Çürük Web Tasarımcı Nasıl Anlaşılır..Bazen web site sahibi olmak isteyen şirket/kurumlar beni çok şaşırtıyor. Bizler evimize meyve bile alırken daha dikkatli davranıyoruz; kavunun altını kokluyor, elmaları evirip çeviriyor, papaz eriğini yere atarak çatlama testi
Konu keops tarafından açılmış, 8347 kişi tarafından görüntülenip, 61 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Çürük Web Tasarımcı Nasıl Anlaşılır.. konusundaki toplam yorum: 61, okunma sayısı: 8347. |
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Cool Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Feb 2005
Üye numarası: #1936
Karma etkisi: 9
![]() ![]() Karma: 147
|
Bazen web site sahibi olmak isteyen şirket/kurumlar beni çok şaşırtıyor.
Bizler evimize meyve bile alırken daha dikkatli davranıyoruz; kavunun altını kokluyor, elmaları evirip çeviriyor, papaz eriğini yere atarak "çatlama testi" yapıyoruz (en azından yapanlar var). Fakat iş web tasarımına gelince, "ucuz olsunda ne olursa olsun" mantığı ile hareket ediyoruz. Peki web tasarımı hizmeti satın alırken nelere dikkat etmeli? Çürük web tasarımcıyı ele veren ipuçları var mı? Tasarımcının altını koklayamayacağımıza -ve bazen istesek bile- yere atıp "çatlama testi" yapamayacağımıza göre, nelere dikkat etmeli? İşte aklıma gelen ilk 20 ipucu: 1-Kitaplığındaki tek kitap "HTML'den kim korkar?" ise 2-Eğer önceden belirlenmiş bir web tasarım fiyat listesi varsa 3-Sizden, çalışmaya başlamadan önce istedikleri yalnızca şirketinizin logosu ve ana sayfada yer alacak linkler ise 4-Şirketinizin hedef ve amaçlarında konuşmak yerine daha çok teknolojiden konuşmayı tercih ediyorsa 5-Sitenizin kullanıcıları ile ilgili tek bir soru bile sormuyorsa 6-Her beş kelimeden biri 3 harflik kısaltmalardan oluşuyorsa 7-Ana yüz PHP ve CSS olsun, arka planda ise alt yapısı ROR olan RSS destekli bir CMS yapabiliriz. Ayrıca XML verilerinizi açarak API olanağı sağlayabiliriz. Ne dersiniz? THX, BYE! 8-Sizden daha fazla konuşuyorsa 9-Web tasarım şirketinin logosu ya da sloganı içinde "ucuz" kelimesi yer alıyorsa 10-Aradığınızda telefonlara annesi cevap veriyorsa 11-"Tasarım bitince biz size haber vereceğiz" diyorsa 12-"Size 3 değişik tasarım yapacağız, beğendiğiniz birini seçeceksiniz" söylemi bu web tasarım şirketinin takip ettiği tasarım süreci ise Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=77612 13-Yaptığınız toplantının herhangi bir kısmında "Ben eski toprak tasarımcıyım. Ben halen notepad kullanır, el ile kodlarım" diyor ve bununla gurur duyuyorsa 14-Tasarım için kullandığı programları/araçları, PCNet dergisinin verdiği ücretsiz CD'lerden edinmişse 15-Tasarım portföyü, amcaoğlunun hırdavatçılık şirketinin websitesinden oluşuyorsa 16-Tasarımdan anlamıyorsa 17-Anladığı tek şey tasarım ise 18-Pazarlama dendiğinde aklına ilk gelen şey, üniversite yıllarında sattığı t-shirtler ise 19-Sitesinin "Hizmetler" kısmındaki hizmetlerden biri "Flash Tabanlı Introlar" ise Yaptığı tasarımlar içinde en çok gurur duyduğu fonksiyon "farenin sağ düğme tıklama engeli" ise 20-Kullanılabilirlik , erişilebilirlik, kullanıcı deneyimi dediğinizde "programcıma bir sorayım bakim yapabilecek mi?" cevabını alıyorsanız arkanıza bile bakmadan kaçın! Sizin aklınıza başka şeyler geliyor mu? Bizden Gelenler.. 1-Joomla veya Nuke kurup bu siteyi ben yaptım diye övünüyorsa.. Düzenleyen keops : 22-07-2006 at 04:35. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Feb 2005
Üye numarası: #1561
Karma etkisi: 22
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1476
|
euhehuh
ben acıcaktım boyle bısey ıı olmus eklerız daha sabıtlendı. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Cool Üye
|
Ekleriz daha neler var.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Oct 2005
Üye numarası: #38032 Yer: Bilmem Ki!
