Cumhuriyet...İlkokulda tanıdığımda çocukların başını okşayan bir baba eliydi Cumhuriyet. İliklerime kadar içime çektim ilkelerini. Lise yıllarımda düşlerimi yasaklarla korumaya aldı Cumhuriyet. Her köşe başında üstümü aradı. Duvarlara yazı yazarken, Yapma,
Konu Peker tarafından açılmış, 443 kişi tarafından görüntülenip, 9 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Cumhuriyet... konusundaki toplam yorum: 9, okunma sayısı: 443. |
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Sep 2006
Üye numarası: #89570 Yer: THE-END
Karma etkisi: 55070
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 5505555
|
İlkokulda tanıdığımda çocukların başını okşayan bir baba eliydi Cumhuriyet.
Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=170737 İliklerime kadar içime çektim ilkelerini. Lise yıllarımda düşlerimi yasaklarla korumaya aldı Cumhuriyet. Her köşe başında üstümü aradı. Duvarlara yazı yazarken, "Yapma, bir gören olur" dedi. Ne olduysa, yasaklardan sonra oldu zaten. Gözümüzde patladı ciplerin farları. Yüzümüzde patladı, devlet babanın tokatları. Okuduğumuz kitaplar için canımıza okudular. İhtimaldir ki, ihtilalden sonra dengesini yitirdi bu ülke. Sözde Cumhuriyet'i savunan laik iktidarlar, bankaları hortumladı. Sonra etrafımız sarıldı, din haramileri tarafından. Tarikatlar, cemaatler ülkesinde, düzene uygun bir toplum yaratıldı. Sırtından vuruldu güzelim Cumhuriyet. Filmi başa sarıp, yeniden izliyorum da... Görüyorum ki, bu ülkeyi iki şey yıktı. Biri Cumhuriyet'in sırtından geçinen yarasalar. Diğeri Cumhuriyet'e düşman yarasalar. Bu yaşıma geldim. Hala Cumhuriyet ilkelerinden ve Mustafa Kemal sevgisinden başka bir şey bulamazlar. Üstümü arasalar...... Alntdr.. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2006
Üye numarası: #73088 Yer: İSTANBUL/GAZİOSMANPAŞA
Karma etkisi: 54175
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 5415322
|
tek kelimeyle harika.helal olsun.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2006
Üye numarası: #56204
Karma etkisi: 6439
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 642854
|
Bu yazıya katılmamak mümkünmü! Çok Harika bir yazı...
özellikle şu dizeleri çok sevdim; Hala Cumhuriyet ilkelerinden ve Mustafa Kemal sevgisinden başka bir şey bulamazlar. Üstümü arasalar..... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Dec 2006
Üye numarası: #101533 Yer: Always pİİz BecAuSE İZMİTLİYİZZzzz
Karma etkisi: 9373
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 936336
|
peker adlı modumuz kaç yaşında oldugunu yada asıl ismini bilmiom ama senle bu watan milli unsurlar konusunda muabbet etmek isterdim saygılar ...
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Oct 2005
Üye numarası: #37617 Yer: Memorialise
Karma etkisi: 31110
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 3108667
|
tesekkürler Peker döktürmüşsün yine
![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2006
Üye numarası: #50243 Yer: Ankara
Karma etkisi: 20834
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 2082174
|
Harika bir yazı olmuş...
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2006
Üye numarası: #55471
Karma etkisi: 20514
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 2049777
|
Sözde Cumhuriyet'i savunan laik iktidarlar, bankaları hortumladı.
Sonra etrafımız sarıldı, din haramileri tarafından. Tarikatlar, cemaatler ülkesinde, düzene uygun bir toplum yaratıldı. Sırtından vuruldu güzelim Cumhuriyet. Filmi başa sarıp, yeniden izliyorum da... Görüyorum ki, bu ülkeyi iki şey yıktı. Biri Cumhuriyet'in sırtından geçinen yarasalar. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=170737 Diğeri Cumhuriyet'e düşman yarasalar. ..... Cumhuriyeti biz kurduk onu sizler yaşatacaksınız diyen Atamın kemiklerini sızlıyor şimdi , kurdukları cumhuriyet nerelere gidiyor . |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2006
Üye numarası: #47801 Yer: im KALBİN
Karma etkisi: 44090
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 4407476
|
Tekrar tekrar okunması gereken bir yazı.
Çok teşekkür ederim dostum. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Aug 2006
Üye numarası: #81321 Yer: İstanbul
Karma etkisi: 36064
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 3604673
|
Alıntı:
Ekonomik özgürlüğümüz olmasada bu özgürlüğü yaratmak kendi elimizde. Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi vazifen, Türk istiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur! |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Elit Üye
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Nov 2006
Üye numarası: #98163 Yer: İstanbul'du...
Karma etkisi: 5592
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 558082
|
Çok güzel tespit edilmiş bir yazı, paylaştığın çok teşekkürler Mehmet abi
|
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|