Dili Kopasıca‚ Eli Kırılasıca Medya!

’Her gün saatlerce televizyon seyredip gazete okuyorum ve yapılan yanlışlıklar karşısında sövüp sayıyorum’ cevabını verdim Dünyanın en güzel‚ en âhenkli‚ en köklü diline sahibiz. Lâkin bu hazinemizin 24 saat boyunca Konu +Zafer tarafından açılmış, 249 kişi tarafından görüntülenip, 0 yanıt almış.

Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!

Karşı sistemi kendi makineniniz gibi kullandıran uzaktan yönetim programı.
  • Canlı ekran izleme,vnc ve mouse kontrolü
  • Antiviruslerce %100 tanınmaz, güncelleme garantili
  • Ortam sesi dinleme
  • Webcam izleme
  • Online/offline keylogger
  • Kopyala/Yapıştır, Clipboard Yöneticisi (Canlı)
  • Warlogger desteği
  • Çalıştırma,upload,download,yeniden adlandırma,silme,gizli çalıştırma,thumbnail görüntüleme(indirmeden dosya görme)
  • Registry yöneticisi (tam özellikli)
  • Msn şifrelerini ve geçmişteki tüm adresleri çıkartma
  • Firefox şifrelerini çözme
  • Görev yöneticisi, görev sonlandırma
  • Çalışan programları listeleme
  • Bağlı sistemlerin yaptığı işlemleri tek listede görme!
  • Binder / dosya birleştirici
  • Virus tipinde resource kullanmadan bindleme özelliği
  • Mp3,resim,jpeg,vs her türlü dosya ile birleşip,exploitler ile link üzerinden,htmlden yayılır
  • Keyloggerda dll kullanmadan system hooklarıyla loglama ve tabii dll kullanmadan kimse yapamıyorken %100 sisteme zarar vermeden stabil bütün dünya dillerinde loglama.
  • Internet Explorer 9 şifre çözme
  • Chrome Şifreleri (bütün sürümler)
  • Firefox Şifreleri (bütün sürümler)
  • Internet Exporer Şifreleri (bütün sürümler)
  • Safari Şifreleri (bütün sürümler)
  • Reklam Bot ile site reklamı, dosya yükletme, bulaştırma,vs. MSN,Yahoo Messenger,ICQ ve AIM sistemlerinin hepsini tanır. Reklam bot aynı anda birden fazla sisteme komut verebilir.
  • Browserda geçmiş verileri, form girdilerini kayıt edip trojandan erişme
  • Klavye Kilitleme
  • Mouse Kilitleme
  • Masaüstü Gizleme
  • Sistemlere takılı flash/usb disk varsa bulaştırma Birden fazla sisteme aynı anda autorun oluşturabilir.
  • Uzaktan exe yükletme Aynı anda birden fazla sisteme exeleri tek komutla yükletebilir.
  • Fake sistem kilitleme. Tek tıklama ile karşı sistemi restart/yeniden başlat moduna geçmiş gösterip kilitleme. Kullanıcı fişten çekmediği sürece siz istemedikçe bilgisayarı kapatamaz, yeniden başlatamaz.
  • Karşı sistemin yeniden başlatılma talebinde masaustu ve bütün ekranı kapanıyor gibi gösterip kapanış sesini çalara kullanıcıyı bekletme. Kullanıcı sistemi kapatmak istediğinde siz izin vermezseniz windows kapanmaya çalışıyor gibi görünür ancak yonetim panelinden her türlü işlem yapılır.
  • Sistem servislerini yönetme
  • Outlook şifreleri çözme. (bütün outlook versiyonları outlook expressler dahil)
  • Otomatik güncelleme özelliği ile yakalanma durumunda kısa sürede otomatik güncelleme alma
Sadece 690 TL! Satın almak için iletişim formunu kullanabilirsiniz.

Ayrıca, iki farklı üst sürümü var:
Özel Trojan 990 TL: İstediğiniz isimle çalışıp, istediğiniz yere kopyalanır ve başlangıçta, msconfig'de, registry'de görünmez.
ÖZEL TROJAN 1490 TL: Görev yöneticisinde ve sistemin hiç bir yerinde görünmez.