Karma etkisi: 10
![]() ![]() ![]() Karma: 227
|
sabitlenmeli bu.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Cool Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Jan 2005
Üye numarası: #1208
Karma etkisi: 0
![]() Karma: 11
|
) ilk başlığı gördüğümde dedim yine başlkadı biri saçmalamaya foruma hava atıoyo gereksiz bi mesaj demiştim ama okuduktan sonra fikirlerim değişti Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=77612 "10-Aradığınızda telefonlara annesi cevap veriyorsa " "Tasarım portföyü, amcaoğlunun hırdavatçılık şirketinin websitesinden oluşuyorsa " hehe bu ikisi süperdi daha buna eklemeler yapabiliriz. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Cool Çırak
Üye numarası: #1207 Yer: Yemez
Karma etkisi: 8
![]() Karma: 10
|
komik bir o kadar da doğru bi yazı
![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Cool Üye
|
Waybe çıraklara bak hepsi master valla..
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Feb 2005
Üye numarası: #1460 Yer: Sefaköy
Karma etkisi: 18
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1067
|
mehmet üstadın yazısı daha önce okumuştum tekrar okumak güzeldi.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2006
Üye numarası: #68244
Karma etkisi: 13
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 624
|
çook güzel beğendim |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Cool Üye
Üye numarası: #2749
![]() ![]() Karma: 128
|
Ayrıca şirketinde bir grafik tasarımcı yoksa veya olduğunu idda eden kişi ciddi bir şekilde sanattan ( dali kimdi yaw hah hatırladım kaytan bıyıklı ressam di mi? ) anlamıyorsa şirketinizi paranızla rezil etmeyin
![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Cool Üye
|
Bi tane daha ekledim...
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Cool Çırak
Üye numarası: #1207 Yer: Yemez
Karma etkisi: 8
|
ben de size kaçılacak müşteriyi söyliyim. bu tür müşterilerden kaçmak için elinizden geleni yapmalısınız. yoksa başa bela olur. yaptığınız tasarımı beğenmedim şöyle istiyorum küstahlığını gösterebilir. gelir size aynen şöyle der.
- ben bi site istiyorum işte bunun gibi olsun www.hebelehubele.com (gösterdiği site ya joomla, ya mambo ya da phpnukedir. bundan istiyorum ama aynısı olmasın. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=77612 - !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!! |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Cool Üye
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Mar 2005
Üye numarası: #10539
Karma etkisi: 0
|
birde müsterinin gıcıgı vardır ki o da hic cekilmez size kendisi gelir ,ondan sonra istediklerini anlatır sizde uygun bir iskelet hazırlarsınız (o iskelet bile kafa patlatılarak hazırlanır) adama gosterirsiniz begenir ücrette anlasırsınız ertesi gun size telefon eder ve "bizim komsunun oglu iki gofrete yaparım ben" der, sonra size hayırlı isler diyerek telefonu kapatır ama aradan 3 ay gecer "ya birader bu cocuk bize bir site yaptı bedava alan mı ne almıs simdi kapandı zaten onceden de hep abuk sabuk reklamlar geliyordu sen bizim siteyi bidaha yapıversene" der
Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=77612 sinir eder adamı sinir |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Cool Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Jun 2006
Üye numarası: #72728
Karma etkisi: 6
|
Maehuhzuehae annesi telefona bakıyorsa mahuzhueahuhzueha harika ya ...
|
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|
|