye: -999999naumoski seviye: -999999naumoski seviye: -999999naumoski seviye: -999999

A- Ben bir arkadasima gitmistim , onda laptop vardi ve seyden emin degildim pcmcia(wireless Ethernet) karti var miydi ama usb adapteri vardi ve laptoptan baglanabildik internete bu nasil oldu ?

Bir ethernet kablosu görmediysen eğer etrafta,usb wireless adapter olabilir yada pcmcia olabilir ve kendisinin yada komsulardan birinin wireless modeminden çıkmışsınızdır.Ancak bunun en net cevabını arkadaşına sorman lazım

B- Peki hani bir kablosuz aglar listesi oluyo o kablosuz aglar nerede gercekte ?

O kablosuz ağlar senin wireless adapter'ının algılayacağı kapasitede bir yerlerde ancak büyük ihtimalle yakın yerlerde yan odada alt katta vb.. yerlerde.Bu bahsettiğin şeyi taksimde meydanda,yada 4. levent gibi büyük kurumların olduğu yerde söylersen eğer oralardaki access pointler çok büyük kapasitelerde çalışabiliyorlar..

C- Ayni seyi okul icin soracam, gecen gun okuldan laptopla internete baglanayim dedim
ama olmadi bunun sebebi sinyalin yetersiz olusu mudur ? ben kablosuz ag kurabilir miyim?

Okulda kablosuz bir networkünüz yani access pointleriniz varsa ve senin kullandığın bilgisayar/notebook/handheld cihazda wireless adapter varsa ve okul tarafından bağlantı için bir sınırlama yapılmamışsa ve de ip dağıtan bir network varsa yada kullanabilieceğin ip'leri biliyorsan sinyal çok düşük değilse girebilirsin.

G- Ben wireless karta sahibim mesela, bu durumda nete baglandigimda ispye(telekom) para odeyecek miyim?

Wireless karta sahip olman internet hizmeti alıyorsun anlamına gelmez,sadece kablosuz ağlara dahil olabileceğin anlamına gelir.Eğer etrafında kablosuz internet dağıtan bilinçli yada bilinçsiz kurum yada kişi varsa ve bir güvenlik almamışlarsa ancak bunların kablosuz ağlarından internete çıkabilirsin.Bunun dışında wireless özellikli adsl modeminden telekoma para ödeyerek hizmet alırsın ve bunun üzerinden kablosuz internete çıkabilirsin.

H- wireless adslde durum nasil cunku bunda hem adsl var ki bunun icin gerci hat cekilmiyo wireless adslde ama gene ayni sekilde mi?

Wireless Adsl diye birşey yok,Telekom'un internet hizmeti verdiği sizin telefon kablosu olarak kullanılan bakır kablolar üzerinden paketler wireless lan destekli modemine geliyor modemin gerekli modulating işlemlerini gerçekleştirdikten sonra verileri wireless lan yada ethernet lan üzerinden gönderiyor,senin kablosuz alıcın varsa bu paketleri alıyorsun ve hizmetten yararlanıyorsun.
naumoski Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 19-12-2006, 11:14   #14
fe-yy-az
Çırak

Üye numarası: #70464
Karma etkisi: 0 fe-yy-az seviye: 10

Güzel sorular... Ve güzel cevaplar...
Ben de bir başka soru(n) ile katkıda bulunayım.Aslında yine bu forumda başka bir bölüme yazmıştım fakat sanırım gözden kaçtı.
Çok güçlü sinyal aldığım bir AP nin(burada AP ile kastettiğim wireless özellikli modem) WEP şifresini kırdım ve AP ye bağlandım.Ancak (büyük ihtimalle) dhcp serveri kapalı olduğu için IP alamadım ve AP ye bağlanmama rağmen ,bu AP üzerinden nete çıkamadım.
AP nin bağlı olduğu PC nin MAC adresini ve IP numarasını da buldum.Bu numaraları kendi wireless ime manuel olarak atayarak yeniden bağlandım.Ancak yine nete çıkmayı başaramadım.Diğer makinanın da o onda aynı IP ile internete bağlı olduğunu varsayarak,3 gün boyunca gündüz ve gece değişik zamanlarda denedim ,fakat sonuç hep olumsuz.
Acaba yapmayı unuttuğum ne kaldı ...?
İlgileneceklere teşekkür ederim.

Düzenleyen fe-yy-az : 19-12-2006 at 11:52.
fe-yy-az Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 19-12-2006, 12:01   #15
SASE
Forum Kalfası

DHCP Serveri kapali ise DNS ayarlarini nasil yaptin?

Üye Olmadan Yorum Yazmak İçin Tıklayın!
Konudaki toplam yorum: 17, okunma sayısı: 1287.

Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama

Gönderme Kuralları