Sürümler: 1200 TL: - Kimsenin bulamayacağı şekilde çalışır!> m3hm3t. 1750 TL: %100 gizlidir, RAM'de çalışır ve bentrojanim.exe olarak çalışsa dahi hiç bir yerde görünmez.

Wardom.Com.TR bir bilgisayar güvenliği sitesidir; hack konuları bilgisayar güvenliğinin ve bilgisinin uç noktaları olduğundan dolayı, kullanıcıları bu konularda bilgilendirmek ve güvenliklerini arttırmak için yazılmaktadır.

Geri Dön   Wardom.Com.TR > Milli ve Dini Unsurlar > Milli Unsurlar > Türkçe ve Türkçe kullanımı
Üye Ol Sözlük Üye Listesi Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Konu Başlıkları: dili eli kirilasica kopasica8218 medya
Üye Olmadan Yorum Yazmak İçin Tıklayın!
Dili Kopasıca‚ Eli Kırılasıca Medya! konusundaki toplam yorum: 0, okunma sayısı: 249.

Eski 17-06-2008, 18:59   #1
+Zafer
Forum Ustası

+Zafer's Avatar

Üye numarası: #140016
Yer: MERSİN
Karma etkisi: 64233 +Zafer seviye: 2000+Zafer seviye: 2000+Zafer seviye: 2000+Zafer seviye: 2000+Zafer seviye: 2000+Zafer seviye: 2000+Zafer seviye: 2000+Zafer seviye: 2000+Zafer seviye: 2000+Zafer seviye: 2000+Zafer seviye: 2000
Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder
Arrow Dili Kopasıca‚ Eli Kırılasıca Medya!

’Her gün saatlerce televizyon seyredip gazete okuyorum ve yapılan yanlışlıklar karşısında sövüp sayıyorum’ cevabını verdim

Dünyanın en güzel‚ en âhenkli‚ en köklü diline sahibiz. Lâkin bu hazinemizin 24 saat boyunca ayaklar altında çiğnendiğine şahit oluyoruz. Her gün televizyonlarda‚ radyolarda‚ gazetelerde‚ dergilerde bu en değerli varlığımızın ırzına geçiliyor ve biz bu vahşete seyirci kalıyoruz.

’OLDUKÇA’ kelimesini yanlış kullanıyorsunuz

Yıllardır yazıp çiziyoruz‚ feryâd ü figan ediyoruz‚ lâkin kimseye dinletemiyoruz. ’Oldukça’‚ ’çok’ demek değildir. Ne yazık ki‚ bu kelimenin ’çok’ anlamında yanlış kullanımı yaygınlaşmıştır. Son dönemde Türkçeyi en iyi kullanan siyaset adamı olan Başbakan Erdoğan’ın‚ Dil Bayramı’na gönderdiği kutlama telgrafında bile ’Türkçe oldukça güzel bir dildir’ deniliyordu. Bu nevi metinleri Başbakanlar yazmaz‚ müşavirleri yazarlar. Yoksa sayın Başbakan’ın bu hatayı yapmayacağını biliyorum. Yukarıdaki cümleye göre‚ Türkçe’nin çok güzel değil‚ bir hayli güzel olduğunu söylüyorsunuz. Yani kastınızın tam tersini ifade etmiş oluyorsunuz.

Sadece bu mu? Meselâ bir ’atıyorum’ kepazeliği var ki‚ böylesine bir kabalık‚ çirkinlik‚ nezaketsizlik görülmemiştir. Televizyonlarda‚ radyolarda sunucu ya da konuğu sıkışınca ’atıyorum’ diyor. Kardeşim durup dururken ne atıyorsun? ’Varsayalım ki’‚ ’farz edelim ki’‚ ’diyelim ki’ desene… Bunlar da aklına gelmiyorsa hiç değilse ’meselâ’ ya da ’örneğin’ diyemez misiniz? Atıp tutmaya ne lüzum var?!…

Bir de bizim entel takımının‚ televizyon konuşmalarında‚ köşe yazılarında son zamanlarda yanlış kullandığı bir kelime var. Bir kimsenin veya bir kurumun ’namına’ anlamındaki ’adına’ kelimesini ’için’ yerine kullanıyorlar. Medyamızdaki birbirinin ağzından lâf kapan ve papağan gibi bunları tekrarlayan sığ düşünceli sözde aydınlar‚ ne yazık ki bu ’adına’ sözünü yanlış anlamıyla yaygınlaştırdılar.

