DHCP IP çakışması yaratıyor, çözümü nedir?Arkadaşlar şirkette 90 PC var. GHDSL 2Mbps internet bağlantısını modem ve modemin içindeki DHCP sunucu dağıtıyor. Network de aptal switch olarak adlandırılan değişik portlara sahip 8 adet switch var. Sistemde
Konu suseptans tarafından açılmış, 1592 kişi tarafından görüntülenip, 6 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
DHCP IP çakışması yaratıyor, çözümü nedir? konusundaki toplam yorum: 6, okunma sayısı: 1592. |
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Dec 2005
Üye numarası: #42459
Karma etkisi: 0
![]() Karma: 10
|
Arkadaşlar şirkette 90 PC var. GHDSL 2Mbps internet bağlantısını modem ve modemin içindeki DHCP sunucu dağıtıyor. Network de aptal switch olarak adlandırılan değişik portlara sahip 8 adet switch var. Sistemde hiç akıllı switch yok. Sorunumuz son bir kaç aydır networkde çok sık IP çakışması yaşanıyor. Bu sorunu çözmenin yolu akıllı switch kullanmak onu biliyorum ancak elimizde akıllı switch lere verecek 4000-5000 doalrımız yok.
Mevcut aptal switch ler ile benim yapabileceğim bir düzenleme vamı?. ayrıca modemin şifresi bize verilmiyor. Merkez modem şifrelerini yerek bilgi işlemcilere vermiyor yani statik IP dağıtmam mümkün değil. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=336442 son oalrak ağı test edebilecğim bir network programı önerebilirmisiniz. Winarp Spoffing kullanıyorum ama pek işime yaramıyor. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2005
Üye numarası: #25757 Yer: C:\perl\bin>
Karma etkisi: 22547
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 2253264
|
hocam modeme erişimin yok ise nasıl yapacaksın konfigürasyonu?? ağ denetimi için wireshark iyidir...
saygılar |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Dec 2005
Üye numarası: #42459
![]() Karma: 10
|
Yani şöle ki sorunlu switch 'i tespit felan edebilirmiyim yazılımla?. yada IP çakışmasını neden yapar modemdeki DHCP sunucu bunu çözmenin bi yolu varmı?
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Sep 2005
Üye numarası: #36402
Karma etkisi: 76
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 6921
|
Bence modemle felan hiç uğraşma. Bastır parayı adam akıllı bir sistem kurdur. Adam akıllı size yararı olan serveri kurdur, dhcpyi serverden ayarlattır. kablolarını yenilet. param yok dicen ama zırt bırt modem switch açıp kapamayla da bu iş olmaz.v eya switchleri birer gün kapat dicem o da olmaz
İyi çalışmalar. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Nov 2005
Üye numarası: #39394
Karma etkisi: 943
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 93671
|
En basitinden pclere elle ip vererek pc iplerini sabitleyip cakışmayı giderebilirsin.
![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Hızlı Çırak
![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2010
Üye numarası: #434393
![]() Karma: -7
|
Bu sorunu PC'lere manual IP verip IP çakışmasını giderebilirsin
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
1st Class WarrioR
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Oct 2008
Üye numarası: #266756 Yer: Bağcılar-Sancaktepe
Karma etkisi: 21399
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 2139226
|
Cisco Network Magic kullan
eğer modemin şifresi olsaydı dhcp kira süresini 10 saniye yapardım ip ler çakışmayabilirdi yada dhcp aktarıcısını etkinleştirirdim vlan kurardım farklı ip aralığında |
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Bu Konuda Aradığınızı Bulamadıysanız Şunlara Bakmanızı Öneririz
|
||||
| Konu | Konu Yazarı | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
| Yerel Ağ Bağlantısı Kurulumu (Resimli Anlatım) | TrOia | Networking - Ağ Güvenliği | 32 | 21-01-2011 14:00 |
| cisco v 3.1 ccna sınavı semester 4 full sorular ve cevapları | ecco | Sertifikasyonlar | 15 | 09-02-2008 15:52 |
| (Wardom açıldı hızlı bi giriş) Son Arzun Nedir | caldion | Geyik | 17 | 25-08-2006 23:28 |
| İstemciye Özel DHCP Yapılandırması (DHCP Classes) | Mr.666 | Networking - Ağ Güvenliği | 2 | 18-08-2006 15:02 |
| Avk | İşletim Sistemleri | 1 | 09-07-2005 16:38 | |
|
|