"Efsunlu Kemal"http://img19.imageshack.us/img19/673/efsunlukemal.jpg Şu an bu kitabı okuyorum sonlarına geldim, bugün yarın biter... Herkese tavsiye ediyorum... Kitabın yazarı Emekli Kaymakam Mustafa Kemal Eyüboğlu’nun Kızı Nehir Roggendorf... Nehir Roggendorf, kitabı yazarken kendisine sonsuzmuş
Konu acagrik tarafından açılmış, 634 kişi tarafından görüntülenip, 5 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
"Efsunlu Kemal" konusundaki toplam yorum: 5, okunma sayısı: 634. |
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Cool Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Aug 2006
Üye numarası: #83451
Karma etkisi: 564
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 55871
|
![]() Şu an bu kitabı okuyorum sonlarına geldim, bugün yarın biter... Herkese tavsiye ediyorum... Kitabın yazarı Emekli Kaymakam Mustafa Kemal Eyüboğlu’nun Kızı Nehir Roggendorf... Nehir Roggendorf, kitabı yazarken kendisine sonsuzmuş gibi gelen uzun bir araştırma dönemi geçirmiş. Önce, Atatürk’ün çevresindeki insanların kaleme aldıkları eserleri, ardından da babası Emekli Kaymakam Mustafa Kemal Eyüboğlu’nun kütüphanesiyle Beyazıt Kütüphanesi’nde uzun süre araştırma yapmış: “Atatürk’le yatıp Atatürk’le kalktım. Önce güvenilir bir kronoloji çıkardım. Hangi yılda, hangi olay yaşandı onları girdim. Sonrası çocuk oyuncağı gibi neşeliydi. 1881’de Selanik’te doğdum ve yaşadım… Bir yılı aşkın bir zaman Atatürk’ün ruh ikizi olarak 1881’den 1938’e kadar onunla hatta onun beyninde yaşadım. Ya da o benim beynimde yaşadı. Nasıl sayarsanız!” Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=350392 Kitabın arkasında da Kitapta yazılan herşey gerçektir diye yazıyor... Çok ciddi bir araştırma ve çok güzel bir kitap... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
En Agresif Üye
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2006
Üye numarası: #66357 Yer: AYDIN
Karma etkisi: 26968
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 2695061
|
En kısa zamanda alıp okuyacağım...
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Cool Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Aug 2006
Üye numarası: #83451
Karma etkisi: 564
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 55871
|
Arkadaşlar, burada elimden geldiğince yani zaman bulabildikte kitaptan bazı kesimler aktaracağım size...
" Mustafa Kemal'in hiç bir komutanda olmayan taktikleri vardı. Cephede ateş altında sık sık durur siperleri dolaşarak hatta bazen tamamen öne çıkarak askerin moralini yükseltmeye çalışırdı. Hem tüm gelişmeyi yakından takip eder., hem de yanlarında olmakla askerine güç, güven ve şeref duygularıyla birlikte cesaret aşılardı. Verdiği bu mutluluk, ne boğucu sıcağı, ne açlışı, ne susuzluğu hissettirir, ne de akıllarda ölüm korkusu bırakırdı. Hepsini toptan yok ederdi. Yazar H.G.Armstrong, "Bozkurt" adlı kitabında onun bu vurulmayan mucizesine şaşkınlıkla şöyle değinmişti. "Bir keresinde yeni kazılmış bir siper dışında avcılarımızın yoğun ateşi altında duruyordu. Bir İngiliz bataryası o sipere ateş açtı. Toplar menzili ve hedefi buldukça şarapneller gitgide daha yakına düşmeye başlamıştı. Matematiksel olarak vurulması kesindi. Onu dürbünle görüyorduk. Kurmayları sipere girmesi için yalvardıkça o gayet sakin sigara yakmış içiyordu. Hedefimizdeydi ama onu resmen vuramıyorduk. O zaman zaman eline bir tüfek alıp yoğun ateş altında, siperden dışarı çıkıyorAvustralya siperlerine dikkatli telaşsız ve isabetli atışlar yapıyordu. Bu kısa menzilde bile o attığını vuruyor ama bizim avcılar onu bir türlü vuramıyor, vurulmuyordu." Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=350392 Bu inanılmaz gerçeği büyük bir şaşkınlıkla kaleme alan Armstrong şöyle devam ediyordu. "Sonra duyduk ki, Mehmetçik adı verilen Türk neferleri bu inanılmaz olayı gördükten sonra Mustafa Kemal'e;'EFSUNLU KEMAL' diye isim takmışlar. Bu isim, düşman askerlerinin moralini çökertmişti. Gelip soruyorlardı. 'Karşıdaki Türk birliğinin komutanı kim, O mu?' Biz de 'hayır, hayır o değil, o burada değil sakin olun!' diye askerlerimizi rahatlatmaya çalışıyorduk!"" "EFSUNLU KEMAL" syf.99-100 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Hızlı Çırak
![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2010
Üye numarası: #436931
Karma etkisi: 155
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 15255
|
Bide Ataturkun Kehanetlerı dıye bı kıtap var oda çok harıka mutlaka ama mutlaka alıp okumanızı tavsıye ederım kıtap okadar hoşkı ben bıle kıtap okumayı fazla sevmem ama bu kıtabı 2 gunde okudum
![]() http://www.kitapalemi.com/3791-atatu...anetleri.kitap |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Oct 2006
Üye numarası: #95620
Karma etkisi: 0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 5881
|
arkadaşım bu kitap'ı tavsiye ettin ve bende aldım okudum. gerçekten hem duygulandım hemde birçok yeni şeyler öğrendim.. kitabın birçok yerinde tüylerim diken diken oldu.. sonlara doğru gözyaşlarımı zor tutar olduğum için sürekli ara vererek okudum..
gerçekten teşekkürler tavsiye ve önerin için... |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Cool Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2011
Üye numarası: #520699 Yer: istanbul
Karma etkisi: 2