Bu arada‚ ’döncem’ saçmalığını ve ’bana uyar’ çirkinliğini de zikretmeyi unutmayalım. Sanki‚ ’Döncem’ yerine ’Sizi arayacağız’‚ ’Bana uyar’ yerine de ’Benim için uygun’‚ ’Tamam’‚ ’Olur’ deseler olmaz mı?…

İmlâ hataları

Efendim‚ medyanın kopasıca dili konusunda yüzlerce sayfalık makale yazsak yetmez. Ancak‚ binlerce yanlışın içinden seçtiğim çok tekrarlanan şu imlâ hatalarını sizinle paylaşmak istiyorum: (Önce yanlış‚ sonra doğru kullanımını veriyorum).

herkez-herkes

nüfus-nüfuz

şevkat-şefkat

muaffakiyet-muvaffakiyet

mahsur-mahzur

muassır-muasır

teammül-teamül
Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=214987

tasviye-tasfiye

tanzim-tazmin

mütâyit-müteahhit

Söyleyiş bozukluklarında görülen bazı yanlışları da sıralayalım:

dâhi-dahi

râkip-rakip

mîting-miting

hala-hâlâ

kar-kâr

aşık-âşık

âdem-adem

kazazâde-kazazede

elbîse-elbise

hâlk-halk

lîder-lider

Ermenî-Ermeni

adalet-adâlet

ekönomi-ekonomi

müzük-müzik

geliyo‚ gidiyo-geliyor‚ gidiyor

diyo‚ biliyosunuz-diyor‚ biliyorsunuz

etçez‚ yapçaz-edeceğiz‚ yapacağız

dii mi?-değil mi?

nassınızın efem?-nasılsınız efendim?

hakkaten-hakikaten

dakka-dakika

mütiş-müthiş

çoğusu-çoğu

restorant-restoran

uvaşingtın-vaşington

Deyim yanlışlarından da örnekler verelim:

Allahınızın aşkına-Allah aşkına

panik olmak-paniğe kapılmak

saplama yapmak-araya girmek

üstüne üstelik-üstüne üstlük

şok olmak-şoke olmak

keyif almak-zevk almak

akşam beş gibi-akşam beş sularında

Sözcüklerin yanlış kullanımına da şu örnekleri verelim:

genelde-genellikle

geneline-tamamına

yurt genelinde-bütün yurtta

sonuçta-nasıl olsa

illâki-mutlaka

sahne almak-sahneye çıkmak

sizden bir şarkı alalım-sizden bir şarkı dinleyelim

sorunuzu alalım-sorunuz nedir?

aptal şey-anlamsız‚ sevimsiz

kırsalda-kırsal alanda

olayı-konusu

neden-dolayı‚ ötürü‚ yüzünden‚ sayesinde‚ için‚ dolayısıyla‚ vesilesiyle‚ münasebetiyle

süper-çok iyi

acayip-çok fazla

ben kendim-bizzat

Bırakın artık şu çeviri dilini!

Çeviri dili‚ başlangıçta sadece yabancı dizi ve filmlerde rahatsız edici oluyordu. Ne yazık ki‚ bu yanlış çeviri dili medyanın baş köşesine kuruldu oradan da halkımızın dilini yozlaştırmaya başladı.

Bu tırmalayıcı dilde beni en fazla rahatsız eden kullanımları şöyle tesbit ettim:

Waow!-Ooo!

üzgünüm-özür dilerim‚ affedersiniz

(I’m sorry)

kahretsin!-Allah kahretsin!

