Donanımları Windows sürücülerini kim hazırlarArkadaşlar, sorularınızı buraya sorun diye bir sabit başlık göremediğim için buraya yazdım. Bir tane Falcon-Quattro model capture card(frame grabber) ım var. Almanya-IDS firmasının bir ürünü. Bunun iki tane sürücüsü var,
Konu trigger tarafından açılmış, 379 kişi tarafından görüntülenip, 3 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Donanımları Windows sürücülerini kim hazırlar konusundaki toplam yorum: 3, okunma sayısı: 379. |
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Oct 2006
Üye numarası: #95876 Yer: U2
Karma etkisi: 7324
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 731577
|
Arkadaşlar, "sorularınızı buraya sorun" diye bir sabit başlık göremediğim için buraya yazdım.
Bir tane Falcon-Quattro model capture card(frame grabber) ım var. Almanya-IDS firmasının bir ürünü. Bunun iki tane sürücüsü var, orjinal kendi sürücüsü ve Windows sürücüsü. Ben bazı sebeplerden ötürü Windows(WDM) sürücüsünü kullanmak mecburiyetindeyim. Ancak bu sürücüyü kullandığım vakit kartın bazı fonksiyonlarını; Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=114374 a- ya hiç kullanamıyorum b- aslında kullanabilirim de nasıl kullanılacağını çözemiyorum. ve bununla ilişkin firma ile yazıştığımda biz WDM sürücüsünden anlamayız, bizi ilgilendirmez, biz sadece kendi sürücümüzle ilgili destek sağlarız diyorlar. Benim asıl sorum şu; bu tip ürünlerin WDM sürücülerini firmaların kendileri hazırlamıyor mu, başkaları mı yapıyor bir de daha genel bir soru, bugüne kadar kullandığınız donanımların fonksiyonlarından yararlanabilme anlamında, donanımın kendi sürücüsü ile WDM sürücüsü arasında fark olması mümkün müdür? saygılar. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2005
Üye numarası: #5694 Yer: Balıkesir/Burhaniye
Karma etkisi: 1861
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 184907
|
Alıntı:
arkadaşım wdm sürücülerini firmaların kendileri değil onun üzerindeki işlemciyi üreten firmalar oluoşturuyor mesela fly video tv kartlarının üzerinde genellikle conexant'ın işlemcisi bulunmakta ve bunun sürücüsünü de o işlemciyi üreten firma üretir yukarda windows sürücüsünü kullanmak istemiyorum demişssin bunu kullanmazssan hagi sürücüsünü kullnacaksın yada soruyu ben yanlış anladım daha iyi bi şekilde açıklarsan sewinirim |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Oct 2006
Üye numarası: #95876 Yer: U2
Karma etkisi: 7324
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 731577
|
ilgine teşekkür ederim,
şimdi yukarıda bahsettiğim görüntü kartının iki adet sürücüsü var. Biri senin de bahsettiğin üzere WDM sürücüsü, diğeri Twain sürücüsü. Bazı yazılımlar birini, bazıları diğerini kullanıyor. Örneğin Twain sürücüsünü kullanan bir yazılım ile çalışırken, eğer kart bilgisayara WDM sürücüsü ile tanıtılmışsa görüntü alamıyorsun. Üretici firma Twain ile ilgili sorunlarınızla ilgileniriz diyor ancak WDM bizi ilgilendirmez diyor. Ben de yazılımımda WDM sürücüsü ile çalışıyorum ve bazı eksiklerim var onları nasıl yapacağımı soruyorum ama tık yok. Buna canım sıkıldı ve merak ettim acaba bu adamlar kendi yaptıkları donanımın WDM sürücüsünü nasıl bilmezler ve desteklemezler diye. Merak ettiğim WDM sürücüsünü kimin hazırladığı. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=114374 Soruyu buraya sorduktan sonra başka bir kaynaktan öğrendim ki donanımların WDM sürücülerin Microsoft hazırlıyormuş ![]() |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2005
Üye numarası: #5694 Yer: Balıkesir/Burhaniye
Karma etkisi: 1861
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 184907