(damn!)

kendinize iyi bakıyorsunuz-dikkatli olun

(take care of yourself)

nasıl gidiyor?-nasılsın‚ ne var ne yok?

(how it is going?)

çok özelsin-çok önemlisin‚ çok farklısın

(you are very special)

görüşürüz-Allahaısmarladık‚ hoşça kal

(see you!)

telefon alacağız-bize telefon edilecek

(to have phone calls)

problem yok-her şey yolunda

(no problem)

bilirsin-var ya

(you know)

sanırım anladım-galiba anladım

Medyanın kullandığı yabancı kelimelere bir girersek kolay kolay içinden çıkamayız. Batı dillerinden apartılmış binlerce kelime güzelim Türkçemizi kirletip duruyor.

Son dönemde dillerde dolanan birkaçını sıralayalım:

morgıç‚ start almak‚ bekraunt‚ absürd‚ konsensüs‚ ultra‚ ekşın‚ okey‚ final‚ mersi‚ argüman‚ soft‚ reyon‚ asistlik‚ bilbord‚ skorbord‚ enformasyon‚ festfud‚ prezante‚ egzajere‚ derogasyon‚ vin-vin‚ anbiyans‚ tradisyon‚ rutin‚ hot kutür‚ finiş‚ sofistike‚ trend‚ trendi‚ vizyon‚ zaping‚ pıraym taym‚ popülasyon‚ ti vi‚ konsept‚ versiyon‚ performans vs. vs.

Abi muhteşem yaaa!

Son olarak‚ pop müziği ve magazin programlarında sıkça rastladığımız ve gençlerin dili olarak sunulan bir argo rezaleti var ki‚ hangisini yazacağımı şaşırıyorum. Ertuğrul Günay’ın dediği gibi‚ ’haay’ diye selâmlayan‚ ’baay’ diye uğurlayan bu garip ve çirkin dilden örnekler verelim:

takılmak‚ muhabbet etmek‚ kafayı yemek‚ kuul takılmak‚ dumur olmak‚ falan olmak‚ dicey‚ vicey‚ hit‚ klip‚ singıl‚ dabıl‚ remiks‚ tolk şov‚ sitendap‚ enkırmen‚ süper star‚ mega star‚ pop star‚ kanka vs. vs.

Biraz da kendi aralarındaki ’muhabbetler’inden örnekler sunalım:

’Abi muhteşem yaaa!’‚ ’Hayret bi şey!’‚ ’herıld yani’‚ ’Ne iş?’‚ ’Koptum abi yaaa!’‚ ’İnanılmaz güzel’‚ ’Manyak güzel!’‚ ’Süper!’‚ ’Waow!’‚ ’Yok böyle bi şey!’‚ ’Nasıl yani?’‚ ’Yaaani’‚ ’Deeermişim’‚ ’Şey yani‚ ne diyim?’‚ ’Çok acayip pardon?’‚ ’Ayıpsın!’‚ ’Kahretsin!’‚ ’Sen benim için çok özelsin’‚ ’Kendine çok çok iyi bakıyorsun!’

Bir de pabuçlarımın müziğindeki sözlerden misâller verelim:

’Ebabil bir kuştur/Bunu bilmeyen…tur’‚ ’Neremi neremi?’‚ ’Kaldıramazsan kaldırırlar gülüm’‚ ’Bu aşk bana ekstra larc’ ve daha sayısız densizlikler…

Alıntıdır...
+Zafer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla

Görüntülediğiniz konu içerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan Wardom Internet Adresimizde 5651 Sayılı Kanunun 8. Maddesine ve T.C.Knın 125. Maddesine göre yayınlanmakta olup içeriğinden yazarı sorumludur. Bu konu hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler için webmaster \@wardom.org adresi ile iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 3 (üç) gün içerisinde Wardom yönetimi olarak tarafımızca gereken işlemler yapılacak ve avukatlarımız size dönüş yapacaktır.
Üye Olmadan Yorum Yazmak İçin Tıklayın!
Konudaki toplam yorum: 0, okunma sayısı: 249.

Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama

Gönderme Kuralları